LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE (21u). Spanning is voelbaar: politie nú al aanwezig rond stadion van PAOK

Met een 1-0-bonus begint Club Brugge vanavond aan z’n levensbelangrijke terugmatch van de kwartfinale in de Conference League tegen PAOK Saloniki. Slaagt Club erin om in de Griekse heksenketel te overleven? Als blauw-zwart zich kwalificeert, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale haalt. Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in Lendelede: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Lendelede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Lendelede.
The post Verkiezingsresultaten in Lendelede: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Hoe hoog is het libido van Wendy Van Wanten en Koen Crucke? Andy Peelman en Dina Tersago brengen hen alvast in de juiste sfeer

In ‘Ze zeggen dat’ kunnen Dina Tersago (45) en Andy Peelman (40) deze week een prangende vraag niet zelf beantwoorden: gaat je libido op 65-jarige leeftijd ook met pensioen? Daarom hebben ze dus twee proefpersonen ingeschakeld: Wendy Van Wanten (64) en Koen Crucke (72). En om hen alvast in de juiste stemming te brengen, stuurt Andy een opvallend voorproefje.

Lees meer »

Cristiano Ronaldo charmeert: ‘CR7′ rijdt mindervalide meisje eigenhandig het veld op en scoort dan geweldig

Is er voor Cristiano Ronaldo (39) nog een basisplaats weggelegd in het huidige Portugal? Als daar nog twijfel over bestond, veegde CR7 die vraag gisteravond van tafel. Twee goals in de uitzwaaimatch tegen Ierland (3-0), waarvan de eerste een pareltje. Al vlak voor de wedstrijd gooide Ronaldo hoge ogen, toen hij een mindervalide meisje een erg mooi moment bezorgde.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Zeker 6 doden en 11 gewonden” bij Russische aanval op geboortestad Zelensky – Biden en Zelensky ondertekenen veiligheidsakkoord op G7

Er zijn zeker zes doden en elf gewonden gevallen bij een Russische raketaanval in Oekraïne. Dat heeft president Volodymyr Zelensky woensdag gemeld. De aanval was gericht op de geboortestad van Zelensky. Ondertussen heeft de G7 een akkoord bereikt over de betaling van ruim 46 miljard euro aan Oekraïne met bevroren Russische tegoeden. En Hongarije zal NAVO-hulp voor Oekraïne niet langer

Lees meer »

Meer duidelijkheid over tragisch ongeval in Kortemark: “De fietser moet geschrokken zijn, kwam ten val en werd zo aangereden”

Er is meer duidelijkheid over het tragische ongeluk in Kortemark dat donderdagochtend het leven kostte aan een 75-jarige fietser uit Hooglede. Volgens het onderzoek reed de fietser aan de verkeerde kant van het fietspad en schrok toen een vrachtwagen vanuit een parking rechts opdraaide. De fietser kwam ten val en werd zo aangereden. De trucker kon 120 kilometer verder aangetroffen

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa herkozen en gaat verder met brede coalitie

Het Zuid-Afrikaanse parlement heeft zoals verwacht president Cyril Ramaphosa met een grote meerderheid herkozen als staatshoofd. De voorzitter van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) kreeg ook brede steun buiten zijn eigen ANC dat 159 van de 400 zetels heeft. Ramaphosa behaalde 283 stemmen, zijn tegenstander Julius Malema van de Economische Vrijheidsstrijders (EFF) kwam uit op 44 stemmen.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland zit door voorraad gedetineerden en rekruteert nu volop in Afrika voor oorlog in Oekraïne

Rusland is volop bezig met het rekruteren van strijdkrachten in Afrika. Dat melden Oekraïense en Britse militaire inlichtingendiensten. En na meer dan twee jaar oorlog met Rusland, heeft 59 procent van de Oekraïners nog vertrouwen in president Zelensky. Het gaat om het laagste peil sinds het begin van de invasie in februari 2022, en dat cijfer is al een hele

Lees meer »

Ardooise 55-plussers sporten zich jong

In de sporthal van De Ark in Ardooie kun je als 55-plusser voortaan regelmatig sporten. Het is een uitnodiging om als senior fit te blijven. Het initiatief richt zich naar de senioren die niet aangesloten zijn bij een bestaande seniorenvereniging. Er zijn de indooractiviteiten waarbij de nadruk ligt op de variatie in het aanbod van
The post Ardooise 55-plussers

Lees meer »

Buitenlandse media kondigen foutief ontslag De Croo aan, Franstalige kranten wijzen op “geslaagde gok” van De Wever, Bouchez en Prévot

De federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in ons land haalden ook in buitenlandse media de krantenkaternen. Onder meer de New York Times, De Volkskrant en El Pais besteden aandacht aan de stembusgang. Die eerste twee focussen op de “verrassende” overwinning van N-VA, de Spaanse kwaliteitskrant zoomt dan weer in op de implosie van de liberale Open VLD van premier Alexander

Lees meer »