Maximumstraf van 12 jaar geëist tegen twee hoofdverdachten in proces over Panama Papers

In Panama is woensdag twaalf jaar gevangenisstraf geëist wegens het witwassen van geld tegen de twee oprichters van het lokale advocatenkantoor Mossack Fonseca. Het duo stond centraal in de “Panama Papers”, een internationaal schandaal rond grootschalige belastingfraude. 

Meer krantenkoppen in België

Deze West-Vlamingen mogen zich voortaan barones of commandeur noemen

Ter gelegenheid van de nationale feestdag heeft het koningshuis enkele verdienstelijke landgenoten een adellijke titel of ereteken toegekend. Onder hen ook drie West-Vlamingen. Lieve Mostrey, voormalig ceo van Euroclear, mag zich voortaan barones noemen, Marc Michils (voorzitter Kom op tegen Kanker) is nu baron. Topdokter Réginald Moreels kreeg de titel van commandeur in de Kroonorde.
The post Deze West-Vlamingen

Lees meer »

Walter De Donder slijt dit jaar zijn 25ste zomer in Plopsaland: zo ziet hij de toekomst voor Samson & Marie

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

“Waarom CD&V al met de gemeenteraadscampagne gestart is”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe CD&V zich kant tegen de verplichte gemeentefusies met oog op de gemeenteraadsverkiezingen. “Met het huidige verzet wil CD&V zich vooral profileren als de partij van het platteland, van

Lees meer »

Victor (99) en Julia (97) vieren 75ste huwelijksverjaardag in woonzorgcentrum in Puurs: “Zij beviel mij en dat is nog altijd zo”

In woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands wordt vandaag de albasten huwelijksverjaardag gevierd van Victor Troch en zijn vrouw Julia. Het echtpaar huwde enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog, in 1949. "Na de bevrijding hebben we elkaar leren kennen", zegt Victor. "En wij hadden amper iets, we hadden bij onze trouw elk 5.000 Belgische franken."

Lees meer »

Belgische federale politie stuurt agenten, explosievenhonden en antidroneteam naar Olympische Spelen in Parijs

De federale politie stuurt een verbindingsofficier, maar ook explosievenhonden en een antidroneteam naar de Olympische Spelen in Parijs. Bovenop de 45.000 Franse gendarmes die instaan voor de veiligheid, krijgt Frankrijk versterking van 1.800 buitenlandse agenten, onder wie enkele tientallen uit ons land. Dat is dinsdag vernomen van de federale politie.

Lees meer »

Belgische consultant zit al 2 maanden in de cel in Congo:  rechtbank beslist dat arts hem kan bezoeken

De Belg Jean-Jacques Wondo zit al sinds 22 mei gevangen in de militaire gevangenis van Ndolo, in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Hij wordt onder meer beschuldigd van terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie in België heeft het over een willekeurige arrestatie en vraagt zijn onmiddellijke vrijlating. Op vraag van de Belgische ambassade in Kinshasa heeft een militaire rechtbank

Lees meer »