Kennedy’s scharen zich achter Biden bij presidentsverkiezingen, ondanks kandidatuur van familielid

De legendarische politieke familie Kennedy heeft donderdag haar steun uitgesproken voor Joe Biden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daarmee geven ze een duidelijk signaal aan familielid Robert F. Kennedy Jr., die ook nog altijd meedingt naar een plaats op de kieslijst.

 

Meer krantenkoppen in België

In Europees water zit veel hardnekkig PFAS-afbraakproduct

Een afbraakproduct van PFAS werd in tien Europese landen in aanzienlijke hoeveelheden in zowel grond- als oppervlaktewater aangetroffen. In België ook in een Waals riviertje. Het is een hardnekkige stof, die er amper uit te zuiveren valt. De Europese ngo Pesticide Action Network (PAN) vraagt een verbod.

Lees meer »

Meerdere doden en tientallen gewonden bij tornado’s in Texas

Bij tornado’s en hevige stormen, vooral ten noorden van de Texaanse stad Dallas, zijn volgens plaatselijke media zeker tien mensen omgekomen. De helft van de dodelijke slachtoffers kwam uit Texas, met name uit de plaats Valley View, de overige helft uit aangrenzende staten. Er zijn naar schatting tachtig mensen gewond geraakt in de getroffen regio’s.

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Al-Baghdadi kampte met een drugsverslaving

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) is de persoonlijkheid van de beschuldigde aan bod gekomen. Meerdere getuigen verklaarden dat Khaldoon Al-Baghdadi (42) met een ernstige drugsverslaving kampte. Ook op de dag van de feiten gebruikte de Iraakse Oostendenaar nog heroïne en cocaïne.
The post Assisen Spuikommoord – Al-Baghdadi kampte met een drugsverslaving appeared first on

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Leonor wordt ereburger, Silvia verrast als ‘Dancing Queen’ en Frederik viert verjaardag met postzegel

De Spaanse kroonprinses Leonor is op haar achttiende al ereburger van Zaragoza geworden. Waaraan heeft ze dat te danken? Op welke song, die een heel bijzondere betekenis voor haar heeft, gooide de 80-jarige Zweedse koningin Silvia haar heupen los? En wie krijgt zijn eerste postzegel als verjaardagscadeau? Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »

FC De Kampioenen inspireren kermisweekend

Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni draait de kermis in Zwevezele op volle toeren. Het Feestcomité maakt er weer een boeiende driedaagse van, met als hoogtepunten een stratenloop op vrijdag, een festivalsfeertje op zaterdag, en een gastoptreden van acteur Herman Verbruggen (Marc Vertongen in FC De Kampioenen) op zondag.
The post FC De Kampioenen inspireren

Lees meer »