Prins William herneemt officiële activiteiten na kankerdiagnose van Kate

De Britse kroonprins William heeft donderdag zijn officiële taken hervat met een bezoek aan een liefdadigheidsinstelling voor voedselhulp. Het was zijn eerste officiële uitstapje sinds zijn echtgenote, prinses Kate, bekendmaakte dat ze kanker heeft.

 

Meer krantenkoppen in België

Post Title

De Sint-Paulusschool tekende voor het eerst in op de officiële digitale aanmeldingsprocedure. Daardoor kwamen in totaal 120 scholieren op de wachtlijst van hun eerste voorkeur terecht, wat heel wat frustraties bij de ouders veroorzaakt. Deze week kampeerden enkelen van hen ’s nachts voor een andere campus om ook daar niet uit de boot te vallen. “Zelfs een tweeling kan niet

Lees meer »

Boer Bert uit ‘Boer zkt vrouw’ weet exact wat hij zoekt in relatie: “Ik wil dat mijn vrouw zorgt voor het huishouden”

In ‘Boer zkt vrouw’ is de West-Vlaamse vlasboer Bert Vermeersch (28) het buitenbeentje. Slechts vier vrouwen schreven zich voor hem in en alleen kleuterjuffen Eva en Melissa (allebei 27) nodigt hij uit op zijn boerderij. “Ik ben kieskeurig, ja, maar waarom zou ik met iemand verder daten als ik geen interesse heb?” Hij omschrijft zichzelf als romantisch en gevoelig, maar

Lees meer »

BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels

Projectontwikkelaar Global Estate Group blaast de Veemarkt in de Koningin Astridlaan in Sint-Michiels nieuw leven in en herdoopt de site tot ‘BULA’. De site wordt omgetoverd in een duurzaam stadsdorp met flats, kantoren, een Albert Hein en een deels overdekte markt.
The post BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Phishers stalen 24.000 euro van Annekes (48) bankrekening, maar ze wacht nog altijd op compensatie: “Zelfs de ombudsdienst gaf ons gelijk”

Banken komen amper één keer op de drie over de brug in dossiers waarin Ombudsfin – de ombudsdienst die de financiële sector zelf oprichtte – oordeelt dat slachtoffers van phishing hun geld moeten terugkrijgen. Bij Anneke Blanckaert (48) en haar gezin haalden phishers vier jaar geleden 24.000 euro van de rekening. Ze getuigt over hoe ze ondanks de steun van

Lees meer »

Moendial brengt de Rode Duivels op groot scherm in Moen

Binnen een kleine maand spelen de Rode Duivels om 18 uur tegen Slowakije hun eerste wedstrijd op het EK voetbal in Duitsland. 17 Juni betekent dan ook de aftrap van het EK fandorp ‘Moendial’. Alle wedstrijden van het nationaal voetbalelftal worden er op groot scherm uitgezonden in het Millenniumpark in Moen. Een organisatie van Moen Feest samen met de officiële

Lees meer »

Acht jaar cel voor uitgeweken Ieperling B.D. voor verkrachting minderjarigen, bezorgde ook beelden kindermisbruik aan Sven Pichal

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft voormalig productieassistent B.D. (36) uit Ieper veroordeeld tot acht jaar cel voor beelden van seksueel kindermisbruik en voor het verkrachten van twee minderjarigen. Hij is een van de mannen die vorige zomer samen met ex-radiopresentator Sven Pichal werden opgepakt. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.
The post Acht jaar cel voor uitgeweken

Lees meer »

24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop

Op donderdag 2 mei ging een interventieploeg van Politiezone MIRA tijdens zijn patrouille over tot controle van een voertuig in Zwevegem. Er werd onmiddellijk een sterke cannabisgeur waargenomen, waardoor werd overgegaan tot een grondige controle.
The post 24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zestiger terecht voor seksueel getinte gesprekken met minderjarige meisjes: “Maar helemaal niet zeker of ze echt wel minderjarig waren”

Een 60-jarige man uit Wervik wordt er van verdacht seksueel getinte gesprekken te hebben gevoerd met minderjarige meisjes. Dat kwam aan het licht tijdens een ander gerechtelijk onderzoek. De openbare aanklager wil hem veroordeeld zien tot 10 maanden celstraf en een boete. “We wisselden seksuele fantasieën uit maar ik ben helemaal niet zeker of mijn gesprekspartners wel minderjarig waren”, ontkende

Lees meer »

Schokkende beelden: beveiligingsagent (22) probeert baas te executeren en wordt doodgeschoten door politie

Een beveiligingsagent in opleiding probeerde vorige week zondag zijn baas te vermoorden in een magazijn van Amazon in West Jefferson, in de Amerikaanse staat Ohio. Ali Hamsa Yusuf (22) stond plots achter het beoogde slachtoffer, trok een wapen en vuurde. Zijn pistool werkte echter niet goed, waardoor de man niet werd geraakt en kon vluchten. Yusuf vluchtte ook weg, maar

Lees meer »

Russische vissersschepen voorlopig niet langer welkom in Nederlandse Eemshaven wegens mogelijke spionage

Russische koelschepen met bevroren vis mogen de Eemshaven in Noord-Nederland niet langer bezoeken omdat ze mogelijk betrokken zijn bij spionage. Dat laat de Nederlandse Defensieminister Kajsa Ollongren weten. Of ook nog andere havens zullen volgen, wordt bekeken. De uitspraak is een reactie op het internationale onderzoek naar spionage op de Noordzee van het Nederlandse onderzoeksprogramma Pointer en de redactie van

Lees meer »

Steun het dierenasiel met een tattoo

Tattoozaak Cirusso Art uit Menen pakt uit met een opmerkelijke en hartverwarmende actie. Op 15 juni kan iedereen er zich een tattoo laten zetten, voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst van die dag gaat integraal naar het dierenasiel De Knuffelpootjes.
The post Steun het dierenasiel met een tattoo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten inboeten.

Lees meer »

Onderzoek naar Britse drugsbende afgerond: 11 verdachten naar rechter voor smokkel ruim 700 kilogram verdovende middelen

Elf verdachten, waaronder 9 Britten en 2 Litouwse chauffeurs, zullen zich binnenkort voor de rechter in Kortrijk moeten verantwoorden voor grootschalige drugssmokkel. Het gerecht slaagde er in totaal in 11 drugstransporten te traceren, goed voor ruim 700 kilogram verdovende middelen. Vijf verdachten zitten nog altijd in de cel.
The post Onderzoek naar Britse drugsbende afgerond: 11 verdachten naar rechter

Lees meer »

Biden stelt Trump voor om nog twee keer te debatteren voor de verkiezingen, Trump aanvaardt uitnodiging: “Slechtste debater ooit”

De huidige Amerikaanse president Joe Biden (81) heeft woensdag zijn uitdager Donald Trump (77) uitgenodigd om nog twee keer de degens te kruisen alvorens de Amerikanen op 5 november naar de stembus trekken. Trump heeft de uitnodiging voor de debatten aanvaard. “Ik ben er klaar voor. Laten we gaan vechten!”, schreef Trump op zijn sociale netwerk Truth Social.

Lees meer »