Na jaren stijging kiezen minder leerlingen voor STEM: “Laat 12-jarigen verplicht proef voor studiekeuze afleggen”

Het aantal leerlingen in een middelbare STEM-richting daalt, na jaren van lichte stijging. Technologiefederatie Agoria wil de trend keren met een verplichte proef voor 12-jarigen die hen helpt bij hun studiekeuze.

 

Meer krantenkoppen in België

Proost! Jarig Zwevezeels bedrijf tovert dierlijk bloed om tot eigen biertje

Veos, wereldwijde marktleider in hoogwaardige eiwitproducten voor de voeding- en voederindustrie, mag vijftig kaarsjes uitblazen. Het in Zwevezele gevestigde bedrijf haalt al een halve eeuw eiwitpoeder uit dierlijk bloed en filtert er sinds 2023 ook drinkwater uit. Om de verjaardag te vieren, lanceert het een eigen biertje… op basis van hun zelfgefilterd water.
The post Proost! Jarig Zwevezeels bedrijf

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VS staan in contact met Israël na aanval op Rafah – Wallonië verbiedt alle doorvoer van wapens richting Israël

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Israëlische aanval van zondag op een tentenkamp met ontheemde Palestijnen bij Rafah “een tragische vergissing” genoemd. Bij de aanval zijn volgens lokale autoriteiten zeker 45 mensen gedood, vooral vrouwen en kinderen. Intussen is een Egyptische soldaat om het leven gekomen bij een vuurgevecht met Israëlische troepen aan de grensovergang van Rafah. Lees de

Lees meer »

Brandstichting in verlaten loods in Nieuwpoort

In de Pieter Deswartelaan in Nieuwpoort werd maandagmiddag een brand opgemerkt in een verlaten loods. Het gaat om brandstichting. De politie onderzoekt de feiten.
The post Brandstichting in verlaten loods in Nieuwpoort appeared first on KW.be.

Lees meer »