Maximumstraf van 12 jaar geëist tegen twee hoofdverdachten in proces over Panama Papers

In Panama is woensdag twaalf jaar gevangenisstraf geëist tegen de twee oprichters van het lokale advocatenkantoor Mossack Fonseca wegens het witwassen van geld. Het duo stond centraal in de “Panama Papers”, een internationaal schandaal rond grootschalige belastingfraude.

 

Meer krantenkoppen in België

Marie-Harry en Olivier zijn 16 jaar na ‘Boer zkt vrouw’ nog steeds samen: “Onze situatie was echt uitzichtloos”

Via de briefschrijvers lukte het niet, maar toch vonden Olivier Smets (39) en Marie-Harry Willems (39) de liefde bij elkaar dankzij ‘Boer zkt vrouw’. De twee boeren ontmoetten elkaar tijdens de opnames en zijn vandaag, zestien jaar later, nog steeds samen. Al was het niet altijd even makkelijk. “We overwogen om te stoppen met de boerderij”, zeggen de ouders van

Lees meer »

Clubcoach Hayen riskeert nog schorsing met uitstel voor contact met bank na uitsluiting

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) wil een wedstrijd schorsing met uitstel en 500 euro boete voor Club Brugge-coach Nicky Hayen. Die werd zondag op bezoek bij RSC Anderlecht (0-1) uitgesloten, maar hield met een walkietalkie contact met de bank. Dat kan hem nu een straf opleveren. Hayen moet sowieso voor het Disciplinair Comité komen. De Clubcoach hoopt wel

Lees meer »

Ooggetuigen gezocht van fietsongeval door voetganger op Meenseweg in Ieper: “Mijn heupkom en bekken zijn gebroken, er volgt nog een zware operatie”

De politie zoekt ooggetuigen van een ongeval tussen een fietser en een voetganger donderdagavond op de Meenseweg in Ieper. De voetganger zou zonder kijken overgestoken hebben, waardoor de fietser de man probeerde te ontwijken en hem nipt raakte. De fietser kwam zwaar ten val, waarna de voetganger in zijn auto stapte en weg reed. De fietser werd met de ambulance

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad pleit voor totaalverbod op gokreclame, ook voor Nationale Loterij: “Gokverslavingen zijn een groot onderschat probleem”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft een reeks aanbevelingen gepubliceerd om de verslavingsrisico’s van gokactiviteiten in België te verminderen. De Raad pleit in een nieuw advies voor krachtigere en gevarieerdere waarschuwingen op advertenties voor loterijen, sportweddenschappen en andere gokactiviteiten, maar pleit in de eerste plaats voor een totaalverbod op gokreclame, ook voor de Nationale Loterij. Daarnaast steunt de HGR de verhoging

Lees meer »

Loods gevuld met auto’s in lichterlaaie in Zellik

De hulpdiensten hebben momenteel de handen vol met het bestrijden van een zware uitslaande brand in Zellik. Die woedt in een bedrijfsloods waarin volgens burgemeester Koen Van Elsen verschillende auto’s opgeslagen staan. Volgens de eerste berichten vielen er geen slachtoffers.

Lees meer »

Thuiswest vervangt verouderde huurwoningen door 46 nieuwe in Rumbeke en Oekene

Woonmaatschappij Thuiswest vervangt in Rumbeke en Oekene op drie plaatsen verouderde huurwoningen door 46 nieuwe. Ook de openbare ruimte in de David Teniersstraat, de Jan Van Eyckstraat en de Rosmolenstraat krijgt een volledig nieuwe look.
The post Thuiswest vervangt verouderde huurwoningen door 46 nieuwe in Rumbeke en Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Witte Huis: “Israël heeft rode lijn niet overschreden met aanval op Rafah”

Met de luchtaanval op Rafah waarbij 45 Palestijnen omkwamen en honderden anderen gewond raakten, heeft Israël volgens het Witte Huis de waarschuwingen van Amerikaans president Joe Biden niet in de wind geslagen. De president had eerder deze maand gezegd dat de VS de leveringen van aanvalswapens aan Israël zouden opschorten als een Israëlische militaire operatie drukbevolkte gebieden in Rafah zou

Lees meer »

Wereldsterren schitteren op rode loper in Cannes dankzij… kapster Glennda uit Brugge: “De ene heeft al meer streken dan de andere”

Wat hebben Bella Thorne, Hunter Schafer en Madison Grace met elkaar gemeen? Alle drie zijn het wereldsterren met samen miljoenen volgers op sociale media, maar de Amerikaanse celebrity’s delen ook… dezelfde kapster. Glennda Rommelaere (33) uit Brugge verzorgde hun kapsel tijdens het filmfestival van Cannes, zodat ze konden schitteren op de rode loper.
The post Wereldsterren schitteren op rode

Lees meer »

Proost! Jarig Zwevezeels bedrijf tovert dierlijk bloed om tot eigen biertje

Veos, wereldwijde marktleider in hoogwaardige eiwitproducten voor de voeding- en voederindustrie, mag vijftig kaarsjes uitblazen. Het in Zwevezele gevestigde bedrijf haalt al een halve eeuw eiwitpoeder uit dierlijk bloed en filtert er sinds 2023 ook drinkwater uit. Om de verjaardag te vieren, lanceert het een eigen biertje… op basis van hun zelfgefilterd water.
The post Proost! Jarig Zwevezeels bedrijf

Lees meer »