Brandweer redt jonge ree uit Albertkanaal in Olen

In Olen heeft de brandweer een jonge ree gered uit het Albertkanaal. Een voorbijganger merkte het dier gisteravond op en verwittigde de brandweer. "We zijn blij dat we het dier hebben kunnen redden, want we worden vaak ook opgeroepen voor een dood dier in het water", zegt Kristof Geens van brandweerzone Kempen. 

Meer krantenkoppen in België

Precies 20 jaar geleden beleefden Europese royals drukste week van hun leven dankzij twee koninklijke huwelijken

Mei 2004 was een hectische maand voor de Europese royals. In één week tijd trouwden twee troonopvolgers: Frederik (55) van Denemarken en Felipe (56) van Spanje. Met Mary (52) en Letizia (51) kregen beide landen zo het allereerste burgermeisje dat ooit op de troon zou komen. ‘Story’ kijkt terug op deze betoverende royaltyweek in 2004 én gaat na hoe het

Lees meer »

Straffe prestatie: Basile loopt – verkleed als wortel – op kop van loopwedstrijd 20 km door Brussel

De 20-jarige Basile Claus, een loper van atletiekclub USBW uit Braine-l’Alleud, liet afgelopen zondag tijdens de 20 kilometer door Brussel zijn normale sportoutfit thuis. Hij trok wel een kostuum aan in de vorm van een wortel. Straf: de rennende wortel was een tijdlang de koploper van de loopwedstrijd. Hij liep maar liefst aan een tempo van 25 km/u gedurende 1

Lees meer »

KIJK. Duizenden inwoners van Parijs nemen deel aan gratis picknick op de Champs-Élysées

Duizenden mensen zijn zondag samengekomen op de Champs-Élysées voor een gigantische gratis picknick. De bijeenkomst werd georganiseerd door een comité van lokale handelaren en bedrijven met het doel het langzame verval van de boulevard een halt toe te roepen. Zij vinden dat de laan lang bekend stond als “de mooiste laan ter wereld”, maar nu de trekpleister bij uitstek is

Lees meer »

Zwalpende mama op de baan met 2,3 promille en twee kinderen aan boord: “Was niet ver en had bedampte ruiten”

Al zwalpend kon een 40-jarige automobiliste in Ledegem door een politiepatrouille tegengehouden worden. Ze bleek 2,3 promille alcohol in het bloed te hebben én twee kinderen aan boord te hebben. “Ik moest mijn auto verplaatsen, het was niet ver”, klonk het.
The post Zwalpende mama op de baan met 2,3 promille en twee kinderen aan boord: “Was niet ver

Lees meer »

China wil met militaire oefeningen rond Taiwan testen hoe het de “macht kan grijpen”: inwoners niet onder de indruk, wel gefrustreerd

Met de grootschalige militaire oefeningen rond Taiwan wil China haar capaciteiten testen om "de macht op het eiland te grijpen". Woorden die geen enorme indruk maken op de bevolking in Taiwan. Zij zijn vooral gefrustreerd dat de problemen niet uitgepraat kunnen worden zonder wapens. "Er zijn wel meer schuilkelders aanwezig in het straatbeeld, maar inwoners blijven vooral bezig met hun

Lees meer »

Mervyn Jackson uit Oostkamp trad drie keer op in De Spil in Roeselare én hoopt als MJ Tribute Artist vaak zijn idool te mogen imiteren: “Enkel als ik dans op zijn muziek ben ik geen stijve plank!”

Dansschool Dançar uit Roeselare organiseerde drie keren een méér dan geslaagde dansshow in De Spil in Roeselare. Maar liefst 480 leden van de dansschool stonden op de dansvloer in een wervelende show, waarop er massaal veel volk afkwam. Op het einde van iedere voorstelling weerklonk ‘Wanna Be Starting Something’ van Michael Jackson. Op dat moment kwam een onbekend persoon op

Lees meer »

Koor Sonore pakt uit met workshop Baekelandt-liederen

Donderdag 30 mei organiseert Koor Sonore in het kader van het jubileumjaar 250 jaar Ludovicus Baekelandt in zaal Lindelei een workshop over Baekelandt-liederen. Aanvang om 20 uur.
The post Koor Sonore pakt uit met workshop Baekelandt-liederen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cassie Ventura, ex-vriendin van rapper Sean ‘Diddy’ Combs, reageert op beelden mishandeling: “Neem slachtoffers meteen serieus”

Cassandra ‘Cassie’ Ventura, de ex-vriendin van rapper Sean ‘Diddy’ Combs, vraagt dat verhalen van slachtoffers van huiselijk geweld meteen ernstig genomen worden. Vorige week publiceerde de Amerikaanse nieuwszender CNN beelden waarop te zien is hoe Combs Ventura slaat en schopt. Ventura had de rapper eerder aangeklacht voor verkrachting en misbruik. "Huiselijk geweld brak mij af tot een persoon die ik

Lees meer »

Van Nistelrooij en Geraerts op trainershortlist van Racing Genk

Racing Genk hoopt binnen nu en twee weken zijn nieuwe hoofdtrainer te kunnen voorstellen. Inmiddels is de shortlist van de Limburgers bekend. Behalve de reeds genoemde Thorsten Fink (STVV) zijn ook Ruud van Nistelrooij, Karel Geraerts (Schalke) en Johan Van Rumst, die lang T2 was onder Philippe Clement, in beeld om Wouter Vrancken op te volgen.

Lees meer »