Spilfiguren van fraudeschandaal Panama Papers riskeren 12 jaar cel

In Panama is 12 jaar cel geëist voor de 2 spilfiguren in de zogenoemde ‘Panama Papers’, een internationaal schandaal rond grootschalige belastingfraude. Het gaat om Jürgen Mossack en Ramon Fonseca, de oprichters van het advocatenkantoor Mossack Fonseca dat centraal stond in het schandaal. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG TITELVIERING. Spelers en bestuur hebben er feestnacht in Varsenare opzitten, vandaag viering met fans op Markt van Brugge

Landskampioen Club Brugge heeft er een feestnacht opzitten. Spelers, bestuur en medewerkers van blauw-zwart verzamelden op café in Varsenare om de 19de titel stevig te vieren. Eerder zondag had Club zich in een kolkend Jan Breydel tot kampioen gekroond na een 0-0-gelijkspel tegen Cercle. In het slot ontsnapte Club toen nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele

Lees meer »

Chris Van Tongelen speelt ‘Harry’ in musical ‘MAMMA MIA’: “Deze musical is een klein beetje De Romeo’s in het musicallandschap”

In maart 2025 speelt Chris Van Tongelen de rol van ‘Harry’ in de musical ‘MAMMA MIA’. Het is dan al 18 jaar geleden dat hij nog eens op een podium stond en meespeelde in een musical.
The post Chris Van Tongelen speelt ‘Harry’ in musical ‘MAMMA MIA’: “Deze musical is een klein beetje De Romeo’s in het musicallandschap” appeared

Lees meer »

Jeroen is koning bij Sinte Barbara Wervik

De koninklijke schuttersgilde Sinte Barbara Wervik was toe aan de traditionele koningschieting. Voorzitter Dirk Vantomme mocht Jeroen Coens tot nieuwe koning kronen. De leden met een vergunning voor een vuurwapen namen het tegen elkaar op. Doelwit op 50 meter was een kartonnen vogel. Jeroen Coens uit Zillebeke trof vier van de vijf keer raak. “Voorlopig
The post Jeroen is

Lees meer »

Werkstraffen voor Nieuwpoorts duo dat onder valse namen online aankopen doet

Twee mannen uit Nieuwpoort moeten elk een werkstraf van 75 uren vervullen omdat ze internetaankopen deden en speciaal daarvoor een vals mailadres met valse naam creëerden. Ze lieten de spullen leveren in een afhaalpunt maar betaalden ze nooit. Het duo werd aan de galg gepraat door een ‘vriend’.
The post Werkstraffen voor Nieuwpoorts duo dat onder valse namen online

Lees meer »

Donald Trump wil verbod op de biopic over zijn jonge jaren

Terwijl Donald Trump (77) op de beklaagdenbank zit, dreigt hij om de makers van een biopic aan te klagen. ‘The apprentice’, dat in Cannes in première ging, schetst een weinig flatterend portret van de jonge Trump. Vooral een scène waarin hij zijn ex-vrouw Ivana verkracht, zorgt voor opschudding.

Lees meer »

Macron: “Europa moet nadenken over eigen verdediging en veiligheid”

Europa bevindt zich op een “moment in zijn geschiedenis” om na te denken over “zijn verdediging en veiligheid”. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron verklaard in een toespraak voor jonge Europeanen in Dresden, tijdens een staatsbezoek aan Duitsland. Dat is vooral belangrijk tegen Rusland, dat “er morgen, overmorgen zal zijn”. Europa moet zich ook beschermen op het vlak van

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. De Ketelaere steunt Club, wordt blauw-zwart volgens u nog onttroond? Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

“Terras had nooit mogen opengaan”: fouten in constructie zorgden wellicht voor dodelijke instorting van terras in Mallorca

Het (pas vernieuwde) dakterras dat donderdag is ingestort op het Spaanse eiland Palma de Mallorca, en zo aan vier mensen het leven kostte, was veel te zwaar voor de draagstructuur waarop het rustte. Dat er fouten zijn gebeurd door de aannemer valt dus niet te ontkennen. Volgens een eerste conclusie was het terras ook niet vergund: “Dat terras had nooit

Lees meer »

Dj Afrojack verkoopt Vlaams kasteeldomein voor 7 miljoen euro

De Nederlander Nick van de Wall, beter bekend als dj Afrojack, heeft na vier jaar De Markgraaf in Kalmthout te koop gezet. Het kasteeldomein van maar liefst vijf hectare groot bestaat onder meer uit een villa met zestien kamers, een zwembad, wellnessgedeelte en stallen voor 17 paarden. Er hangt een prijskaartje van 7 miljoen euro aan.

Lees meer »