Kennedy’s spreken steun uit voor Biden ondanks familietelg op stembiljet

Vijftien leden van de invloedrijke Amerikaanse politieke familie Kennedy steunen Joe Biden in zijn strijd om het presidentschap. Dat wordt gezien als een duidelijke afkeuring van de telg Robert F. Kennedy junior, die als onafhankelijke kandidaat meedoet. 

Meer krantenkoppen in België

Brugse Uitpas wordt uitgebreid om de drempel voor verenigingen te verlagen

De Brugse gemeenteraad keurde dinsdagavond een wijziging goed aan het reglement van de Uitpas. Van zodra verenigingen (sport, jeugd of cultuur) meer dan 10 procent leden hebben met recht op het kansentarief wordt er voortaan een extra compensatie voorzien vanuit de stad Brugge. Dit om de instapdrempel in de Uitpas voor verenigingen te verlagen.
The post Brugse Uitpas wordt

Lees meer »

Niet meer welkom op Oktoberfest, maar 23 jaar oude megahit van Gigi D’Agostino staat plots wel weer op nummer 1

De organisatie van het bierfestijn Oktoberfest in het Duitse München weert dit jaar de meezinger ‘L’Amour Toujours’ van dj Gigi D’Agostino. Die beslissing volgt op het incident waarbij Duitse jongeren racistische leuzen zongen op de melodie van het lied en de Hitlergroet brachten. Door alle commotie staat het nummer na 23 jaar weer op nummer 1.

Lees meer »

Opvallende verkiezingsbelofte: ontslagnemend premier Sunak wil dienstplicht weer invoeren voor Britse jongeren

Als het van de Britse Conservatieven afhangt, wordt in het Verenigd Koninkrijk volgend jaar opnieuw de dienstplicht ingevoerd. 18-jarigen zouden volgens het plan kunnen kiezen tussen een voltijdse militaire dienst of vrijwilligerswerk elders, één weekend per maand of 25 dagen per jaar. Verdere details zouden nog uitgewerkt moeten worden door een speciale commissie, maar het plan zou zo’n 2,5 miljard

Lees meer »

23ste editie ‘Tuin & Sfeer’ en ‘Dag van het Park’ in Blauwhuispark Izegem

De Vlaamse Vasteplantenvereniging (VVPV) staat te popelen om op zondag 26 mei de 23ste editie van haar populaire beurs Tuin & Sfeer in het Blauwhuispark in Izegem aan te vatten. Het wordt een uit de kluiten gewassen editie, met een recordaantal van tachtig standhouders met planten, tuinartikelen en decoratie. Dit keer staat alles in het teken van geuren en kleuren.

Lees meer »

Elisa Decostere is nieuwe voorzitter Unizo

Unizo Ardooie-Koolskamp heeft de bestuursploeg herschikt. Deze vereniging voor zelfstandige ondernemers en vrije beroepen verdedigt de belangen van de leden in de gemeente. Advocate Elisa Decostere is de nieuwe voorzitter. Het bestuur bestaat uit Griet Spruytte, Sofie Lievens, Brecht Devos, Marnik Vandenberghe, Tony Seys, Martine De Meersserman, Wouter Lafaut, Elke Verstuyft, Nele Vandenberghe, Lore Van
The post Elisa Decostere

Lees meer »

Samuel ‘Ego’o’: hij veegde ook Mourinho en De Bruyne de mantel uit, maar wie is Kameroens bondsvoorzitter die in de clinch ging met Brys?

Een erelijst van hier tot in Tokio en een ego dat op z’n minst even groot is: maak kennis met Samuel Eto’o (43), de bondsvoorzitter van Kameroen, met wie Marc Brys gisteren in de clinch ging. Slecht idee, want Eto’o is een trotse man die voor niets of niemand inbindt. Dat deed hij ook niet als voetballer. Vraag maar aan

Lees meer »

Brugge breidt het Chartreusinnebos uit

Stad Brugge zal een perceel grond aankopen ter hoogte van de Doornstraat in Sint-Andries. “Met de aankoop van dit perceel grond van 4.130 m² groot kunnen we het Chartreusinnebos uitbreiden,” stelt Schepen van Eigendommen en Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Brugge breidt het Chartreusinnebos uit appeared first on KW.be.

Lees meer »