Brandweer redt volwassen ree van verdrinkingsdood in kanaal vlakbij Spaarbekken

De brandweer van Diksmuide slaagde er zaterdagmiddag in om een volwassen ree van de verdrinkingsdood te redden in Merkem, een deelgemeente van Houthulst. Het dier was in een diep afwateringskanaal gesukkeld, maar raakte daar onmogelijk zelf uit.

Het was een alerte voorbijganger, die zaterdagmiddag rond 14.30 uur passeerde in de Oostbroekstraat, die de zwemmende ree opmerkte. Daarbij mag het dier al van geluk spreken. De Oostbroekstraat daar ligt afgelegen vlakbij het Spaarbekken van de Blankaart en veel passage is er niet. Wellicht zat het dier al enige tijd in het water. De passant verwittigde de brandweer waarna post Diksmuide ter plaatse kwam.

Vermoeid

“Bij onze aankomst zwom de ree de hele tijd heen en weer”, zegt brandweerluitenant Rudi Dolphen. “Het ging om een volwassen wilde ree met al een behoorlijk gewei. Het water daar was anderhalve meter diep, dus het dier kon er onmogelijk staan. Het kon ook niet zelf uit het water raken door de betonnen randen en omdat het vlakbij een sas zat. We gingen aan beide zijden van het kanaal staan met een gespannen net en konden het even opjagen om het zo te vangen. Na een kwartier was het dier al uit het water. Het had geen verwondingen en stampte gelukkig ook niet. Wellicht was het al flink vermoeid. We hebben de ree onmiddellijk terug vrijgelaten in zijn natuurlijke omgeving.” (JH)

The post Brandweer redt volwassen ree van verdrinkingsdood in kanaal vlakbij Spaarbekken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paars-wit supportert voor Duivels en Denemarken: hoe het EK Anderlecht een mooi bedrag kan opleveren

Op Neerpede wordt de komende weken vurig gesupporterd voor de Rode Duivels en Denemarken. Met zes internationals is Anderlecht van alle eersteklassers het best vertegenwoordigd in Duitsland. Hoe verder beide landen geraken in het toernooi, hoe beter dat is voor de portefeuille van paars-wit. In het allerbeste geval levert de EK-deelname van Vertonghen en co Anderlecht zo’n 2 miljoen euro

Lees meer »

Pieter (32) kreeg foute diagnose van radiologen Antwerps ziekenhuis: “Mijn pees was ‘in frut vaneen’”

Na de beslissing van ziekenhuisgroep ZNA om alle zeven radiologen van ZNA Cadix tot nader order te vervangen, namen al 78 patiënten contact op met de ziekenhuisgroep. De meesten stellen zich vragen bij hun dossier. Zo ook Pieter Graulus (32), bij wie vier jaar geleden een nagenoeg volledig afgescheurde patellapees niet door de behandelende radioloog werd opgemerkt.

Lees meer »

Rim en ILL B lanceren EP Moonwalking On Water: “Over de ups en downs als zelfstandig persoon”

Kortrijkse muziektalenten Karim ‘Rim’ Kediambiko (28) en Benjamin ‘ILL B’ Penez (27) hebben een nieuwe EP uitgebracht in samenwerking met Warner Music. “De zes nummers van ‘Moonwalking On Water’ vertellen een combinatie van levensverhalen. Onze goals en ambities. Waar we willen geraken en de struggles”, zegt Rim.
The post Rim en ILL B lanceren EP Moonwalking On Water: “Over

Lees meer »

Een triomfantelijke Jean-Marie Dedecker: “Ik word koning”

Jean-Marie Dedecker, lijsttrekker van de federale lijst van N-VA in onze provincie , is als een koning onthaald in sportzaal Schiervelde in Roeselare, waar zijn West-Vlaamse partijgenoten verzamelden na de stembusslag.
The post Een triomfantelijke Jean-Marie Dedecker: “Ik word koning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sint-Jozefsschool brengt geslaagd schoolfeest Magie op 33

Onder de noemer ‘Magie op 33’ – het cijfer verwijst naar het huisnummer van de Sint-Jozefsschool – vond op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni het schoolfeest plaats. In een festivalsfeer werden de vele talenten van de leerlingen in de kijker geplaatst. Op vijf verschillende podia zetten de kinderen hun beste beentje voor om
The post Sint-Jozefsschool brengt

Lees meer »

“Met de meesten heb ik nooit meer dan twee, drie zinnen gewisseld”: Hendrik (*) had al met honderden mensen seks op een parking

De parkeerplaats in Oelegem waar deze week een 71-jarige man werd vermoord, is een bekende seksparking. Het is één van de vele plekken in ons land waar mannen, maar ook steeds meer vrouwen naartoe trekken voor seks die snel, gratis en vrijblijvend is. HLN sprak met Hendrik, die al veertig jaar habitué is van dat soort parkings. Wat drijft hem

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger heeft vier gijzelaars levend bevrijd uit Gazastrook: “Operatie met hevige bombardementen als steun aan grondtroepen”

Het Israëlische leger heeft bij “een gewaagde operatie” in het Nuseirat-vluchtelingenkamp, in het midden van de Gazastrook, naar eigen zeggen vier gijzelaars bevrijd die op 7 oktober waren ontvoerd door Hamas-terroristen. Het gaat om Noa Argamani (26), Shlomi Ziv (39), Almog Meir (22), Andrej Kozlov (27). “Alle vier zijn levend en wel terug in Israël”, luidt het in een verklaring.

Lees meer »