LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE. Grieken kunnen Club niet verontrusten, halve finale is zo goed als binnen

Club Brugge is goed op weg naar de halve finale van de Conference League. Na de 1-0-zege in de heenmatch tegen PAOK staat blauw-zwart nu in Griekenland 0-2 voor. Trekt Club de kwalificatie over de streep? Volg de match op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Rector UGent wil met Gaza-betogers in gesprek gaan alvorens politie te sturen, maar botst op ‘njet’: “Er is meer tijd nodig”

In Gent blijven honderden studenten het Ufo-gebouw in de Sint-Pietersnieuwstraat bezetten. De actievoerders kregen tot vandaag 12 uur om hun actie stop te zetten, maar die deadline is inmiddels verstreken. Rector Rik Van de Walle wil morgen —zondag— een laatste keer in gesprek gaan, maar die uitnodiging slaan de actievoerders af. “Wij willen de voorwaarden van het gesprek bepalen”, klinkt

Lees meer »

Groep achter Sportpaleis vecht vergunning voor Hasseltse Corda Arena aan

De groep Be.at die onder andere het Sportpaleis en de Trixxo Arena uitbaat, heeft beroep aangetekend tegen de vergunning voor de Corda Arena in Hasselt. In die digitale arena kunnen grote internationale events en congressen gehouden worden. Be.at spreekt van oneerlijke concurrentie omdat er andere regels gelden voor de bouw van de nieuwe zaal op de Corda Campus. De uitbater

Lees meer »

Nathalie Meskens en Ruth Beeckmans delen voor de eerste keer het podium in ‘Aspe’: “Herbert Flack voorzien van koosnaampje”

Vanmiddag gaat in Antwerpse Play Zuid gaat het interactieve theaterstuk ‘Aspe – moord in de studio’ in première. VTM-gezichten Nathalie Meskens (42) en Ruth Beeckmans (42) staan daarbij voor de allereerste keer samen op de planken, tot groot jolijt van de dames. Beiden worden ze in hun rol verdacht van een moord gepleegd te hebben op een belangrijk man in

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na Songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets doms ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Huis van Els stortte 14 jaar geleden in door werken naast haar. Vandaag wacht ze nog altijd op geld en woont ze in een camper

“Hier woon jij nu, in een camper?” Els De Craeker had nochtans gewoon een huis. Veertien jaar geleden, ze had toen net gerenoveerd en al haar spaargeld in haar woning gestoken, werd ze ‘s ochtends uit haar bed gebeld. Haar huis was ingestort door graafwerken naast haar. Pas in oktober 2023 (!) komt er een uitspraak in beroep. En vandaag

Lees meer »

HLN wint Belfius Persprijs voor podcast ‘Kinderen van de Kerk’

‘Kinderen van de Kerk’, de HLN-podcast over illegale adopties via kloosters en weeshuizen, wint de Belfius Persprijs voor Radio en Podcast. De reeks, die ook al een Belgian Podcast Award won, is een combinatie van onderzoeksjournalistiek en aangrijpende getuigenissen. Dankzij de reeks kwam het thema op de politieke agenda en bood de regering recent nog excuses aan aan de slachtoffers

Lees meer »

Kunstzinnige karakterkop van koe wint fotowedstrijd over het boerenleven in Oost-Brabant: “Cultuur en natuur vinden elkaar”

Een kunstige foto van een koeienkop: dat is de winnaar van de fotowedstrijd over het boerenleven in het oosten van Vlaams-Brabant. De wedstrijd, een initiatief van 18 cultuur- en gemeenschapscentra in de regio, wil landbouwers op een positieve manier in beeld brengen. Uit meer dan 120 foto’s koos een professionele jury de foto van Katrien Weckx als winnaar.

Lees meer »

WZC Samen en Kloosterhof organiseren feestweekend

Woonzorgcentrum SAMEN en domein Kloosterhof in Wakken organiseren opnieuw een feestweekend voor bewoners van hun zorgvoorzieningen én alle inwoners van de gemeente.
The post WZC Samen en Kloosterhof organiseren feestweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

We zijn van plan om gesterkt door een nokvol Jan Breydel te oogsten zoals het noeste boeren betaamt

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beiden werpen deze week hun blik op misschien wel de belangrijkste derby ooit. “Club-fan beseft dat dit tegenwoordig geen cadeau is, want onze voetballende buren zijn patsers met

Lees meer »

Uitzonderlijke sneeuwval in de Alpen is goed nieuws voor gletsjers en zomerskiërs (maar hindert het vrijmaken van de wegen)

Hoewel het al eind mei is, zijn medewerkers van de Alpenpassen nog steeds druk bezig om de wegen er sneeuwvrij te maken. Op onder andere de Galibier, Stelvio, Timmelsjoch en de Gotthardpas zijn sneeuwschuivers voortdurend in de weer. Dit jaar is het werk extra zwaar en gevaarlijk, want aan het einde van de winter is uitzonderlijk veel sneeuw gevallen in

Lees meer »