Grote phishingprovider offline gehaald na internationale operatie

Politie- en veiligheidsdiensten van maar liefst negentien landen hebben deze week een in het Verenigd Koninkrijk opgerichte, internationale phishingprovider uit de lucht gehaald. De operatie, waaraan voor ons land de federale gerechtelijke politie Brussel meewerkte, werd op internationaal niveau gecoördineerd door Europol. Criminelen gebruikten LabHost om persoonsgegevens van mensen te achterhalen.

 

Meer krantenkoppen in België

Feest voor eerstecommunicanten VBS De Tandem

Zaterdag 18 mei vierden de leerlingen uit het eerste jaar van de vrije basisschool De Tandem hun eerste communie in de Sint-Automaruskerk van Westkerke. De feestelingen waren Auke Ackaert, Felien Casteleyn, Jasper Coemans, Nora Crombez, Laure Dekeyser, Ella Deplancke, Achilles Depoorter, Batist Desomer, Florine Devriendt, Dayo Dewulf, Marilyn Dupont, Amélie Erard-Hemschoote, Marie-Lou Ghesquiere, Mason Glorieux
The post Feest voor

Lees meer »

Gezamenlijk babyborrel in bibliotheek

Alle Diksmuidse gezinnen die het afgelopen jaar een baby mochten verwelkomen, werden onlangs in de bibliotheek uitgenodigd op een babyborrel. 22 gezinnen schreven in.
The post Gezamenlijk babyborrel in bibliotheek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Komt titelgevecht tussen Delfine Persoon en Alycia Baumgardner er nog of niet?

Normaal mocht Delfine Persoon (39) zich opmaken voor een WBC-titelgevecht tegen Alycia Baumgardner, maar in het entourage van Persoon beginnen ze ernstig te twijfelen of die kamp er ooit nog komt. Haar opponente had eerst een voorwaardelijke dopingschorsing van één jaar en nu zou de vader van Baumgardner overleden zijn. Een financiële tegenvaller voor Persoon, die zowat 124.000 euro bruto

Lees meer »

“Dat Limburg Sterk Merk een correcte financiering van Limburg in de weg staat, is eigenlijk godgeklaagd”

Zaterdag eindigt het prestigieuze filmfestival van Cannes. Met twee prijzen voor de Vlaamse film ‘Julie zwijgt’, een pakkend eerbetoon aan regisseur-acteur Kevin Costner en de aanwezigheid van smoking-vedetten en dames in doorkijkjurken was deze editie een voltreffer. Ook Limburg maakt zich op voor een avond vol glitter en glamour. Met een heuse nocturne op de Hasseltse Corda Campus blaast de

Lees meer »

Man (33) probeert partner meermaals te wurgen terwijl haar dochter (13) in wagen wacht: “Ze wilde me niet steunen op een begrafenis”

“Ik was boos, ja.” Een 33-jarige man uit Nieuwpoort ging eind vorig jaar helemaal door het lint tegen zijn partner. De dertiger sloeg haar tegen de grond en probeerde haar volgens het Openbaar Ministerie meermaals te wurgen. “Mijn cliënt had het moeilijk dat zijn partner hem niet steunde in een moeilijke periode”, pleitte zijn advocate Maya Vanden Bogaerde.

Lees meer »

PORTRET. Een van de meest beluisterde platen aller tijden, maar ook een vete met Taylor Swift: dit is Olivia Rodrigo, die twee keer het Sportpaleis inpalmt

Net 22, en toch twee keer het Sportpaleis inpalmen, weinigen deden het Olivia Rodrigo voor. Met haar diepgravende autobiografische nummers kan de Amerikaanse dan ook zowel het jonge volk als de ernstige muziekpers verleiden. Al komt dat succes niet zonder een dosis controverse en hartenpijn. Van een vete met Taylor Swift tot een veelbesproken driehoeksverhouding: een portret van dé Gen

Lees meer »

Club Brugge neemt stevige optie op landstitel met zege in Anderlecht

Club Brugge heeft zondagavond de topper van de negende en tevens voorlaatste speeldag in de Champions’ Play-off met het kleinste verschil (0-1) gewonnen op bezoek bij RSC Anderlecht. Vlak voor het halfuur scoorde Denis Odoi tegen zijn ex-ploeg het enige doelpunt van de wedstrijd.
The post Club Brugge neemt stevige optie op landstitel met zege in Anderlecht appeared first

Lees meer »

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

Ist al?

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post Ist al? appeared first on KW.be.

Lees meer »