Prins William herneemt officiële activiteiten na kankerdiagnose van Kate

De Britse kroonprins William heeft donderdag zijn officiële taken hervat met een bezoek aan een liefdadigheidsinstelling voor voedselhulp. Het was zijn eerste officiële uitstapje sinds zijn echtgenote, prinses Kate, bekendmaakte dat ze kanker heeft.

 

Meer krantenkoppen in België

20 Brusselse verenigingen willen dat aanleg nieuwe metrolijn wordt stilgelegd, komen zelf met alternatief

20 Brusselse verenigingen willen dat de werken aan Metro 3 worden stilgelegd. Ze zeggen dat de nieuwe metrolijn tussen het noorden en het zuiden van de stad onbetaalbaar is geworden. Ze hebben daarom zelf een uitgebreid alternatief voorstel uitgewerkt en willen vooral meer trams of premetro’s laten rijden."Dat is minder duur en zo gebruik je de bestaande infrastructuur", zo klinkt

Lees meer »

Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards

Elly Huysmans van Glowi mag zich voortaan ‘Vrouwelijke ondernemer van het Jaar’ noemen. Ze sleepte woensdagavond de WOMED Award (Women in Enterprise and Development) in de wacht, een jaarlijks initiatief van Vrouwennet vzw en UNIZO met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).
The post Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards appeared

Lees meer »

Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen maar geen gehoor van de verzekering”

Het huis van Carole Himpens en haar man Roeland de Grande werd op 5 februari onbewoonbaar verklaard na een brand. Nog altijd wachten ze op groen licht van de verzekering voor de heropbouw, dit terwijl de bouwvakantie nadert. “Een stand van zaken? Daar hebben we het raden naar.”
The post Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

“We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer

Op het podium van het Eurovisiesongfestival was hij niet te bewonderen, maar deze zomer staat Joost Klein wél op Moen Feest. “We maken ons op voor een knaloptreden”, zegt medeorganisator Frederik Roelant.
The post “We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ASTON VILLA-LIVERPOOL. Bezoekers opnieuw op voorsprong, nadat heroptredende Youri Tielemans voor gelijkmaker zorgde

Schrijft Aston Villa vanavond geschiedenis? Bij een zege tegen Liverpool speelt de club uit Birmingham voor het eerst Champions League sinds het seizoen 1982-83, toen heette het kampioenenbal nog Europacup 1. Youri Tielemans staat opnieuw in de basis, nadat hij op 27 april uitviel met een liesblessure. Volg de match in onderstaande liveblog.

Lees meer »