Kankerbestraling tijdens zwangerschap is veilig voor ongeboren kind: “Geruststelling voor vrouwen”

Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind. Dat blijkt uit een onderzoek van het UZ Leuven. De studie betekent een doorbraak in de medische wereld en is tegelijk een geruststelling voor vrouwen die kampen met kanker tijdens de zwangerschap. 

Meer krantenkoppen in België

Dartskampioenviering bij Hummeltje uit Ichtegem

Tijdens een gezellige feestviering met barbecue in Café Brouwershof maakte dartsclub Hummeltje uit Ichtegem tijd om de kampioenen in de kijker te plaatsen.
The post Dartskampioenviering bij Hummeltje uit Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kinderen baas op Gentse Feesten, meer dan 500 activiteiten voor jonge bezoekers: kleuterpretpark, poppenspel en kinderrave

De 181e editie van de Gentse Feesten telt 548 activiteiten voor kinderen en jongeren. Nog nooit richtte het programma zich zo sterk op jonge bezoekers. Het gros van de activiteiten is gratis. Er is een kinderdorp én een kleuterpretpark. Er zijn themaboottochten, optredens en workshops. Deze namiddag is de Vlasmarkt voor één keer de dansvloer voor kinderen. Op Boomtown is

Lees meer »

Rechter onbevoegd om te oordelen over dispuut rond stadion KV Oostende met Marc Coucke

De Brugse rechtbank van eerste aanleg heeft zich in kort geding onbevoegd verklaard om te oordelen over een dispuut rond het stadion van KV Oostende. Een vennootschap van Marc Coucke dagvaardde de stad Oostende en de curator van de club, omdat het een plaatsbeschrijving wil laten uitvoeren. De zaak werd naar de ondernemingsrechtbank verwezen.
The post Rechter onbevoegd om

Lees meer »

SK Nieuwkerke (2B) wil weer stevige thuisreputatie opbouwen

Het nieuwe seizoen betekent voor SK Nieuwkerke de opening van de nieuwe kantine en kleedkamers. De komende weken werkt de ploeg van trainer Patrick Van Hoof volop toe naar de competitiestart op zondag 1 september tegen zijn ex-ploeg KSK Vlamertinge A.
The post SK Nieuwkerke (2B) wil weer stevige thuisreputatie opbouwen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Donkere dag in geschiedenis van Nieuw-Zeeland”: rapport toont misbruik van 200.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen 

Sinds 1950 zijn in Nieuw-Zeeland naar schatting 200.000 van de 650.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen misbruikt. Dat is 1 op de 3, zo blijkt uit een nieuw, vernietigend eindrapport van de Nieuw-Zeelandse Onderzoekscommissie naar historisch misbruik. Verwacht wordt dat de overheid geconfronteerd zal worden met schadeclaims van miljarden dollars.

Lees meer »

Protestactie tegen zwaar vrachtverkeer in Lissewege

Woensdagavond hielden een aantal bewoners van Lissewege een protestactie aan het station van Lissewege naar aanleiding van het zwaar vrachtverkeer in hun dorp. Ondanks een verbod op zwaar vrachtverkeer in het centrum van Lissewege rijden nog altijd vrachtwagenchauffeurs, die voortgaan op hun GPS, het centrum binnen, waar ze zich vastrijden en soms schade aanrichten.
The post Protestactie tegen zwaar

Lees meer »

Oekraïense politica (60) wordt doodgeschoten terwijl ze op taxi staat te wachten: “18-jarige verdachte observeerde haar al weken”

De 60-jarige Iryna Farion, een Oekraïense politica en universiteitsprofessor, is afgelopen vrijdag doodgeschoten in haar thuisstad Lviv, in het westen van Oekraïne. De politie gelooft dat het om een gerichte aanval gaat en heeft ook een hoofdverdachte in het vizier. Een jongeman van ongeveer 18 jaar ging twee weken voor de moord bijna elke dag naar Farions appartementsgebouw om haar

Lees meer »