Kankerbestraling tijdens zwangerschap is veilig voor ongeboren kind: “Geruststelling voor vrouwen”

Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind. Dat blijkt uit een onderzoek van het UZ Leuven. De studie betekent een doorbraak in de medische wereld en is tegelijk een geruststelling voor vrouwen die kampen met kanker tijdens de zwangerschap. 

Meer krantenkoppen in België

“Het begon als kind en het is nooit gestopt. Geen enkele liefde ben ik zo lang trouw gebleven”: 4 Anderlecht-supporters over mogelijke titel

Zeven magere jaren lang hebben ze honger geleden en verdriet gehad. Maar als RSCA Anderlecht zondagavond in het Astridpark aartsrivaal Club Brugge verslaat, en Union heeft eerder op de dag punten laten liggen tegen Cercle Brugge, kunnen de supporters van paars-wit weer doen wat ze decennialang hebben gedaan: vieren. Remco Evenepoel, Sven Mary en twee minder bekende supporters blikken nu

Lees meer »

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »

Code geel voor regen en onweer in het hele land

Donderdag is het eerst zwaarbewolkt met regen. In de namiddag wordt het vaak droog met echter ook lokale regen- of onweersbuien, die intens kunnen zijn. Op veel plaatsen kan er opnieuw veel neerslag vallen. De maxima liggen tussen 15 en 18 graden.
The post Code geel voor regen en onweer in het hele land appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling (52) krijgt tien jaar zwembad- en speelpleinverbod voor betasting tienjarig meisje in Bredene: “Ik ben wat onvoorzichtig geweest”

Zestien jaar nadat hij een jarenlange celstraf kreeg opgelegd voor de verkrachting van zijn eigen dochter betastte Ronny D. (52) een 10-jarig meisje in het zwembad van Bredene. Naar eigen zeggen wou de Bruggeling haar enkel op een drijfmat helpen, maar was hij daarbij wat ‘onvoorzichtig’. De rechtbank achtte de feiten bewezen, maar stuurt D. niet opnieuw naar de cel.

Lees meer »

Monument onthuld ter ere van geallieerde piloten in Wakken: “Mijn vader en ik waren destijds als eerste ter plaatse bij de gecrashte Spitfire”

In Wakken werd zondag een oorlogsmonument onthuld ter ere van de geallieerde piloten uit de Tweede Wereldoorlog. In een veld aan de Oostdreef stortte er in september 1944 namelijk een Brits Spitfire-vliegtuig neer. Mee dankzij de zorgen van de lokale bevolking overleefde de toen 18-jarige piloot Robert Wigley die crash. Jean Dendauw (96), die op een boogscheut van het veld

Lees meer »

FamilieFestival komt naar Burggraaf Frimoutpark in Poperinge

CM Gezondheidsfonds, Skoebidoe, Wiegwijs en Huis van het Kind in heel Vlaanderen organiseren een FamilieFestival voor families en kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit doen ze naar aanleiding van Week van de Opvoeding van 16 tot 23 mei. In Poperinge kan je op 15 mei vanaf 14 uur deelnemen aan gratis workshops, activiteiten en infosessies voor jong en oud

Lees meer »

Filippo Ganna rijdt monsterlijke tijdrit en klopt zo Tadej Pogacar

Eindelijk heeft hij ze beet, zijn eerste zege van de Giro en het seizoen. In de vlakke tijdrit van 31,2 km nabij zijn Gardameer stond er geen maat op Filippo Ganna (INEOS Grenadiers), die revanche nam voor zijn tweede plaats in de eerste tijdrit van deze Giro en dit keer Tadej Pogacar klopte. De roze trui was nog steeds ruimschoots

Lees meer »

Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail

Op zondag 26 mei organiseert de bedrijventerreinvereniging PopIn uit Poperinge een unieke run langs 32 bedrijven. Lopers worden uitgedaagd op een gevarieerd parcours van 9 kilometer vol hindernissen en obstakels. Voor wandelaars is er een alternatieve route voorzien.
The post Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terwijl basketsterren schitteren in ondergoed van Kim Kardashian, gaan vooral scherpe quotes over ‘wit’ toptalent over de tongen

De WNBA gaat deze week in stijl van start, want de vrouwelijke basketbalsterren zullen dit seizoen met bijzonder ondergoed spelen. SKIMS, een bedrijf opgericht door niemand minder dan Kim Kardashian, is namelijk de officiële ondergoedleverancier. Nieuwe sensatie Caitlin Clark schittert niet in de publiciteitscampagne, maar gaat om een heel andere reden over de tongen.

Lees meer »