Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie” 

Meer krantenkoppen in België

Blijft Nicky Hayen trainer van Club Brugge? “We zitten vandaag samen”

“Dit overtreft mijn stoutste dromen.” Nicky Hayen (43) had niet verwacht dat hij dít – een landstitel als hoofdcoach van Club Brugge – zou meemaken in z’n trainerscarrière. Een triomf die naar meer smaakt. “Iedere coach zou in mijn plaats willen aanblijven.” Voorzitter Bart Verhaeghe is “trots en dankbaar” en liet weten vandaag samen te zitten met Hayen.

Lees meer »

Demi Moore zet zich opnieuw op de kaart met bloederige horrorfilm: “Het zijn een paar uitdagende jaren geweest”

Van “walgelijk” en “verontrustend” tot “meesterlijk” en “onvergetelijk”. Op het Filmfestival van Cannes roept de nieuwe horrorfilm ‘The Substance’ heftige reacties op. Maar over één ding zijn alle kijkers het eens: Demi Moore schittert op haar 61ste als nooit tevoren. Al was de Amerikaanse actrice haar glans bijna kwijtgeraakt. Van een bijzonder moeilijke jeugd tot enkele mislukte relaties: de ex

Lees meer »

Harelbekenaar mag ook volgend jaar gratis naar thuismatchen ‘Ratjes’

RC Harelbeke redde zich enkele weken geleden ternauwernood in de tweede nationale afdeling amateurs. Dat was niet in het minst te danken aan de massaal opgekomen supporters. Om hen te bedanken kan elke Harelbekenaar ook volgend jaar volledig gratis naar de thuismatchen van de Ratjes.
The post Harelbekenaar mag ook volgend jaar gratis naar thuismatchen ‘Ratjes’ appeared first on

Lees meer »

REACTIES. “We drinken alles behalve bier, dat lusten we niet”: ‘papa’ Mechele en ‘zoon’ Spileers vieren vannacht samen

Club is kampioen en dat zal in Brugge stevig gevierd worden. Meteen na de wedstrijd reageerden Andreas Skov Olsen, Brandon Mechele en Michiel Jonckheere op het onwaarschijnlijke seizoenseinde. Ook Hans Vanaken, Maxime De Cuyper, Simon Mignolet en Jorne Spileers gaven interviews, de ene al wat meer lucide dan de andere. De meest nuchtere van hen allemaal was Nicky Hayen, zoals

Lees meer »

Chirojongens Sint-Nico zoeken materiaal voor zomerkamp: “Regentonnen voor een vlot”

De Chirojongens Sint-Nico zijn op zoek naar allerlei materiaal voor hun zomerkamp van 21 tot en met 31 juli op natuurdomein Verrebroek in Oost-Vlaanderen. “We willen de kampkosten voor onze leden drukken”, zegt Louis Declercq. “Het mogen ook gebruikte spullen zijn.”
The post Chirojongens Sint-Nico zoeken materiaal voor zomerkamp: “Regentonnen voor een vlot” appeared first on KW.be.

Lees meer »

44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting en afpersing van een 18-jarige Belgische leerling in Marseille

Het Franse gerecht heeft een 44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting van een 18-jarige Belg in Marseille. Dat bevestigt het parket van Marseille aan onze redactie. Volgens Franse media dateren de feiten van afgelopen woensdag. De man zou een leerling die op schoolreis was, verkracht hebben in de inkomhal van een gebouw in het centrum van Marseille. De man

Lees meer »