Marie lanceert eigen online kledinglijn ‘William by Marie’ ter nagedachtenis van eerste zoontje: “We hopen dat hij trots is”

Marie Corthier kondigde afgelopen weekend bij haar winkel Muti in het bijzijn van heel wat vrienden, familie én trouwe klanten groot nieuws aan. De jonge onderneemster sluit na drie jaar de fysieke winkel, maar in ruil komen de massages en workshops terug. De webshop blijft ook verder bestaan en daar komt als kers op de taart nu een wel héél speciale kledinglijn bij: William by Marie. “Het idee ontstond toen ik voor William geen praktische én mooie kleding kon vinden”, vertelt Marie.

Het leven van Marie Corthier en Dennis De Rycke veranderde de afgelopen jaren drastisch. In maart 2021 werd hun eerste kindje, William, geboren. Zes maanden later bleef er van hun roze wolk weinig over toen bleek dat William aan het syndroom van Menkes leed, een stofwisselingsziekte waardoor de jongen te weinig koper in het lichaam kreeg. Na een oneerlijke strijd van veertien maanden overleed William uiteindelijk.

Ontstaan Muti

Door de geboorte van William, en nog voor zijn overlijden, speelde Marie met het idee om zélf een oase van rust te creëren waar moeders en baby’s konden ontspannen en zich verbinden. Op 1 augustus 2021, enkele maanden na de geboorte van William, opende Marie de deuren van haar zaak ‘Muti’. Toen William uiteindelijk zwaar ziek leek te zijn, besloot Marie de wellnessactiviteiten volledig stop te zetten. De webshop kende daarentegen wél een boost. “Aangezien de webshop goed draaide, was het het logische gevolg om een winkel te openen”, zegt Marie. “Dit pand was snel gevonden en alle voorbereidingen konden beginnen.”

Ondertussen mochten Marie en Dennis op 21 december vorig jaar hun tweelingmeisjes Alice en Olivia verwelkomen. “Ook de komst van onze tweeling hield me niet tegen om door te blijven gaan. Mensen die me kennen, weten hoe ik in elkaar zit.”

Veranderde toekomstplannen

Nu beslist Marie om de toekomst anders aan te pakken, een keuze gemaakt vanuit haar hart maar ook in samenspraak met haar gezin, familie, vrienden en in het belang van haar eigen lichaam. “Daarom is het nu tijd om terug te keren naar waarmee het allemaal begon: een plek van verbinding. Een plaats waar mama en baby kunnen onthaasten.” De fysieke winkel sluit vanaf 1 juli grotendeels de deuren.

Daarom houdt Marie tot en met 30 juni een uitverkoop, maar verdwijnen doet Muti niet. “Onze webshop blijft zeven op zeven open en voor onze fysieke winkel gelden specifieke shoppingmomenten, bijvoorbeeld tijdens weekends. De focus zal echter liggen op workshops en massages. Want, ja, deze komen terug. Ik heb mezelf immers beloofd om meer mijn hart te volgen. Daarom zal je in ons aanbod meer en meer de kleine, unieke merken vinden waar we volledig op verzot zijn en die je niet overal kan vinden.”

Neutrale tinten

En als kers op de taart lanceert Marie nu ook haar eigen kledinglijn genaamd ‘William By Marie’. Het idee ontstond toen Marie voor William geen praktische én mooie kleding kon vinden. “Dit is door en voor William. Ik hoop dat hij stiekem trots is en dat we hiermee veel mensen kunnen helpen in zijn naam.”

De inclusieve kledinglijn bevat items die beschikbaar zijn voor prematuur tot 12 jaar. De kleding is eenvoudig en snel aan- en uittrekbaar en is ook gemakkelijk te wassen. Nog een voordeel: de kleding hoeft niet gestreken te worden. Ook prikkende of vervelende etiketten zijn uit den boze. De schreeuwerige kleuren die Marie zelf vaak tegenkwam worden ingeruild voor neutrale tinten. En de prijs? “Die blijft normaal”, zegt Marie. “We streven naar betaalbare en duurzame stukken.”

The post Marie lanceert eigen online kledinglijn ‘William by Marie’ ter nagedachtenis van eerste zoontje: “We hopen dat hij trots is” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond

Een 67-jarige man uit Roeselare is zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Vijfwegenstraat met de Heropbouwstraat.
The post Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yves Lampaert wint individuele tijdrit op Na-Tourcriterium in Roeselare

Het Na-Tourcriterium in Roeselare werd afgetrapt met een individuele tijdrit over een ronde. Daarin bleek Yves Lampaert, de winnaar van de tijdrit van de Tour de France van 2022 in Kopenhagen, de beste. Mathieu van der Poel won vervolgens het Na-Tourcriterium.
The post Yves Lampaert wint individuele tijdrit op Na-Tourcriterium in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geinz publiceert boek met cartoons over Olympische Spelen: “Van buiklopen tot wortelschieten”

Cartoonist Geinz, in het dagelijks leven bekend als Frits Deblieck (51), duikt met ‘Oeilympics’ de wondere wereld in van de Olympische Spelen. 130 cartoons lang laat hij je bulderlachen in de marge van het grootste sportfeest ter wereld.
The post Geinz publiceert boek met cartoons over Olympische Spelen: “Van buiklopen tot wortelschieten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pleinen en parken Oostende worden uitgerust met nieuwe speeltoestellen: “Bouwen aan actieve omgeving”

Dankzij de restanten van de Oostendebonnen kregen verschillende speelterreinen en parken in Oostende niet enkel een opknapbeurt, maar werden er ook nog eens drie nieuwe speelpleinen geopend. De Stad investeerde om en bij de 50.000 euro in de vernieuwing van de speelplekjes.
The post Pleinen en parken Oostende worden uitgerust met nieuwe speeltoestellen: “Bouwen aan actieve omgeving” appeared first

Lees meer »

Oplossing voor vele waterlekken in Zarren: “Leidingen worden vervangen”

Er komt een oplossing voor de vele waterlekken die al jaren ontstaan in het centrum van Zarren. Twee weken geleden stond de Stadenstraat alweer onder water. De gemeente Kortemark en De Watergroep zaten daarover woensdag constructief samen. “We zullen de oude leidingen vervangen op termijn en nu al de waterdruk verlagen”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep.
The

Lees meer »

Prof Jan Deprest ontwikkelde techniek om foetussen in de baarmoeder te opereren: “Als we na de geboorte moeten ingrijpen, waarom dan niet ervoor?”

Samen met zijn team ontwikkelde hij nieuwe, grensverleggende technieken om nog ín de baarmoeder foetussen te opereren en hun levens te redden. Pionier Jan Deprest (64) bleef er nuchter onder, ondanks de kritiek her en der dat hij voor God zou spelen met zijn buisjes en ‘ballonnetjes’. “Toch blijf ik altijd denken aan de helft van de kindjes die het

Lees meer »