Nachtelijke ruzie loopt uit de hand: Kimberly (33) opgepakt nadat ze haar vriend neersteekt

In het centrum van Gent is een dertiger woensdagnacht op een gewelddadige manier om het leven gebracht. Zijn vriendin Kimberly L. werd vlak na de feiten door de politie opgepakt en verhoord. Ze zou haar vriend na een discussie neergestoken hebben.

 

Meer krantenkoppen in België

Correcties en aanvullingen mei

De nieuwsombudsdienst verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook

Lees meer »

Politiewagen rijdt tot vierde verdieping in Indiaas ziekenhuis om verpleger te arresteren

In het Indiase Uttarakhand werd afgelopen week een verpleger gearresteerd door de politie nadat hij beschuldigd werd van seksuele intimidatie van een vrouwelijke arts. Die arrestatie liep echter niet op rolletjes. Op beelden is te zien hoe een menigte de afdeling waar de verpleger werkte omsingelde, waardoor de politie brancards uit de weg moest ruimen en moest onderhandelen met de

Lees meer »

Thibaut Courtois voelt zich “100 procent klaar” voor CL-finale, maar weet nog niet of hij speelt: “Áls ik start, zal ik de ploeg kunnen helpen”

Officieel weet hij nog niet of hij de Champions League-finale speelt, maar Thibaut Courtois (32) voelt zich wel “100 procent klaar” om zaterdag onder de lat te staan op Wembley. “Dat ik nu helemaal fit ben, is mijn grootste overwinning.” Over het EK en de Rode Duivels repte Courtois dan weer met geen woord.

Lees meer »

Overvaller krijgt rake klappen wanneer winkelbediende kickbokser blijkt te zijn

Een dief in Argentinië heeft rake klappen gekregen toen hij een winkelbediende wilde beroven woensdag. De man deed zich voor als klant en liet zich gewillig bedienen tot hij zijn kans schoon zag. Hij kroop door het raam, maar ontdekte meteen dat hij het verkeerde slachtoffer had uitgekozen. De winkelbediende sloeg op zijn hoofd tot de man wegging. “Mijn knokkels

Lees meer »

Noodtoestand Nieuw-Caledonië wordt maandagavond opgeheven

De noodtoestand in Nieuw-Caledonië, waar het al wekenlang onrustig is, zal maandagavond om 20.00 uur (in Parijs, dinsdag 5.00 uur lokale tijd) worden opgeheven. Dat heeft het Franse presidentschap zondagavond bekendgemaakt, dat verder meedeelde 480 mobiele gendarmes in te zetten in het overzeese gebied.

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. “Moeten op elk scenario voorbereid zijn”: geschorste Nicky Hayen rekent zich nog niet rijk

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit in het spoor van de drie titelpretendenten. Vandaag spreken de trainers met de pers. Het nieuws,

Lees meer »

Yves Miroir dient klacht in tegen schepen Kurt Claeys voor niet naleving wet overheidsopdrachten

Bij de onderzoeksrechter heeft gemeenteraadslid Yves Miroir klacht ingediend tegen schepen Kurt Claeys voor het niet naleven van de wet op de overheidsopdrachten. Volgens Miroir is er sprake van belangenvermenging. Schepen Kurt Claeys zegt dat daar niets van aan is.
The post Yves Miroir dient klacht in tegen schepen Kurt Claeys voor niet naleving wet overheidsopdrachten appeared first on

Lees meer »

Man (37) steekt schoonbroer neer na opmerking over vaatwasser: “Hij vroeg om borden niet kriskras in te laden”

Een opmerking over het inladen van de afwasmachine. Meer had een 37-jarige man uit Herselt niet nodig om met een mes zijn schoonbroer in zijn hals en onder zijn oog te steken. De dertiger riskeert een celstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag. “Het slachtoffer heeft geluk gehad dat hij het overleefde”, zei openbare aanklager Hanne Hendrickx op de

Lees meer »

‘De man van 500 miljoen’ ontloopt celstraf van 1.482 jaar: Nederlandse cokebaron vrijgesproken

De zaak rond de Nederlandse drugsbaron Çetin G. werd ‘de grootste drugsoperatie in de geschiedenis van de Turkse Republiek’ genoemd. Vorige week doofde de veelbelovende juridische slag echter als een nachtkaars uit: zowel Çetin G. als zijn 72 medeverdachten werden in Ankara vrijgesproken. Daarmee ontloopt de Nederlander, die nog wel door onze noorderburen gezocht wordt, een gevangenisstraf van 1.482 jaar.

Lees meer »