Brandweer houdt nachtelijke speuractie naar witte kangoeroe: “Dier werd ondergebracht in Bellewaerde”

Een bijzondere interventie voor de brandweer van Ieper en Zonnebeke, zaterdagochtend in de vroege uurtjes. In een tuin in Zonnebeke werd een ontsnapte witte kangoeroe gespot maar het kostte flink wat moeite om het dier, dat snel weghuppelde, te vangen. “Uiteindelijk brachten we het over naar Bellewaerde voor opvang”, zegt sergeant Andy Lievens.

De oproep bij de brandweer kwam zaterdagochtend rond 4 uur binnen. In een tuin van een woning in de Nonnebossenstraat in Ieper werd een witte kangoeroe gespot. Het kleine dier zat in de tuin rond te huppelen. De brandweer van Ieper kwam ter plaatse maar het dier vangen bleek geen simpel werk.

De kangoeroe rende immers de tuin uit en trok de straat op. Ook brandweer Zonnebeke werd in versterking opgeroepen. Onder andere hun hondenredteam ging ter plaatse.

Naar Bellewaerde

“Intussen was de kangoeroe de straat opgerend en moest de brandweer het beest achtervolgen, weliswaar zonder het extra schrik aan te jagen”, zegt sergeant Andy Lievens van post Zonnebeke.

“In de Kruiskalsijdestraat liep het plots naar een ondergrondse garage en zat het vast voor de poort. Het kon gevangen worden met een net. Dan was er nog de vraag wat er met het dier moest gebeuren. In het net blijven is geen optie, in de hondenkar voor verloren en gevangen honden steken kon ook niet. Het dier dus naar het hondenasiel brengen waar wij altijd binnen kunnen was ook niet mogelijk. Je kan dat dier onmogelijk in een kooi tussen honden steken.”

“Dus werd er overlegd met de politie en werd een dierenarts opgevorderd. Die zette een spuitje om het dier te kalmeren waarna we het toch in de transportbox konden steken. Daarna werd de nachtwachter van Bellewaerde gecontacteerd. Die bevestigde dat het een witte kangoeroe ging, maar geen dier van hen. Het werd daar in quarantaine ondergebracht waar het op adem kon komen en eten en drinken kreeg.”

Wie het dier zou herkennen en de rechtmatige eigenaar is, kan contact opnemen met de politie.

(JH)

The post Brandweer houdt nachtelijke speuractie naar witte kangoeroe: “Dier werd ondergebracht in Bellewaerde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Video toont hoe ambtenaren verdachte dossiers bespreken op dienst onder Van Quickenborne: “Er gebeuren hier gevaarlijke dingen”

De financiële puinhoop op de overheidsdienst die Justitie helpt digitaliseren, is ongezien. Dat blijkt uit rapporten, mails en video-opnames die HLN kon inkijken. Tijdens een meeting eind 2023 zaten ambtenaren met de handen in het haar toen ze beseften dat er voor 8 miljoen euro aan problematische dossiers zijn. “Om dit op te kuisen hebben we minstens een jaar nodig.”

Lees meer »

Baron en ondernemer Vic Swerts (84) wordt ereburger van Turnhout: “Nog elke dag aanwezig op Soudal, klanten willen ‘den ouwe’ zien”

De Kempense ondernemer en baron Vic Swerts (84) krijgt het ereburgerschap toegekend van Turnhout. Dat is de stad waar hij lijm- en siliconenproducent Soudal oprichtte en uitbouwde tot een wereldspeler met zo’n 30 fabrieken en 4.000 medewerkers. "Dit is een erkenning die ik echt leuk vind", reageert Swerts bij RTV. "Ik ben nog elke dag aanwezig in het bedrijf."

Lees meer »

Stedelijke Kunstacademie houdt opendeurdag

Op zaterdag 1 juni gooit de Stedelijke Kunstacademie alle deuren wagenwijd open. Van 10 tot 13 uur is iedereen welkom in de Olmstraat 25. In de namiddag is de Academie van 14 tot 18 uur een trotse deelnemer aan de vrijetijdsmarkt op de Zuidboulevard.
The post Stedelijke Kunstacademie houdt opendeurdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse onderwijscommissie pleit voor smartphoneverbod voor jongeren onder 16 jaar

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de 16 jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Te veel schermtijd is schadelijk voor het mentale en fysieke welzijn van jongeren, klinkt het. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog meer kinderen gevaar lopen”, zegt

Lees meer »

EXCLUSIEF. Wij bezochten de set van ‘Nonkels’: “De maskers van Jelle en Rik kosten elke dag 1.000 euro per stuk”

Wekelijks meer dan een miljoen kijkers en op Streamz de best bekeken reeks van het jaar. ‘Nonkels’ breekt ook zijn tweede seizoen records. Wij brachten bedenkers Jelle De Beule (43) en Rik Verheye (37) een bezoekje op de set in Zele. In de make-upstoel tijdens hun metamorfose en tussen de hortensia’s in tuincentrum Van Eeden. “Door de buik van Willy

Lees meer »