Donald Trump vond als president dat Oekraïne deel van Rusland moest zijn: “Hij kon echt niet begrijpen dat het een apart land was”

Donald Trump maakte het als president “erg duidelijk” dat Oekraïne – en zeker de Krim – een deel van Rusland moest zijn. Dat zegt zijn voormalige Ruslandadviseur Fiona Hill in een nieuw boek. “Hij kon echt niet begrijpen dat Oekraïne een apart land was”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Woordvoerder Bram Keirsebilck is job kwijt door faillissement van KVO: “Begrijp niet dat sommigen nog recht in de spiegel kunnen kijken”

“KVO bluft in men êrte want supporter van een club blijf je voor je leven. Oaltied Ostende”, benadrukt Bram Keirsebilck met enkele Oostendse accenten. De woordvoerder van KV Oostende is door de schuld van verscheidene boosaardige figuren zijn club en zijn job kwijt.
The post Woordvoerder Bram Keirsebilck is job kwijt door faillissement van KVO: “Begrijp niet dat sommigen

Lees meer »

Koning Albert vindt zorgen om z’n gezondheidstoestand onnodig: “Alleen zijn hij en Paola nooit, zelfs niet in Frankrijk”

Eerder deze week werd koning Albert (89) onwel tijdens z’n verblijf in Zuid-Frankrijk en kwam hij lelijk ten val. Maar paniek is nergens voor nodig, vertelt een intimus aan onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Koning Albert zou vooral geschrokken zijn door de reacties die het nieuws heeft veroorzaakt in België. De gepensioneerde vorst is immers nooit écht alleen, zelfs niet op

Lees meer »

“Hij zal meer uit zijn carrière halen dan als hij wél had gezongen”: hoe Joost Klein de morele winnaar van het Eurovisiesongfestival werd

Veel kans dat je over een paar weken Nemo enkel nog kent als een kleurrijk visje, en niet meer als Zwitsere Eurovisiesongfestivalwinnaar. Maar de Nederlander die omwille van een nog steeds niet helemaal duidelijk incident werd gedekwalificeerd, vergeet je niet snel. “Joost Klein is de morele winnaar van dit songfestival.”

Lees meer »

Nico Van Oost is nieuwe commissaris in Ieper: “Ik wou naar het leger, maar de rij bij de Rijkswacht was korter”

Nico Van Oost is de nieuwe politiecommissaris voor Ieper centrum. De Poperingenaar doorzwom al heel wat politionele watertjes, maar steeds met een doel voor ogen. “Ik heb mijn ambitie nooit onder stoelen of banken gestoken. Alles wat ik deed in mijn carrière heeft geleid tot dit punt”, zegt Nico Van Oost, die met de Kattenstoet afgelopen weekend meteen stevige kost

Lees meer »

Onze-Lieve-Vrouwecollege haalt Talenlabel binnen

In het Onze-Lieve-Vrouwecollege zetten de leerkrachten sterk in op de taalontwikkeling van de leerlingen, ook buiten de specifieke taallessen. Hierdoor konden ze het Talenlabel van de Vlaamse overheid binnenhalen. Zo leggen ze een brede basis aan woordenschat en grammatica in de eerste twee jaar en wordt er getraind op vaardigheden via gerichte, authentieke taalsituaties. In
The post Onze-Lieve-Vrouwecollege haalt

Lees meer »

Niels Reynvoet en Kris D’alleine winnen nu ook de Sezoensrally

Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) en copiloot Kris D’alleine uit Reninge hebben uiteindelijk zaterdag de Sezoensrally gewonnen. Maxime Potty (Citroën C3 Rally2) eindigde als tweede op 3.6 seconden. Reynvoet eindigde aanvankelijk als tweede, maar de leider in het BRC vocht zijn tijd van KP 10 met succes aan bij de sportcommissie van de RACB.
The post Niels Reynvoet en

Lees meer »

Gevlucht naar Amerika? Italië in de ban van mysterie rond nu ook officieel gestopte Camila Giorgi

Op de gravelbanen van het Foro Italico, waar momenteel het toernooi van Rome plaatsvindt, is ze hét gespreksonderwerp. Want nadat Camila Giorgi (32) vorige week als onvindbaar was opgegeven voor tennisbond WTA, is het mysterie rond de Italiaanse er alleen nog maar groter op geworden. Giorgi heeft inmiddels haar afscheid aan het tennis bevestigd, maar naar haar whereabouts is het

Lees meer »

Jos en Imelda vieren goud

Jos Verjans en Imelda Berx zijn allebei afkomstig uit Limburg. Jos is geboren in Hasselt in 1947 en Imelda zag het levenslicht in Bilzen in 1950.
The post Jos en Imelda vieren goud appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Charkiv wordt van aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”: Amerikaanse buitenlandminister onder vuur door gitaaroptreden in Kiev

Het gitaaroptreden dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken (62) eerder deze week gaf in een nachtclub in Kiev lijkt zijn doel volledig te hebben gemist. Hoewel Blinken een gevoelige snaar wou raken bij de Oekraïners, is het optreden bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. “Charkiv wordt van de aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”, klinkt het

Lees meer »