Kankerbestraling tijdens zwangerschap is veilig voor ongeboren kind

Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, zo blijkt uit een langdurige studie van UZ Leuven. De studie is zopas gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet Child & Adolescent Health.

 

Meer krantenkoppen in België

Lars (26) maakt enorme muurschildering op brug in Rommersom: “80 spuitbussen en 40 liter verf voor 1 van mijn grootste opdrachten” 

De spoorwegbrug in Rommersom, bij Hoegaarden, is in een kleurrijk jasje gezet door streetartkunstenaar TUZQ, de artiestennaam van Lars Van Cauwenbergh (26). Het ontwerp draait om 2 fietsers die op een zanderig gravelpad rijden. In totaal verschijnen deze zomer in Vlaams-Brabant 10 muurschilderingen in het teken van fietsen, gemaakt door verschillende kunstenaars. Zo staat Sven Nys afgebeeld op een muur

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gemeenschappelijke militaire manoeuvres in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraten, zei een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de manoeuvres zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde ingezet worden.

Lees meer »

3 van de 7 Tsjetsjeense terreurverdachten aangehouden, zouden terroristische aanslag voorbereid hebben

3 verdachten die gisteren bij verschillende huiszoekingen in ons land zijn opgepakt, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten in een persbericht. Bij de huiszoekingen werden in totaal 7 personen opgepakt, de andere 4 zijn intussen weer vrijgelaten. De 3 aangehouden verdachten worden gelinkt aan de terreurgroep ISKP en zouden een terroristische aanslag hebben voorbereid.

Lees meer »

Een droomstart voor Igor Thiago: Braziliaan scoort meteen twee doelpunten voor nieuwe club in voorbereidingswedstrijd

Beginnen met een knaller. Twee eigenlijk. Igor Thiago (23) heeft zijn start bij zijn nieuwe club Brentford niet gemist. Bij zijn debuut was de ex-Club Brugge-speler goed voor twee doelpunten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Wimbledon. De spits maakte in juni de oversteek naar de Premier League voor een slordige 37 miljoen euro.

Lees meer »

Luc Hooybergs wordt vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk

Luc Hooybergs (56) zal vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk worden. Hooybergs heeft is een topman bij Nike, eerst als General Manager in Laakdal, dan op Europees HQ niveau vanuit Hilversum en tenslotte als Vice-President in HQ (Portland, USA). Hij is één van de bezielers van de enorme groei die Nike in Laakdal en Ham heeft gerealiseerd.

Lees meer »

“Je hebt geen diepte nodig om te verdrinken. 10 centimeter is genoeg”: redders waarschuwen voor gevaar van zwemmen in zee

“De Noordzee is geen zwembad, ga er dus ‘s avonds na 18.30 uur alstublieft niet in zwemmen.” Die noodkreet slaken de redders van de West-Vlaamse Kustreddingsdienst die zich donderdag in Oostende – op nota bene de eerste echte zonnige stranddag sinds Hemelvaart – ontfermden over twee bijna verdronken broers van 11 en 17. Maar waarom is het zélfs voor ervaren

Lees meer »

“Drie grote rondes winnen is realistisch”: Evenepoel toont zich ambitieus na sterke Tour, ook Dirk De Wolf gelooft dat hij “Pogacar kan kloppen”

Wint Remco Evenepoel op een dag de Tour de France? Zelf vindt hij het alleszins een “realistische droom” om ooit de drie grote rondes te winnen, zo blijkt uit beelden van Evenepoels speech op het feestje van Soudal Quick-Step zondagavond. Oud-wielrenner en analist Dirk De Wolf predikt geduld, maar gelooft er ook in. “Waarom zou Remco de Tour niet kunnen

Lees meer »