Brandweer redt volwassen ree van verdrinkingsdood in kanaal vlakbij Spaarbekken

De brandweer van Diksmuide slaagde er zaterdagmiddag in om een volwassen ree van de verdrinkingsdood te redden in Merkem, een deelgemeente van Houthulst. Het dier was in een diep afwateringskanaal gesukkeld, maar raakte daar onmogelijk zelf uit.

Het was een alerte voorbijganger, die zaterdagmiddag rond 14.30 uur passeerde in de Oostbroekstraat, die de zwemmende ree opmerkte. Daarbij mag het dier al van geluk spreken. De Oostbroekstraat daar ligt afgelegen vlakbij het Spaarbekken van de Blankaart en veel passage is er niet. Wellicht zat het dier al enige tijd in het water. De passant verwittigde de brandweer waarna post Diksmuide ter plaatse kwam.

Vermoeid

“Bij onze aankomst zwom de ree de hele tijd heen en weer”, zegt brandweerluitenant Rudi Dolphen. “Het ging om een volwassen wilde ree met al een behoorlijk gewei. Het water daar was anderhalve meter diep, dus het dier kon er onmogelijk staan. Het kon ook niet zelf uit het water raken door de betonnen randen en omdat het vlakbij een sas zat. We gingen aan beide zijden van het kanaal staan met een gespannen net en konden het even opjagen om het zo te vangen. Na een kwartier was het dier al uit het water. Het had geen verwondingen en stampte gelukkig ook niet. Wellicht was het al flink vermoeid. We hebben de ree onmiddellijk terug vrijgelaten in zijn natuurlijke omgeving.” (JH)

The post Brandweer redt volwassen ree van verdrinkingsdood in kanaal vlakbij Spaarbekken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kamala Harris belooft “niet te zwijgen” over menselijke leed in Gazastrook

Wat gebeurt in de Gazastrook is verschrikkelijk en de internationale gemeenschap mag niet wegkijken van het menselijke leed. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris donderdag (plaatselijke tijd) verklaard na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Ze beloofde niet te zullen zwijgen en stelde dat het hoog tijd wordt dat de oorlog stopt.

Lees meer »

Code geel voor onweer in hele land: vannacht kans op felle regen en wind, in Limburg al 130 oproepen voor schade 

Er trekt een nieuwe regenzone ons land binnen vanuit Frankrijk, waardoor het vannacht nog stevig kan regenen en waaien. Eerder vandaag was in verschillende Limburgse gemeenten al sprake van zware buien en wateroverlast. Brandweerzones Zuid-West en Oost-Limburg ontvingen al meer dan 130 oproepen. Omdat er windstoten tot 90 kilometer per uur kunnen zijn, heeft Brussel de parken en bossen gesloten.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Lichamen van twee gijzelaars teruggebracht naar Israël – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke dode burger een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Ruben Van Gucht poseert samen met Sporza-collega Ine Beyen op rode loper van ‘ZomerRevue’

Tijdens de drukke sportzomer houdt sportanker Ruben Van Gucht (37) er een druk sociaal leven op na. Hij deelde afgelopen weekend beelden vanop Tomorrowland en zondagavond poseerde hij met collage Ine Beyen (37) op de rode loper van de ‘ZomerRevue’ van Gert Verhulst en James Cooke in De Panne. Op de ‘blote benen’-affaire tijdens een videogesprek met Radio2 wilde hij

Lees meer »

Harris krijgt meteen “juridisch bombardement” uit Trump-hoek over zich, maar experten zijn niet onder de indruk

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »

Oekraïense politica (60) wordt doodgeschoten terwijl ze op taxi staat te wachten: “18-jarige verdachte observeerde haar al weken”

De 60-jarige Iryna Farion, een Oekraïense politica en universiteitsprofessor, is afgelopen vrijdag doodgeschoten in haar thuisstad Lviv, in het westen van Oekraïne. De politie gelooft dat het om een gerichte aanval gaat en heeft ook een hoofdverdachte in het vizier. Een jongeman van ongeveer 18 jaar ging twee weken voor de moord bijna elke dag naar Farions appartementsgebouw om haar

Lees meer »