Park Bellewaerde Ieper vraagt compensatie voor opvang ontsnapte witte kangoeroe: eigenaar moet 10 tickets kopen

De ontsnapte witte kangoeroe die gevonden is in Ieper, blijft voorlopig in Park Bellewaerde. De directie van Bellewaerde wil het dier pas teruggeven aan de eigenaar als hij 10 tickets voor het pretpark koopt, goed voor zo’n 450 euro. Dat is volgens het park een compensatie voor de zorg en opvang die ze hebben verleend. 

Meer krantenkoppen in België

Koor Sonore pakt uit met workshop Baekelandt-liederen

Donderdag 30 mei organiseert Koor Sonore in het kader van het jubileumjaar 250 jaar Ludovicus Baekelandt in zaal Lindelei een workshop over Baekelandt-liederen. Aanvang om 20 uur.
The post Koor Sonore pakt uit met workshop Baekelandt-liederen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG KAMPIOENENVIERING CLUB. Spelers en bestuur hebben er feestnacht in Varsenare opzitten, vandaag viering met fans op Markt van Brugge

Landskampioen Club Brugge heeft er een feestnacht opzitten. Spelers, bestuur en medewerkers van blauw-zwart verzamelden op café in Varsenare om de 19de titel stevig te vieren. Eerder zondag had Club zich in een kolkend Jan Breydel tot kampioen gekroond na een 0-0-gelijkspel tegen Cercle. In het slot ontsnapte Club toen nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele

Lees meer »

Criminelen proberen man van 86 te overvallen maar getuigen springen in de bres: “Brandblusapparaat leeggespoten in auto van dieven”

Aan een tankstation in Wijnegem zijn dinsdag twee mannen opgepakt na een hevige vechtpartij. Ze probeerden een 86-jarige man te overvallen, maar getuigen schoten het slachtoffer meteen te hulp. Er ontstond een fikse ruzie, waarbij zelfs ruiten van verschillende auto’s sneuvelden. De mannen hadden eerder die dag vermoedelijk ook al een wagen gestolen in Antwerpen.

Lees meer »

Vandaag officieel? Vincent Kompany aangekomen op oefencomplex Bayern München om laatste contractdetails af te handelen

Dé gekste trainerswissel van de zomer. Bayern München wil de komst van Vincent Kompany (38) vandaag officieel aankondigen – Kompany keerde terug van een korte vakantie. Bestuurslid Karl-Heinz Rummenigge bevestigt dat de deal op een paar details na rond is en zopas is onze landgenoot geland op de luchthaven in München. De Duitse Rekordmeister betaalt 10,5 miljoen euro aan Burnley

Lees meer »

Werkstraf en maand rijverbod voor jongeman uit Izegem voor opgefokte bromfiets

Amper 14 dagen nadat hij tot een werkstraf was veroordeeld voor een opgefokte bromfiets, bleek de tweewieler van een 17-jarige bromfietser uit Izegem opnieuw te snel te rijden. Toch vroeg hij de politierechter dezelfde gunst als de eerste keer…
The post Werkstraf en maand rijverbod voor jongeman uit Izegem voor opgefokte bromfiets appeared first on KW.be.

Lees meer »

Greenyard Frozen organiseert wandeltocht voor het goede doel: “Wandelen voor werknemersgeluk”

Greenyard Frozen organiseert op zaterdag 29 juni een wandeltocht voor het goede doel voor werknemers en hun familie. De opbrengst van de tocht gaat naar dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren. Greenyard wil met de tocht nog meer inzetten op werknemersgeluk en -gezondheid en daarmee het gevoel van interne verbondenheid versterken.
The post Greenyard Frozen organiseert wandeltocht voor het goede

Lees meer »

HET LEZERSPANEL. Deze 7 Vlamingen leggen vanaf morgen 7 toppolitici op de rooster

Ingrid wil méér werken, maar wordt naar eigen zeggen kapot belast. Yasmine was dakloos als tiener en wil opkomen voor lotgenoten. Varkensboerin Lies zit ‘vast’ door strenge stikstofregels. Mehdi gelooft niet in massamigratie. Ondernemer Ludovic vraagt zich af waar al zijn belastinggeld naartoe gaat en studente Emma hoe zij en haar leeftijdsgenoten ooit de begrotingsput gaan moeten dempen. Maak kennis

Lees meer »

Dé pionier van verpleegkunde in België krijgt eigen straat in Leuven: maak kennis met zuster Jules-Marie Heymans

Jules-Marie Heymans krijgt vandaag een straatnaam in Leuven en een herdenkingsplaat aan de hogere verpleegstersschool die ze mee oprichtte, bekend als ‘de school van zuster Jules-Marie’. Wie was die zuster, die zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in de professionalisering van de verpleegkunde? Die vraag legden we voor aan Luc De Munck, auteur van haar biografie.

Lees meer »

Poperinge geeft extra toelages aan voorschoolse kinderopvang

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond legde schepen Loes Vandromme (CD&V) een voorstel op tafel in verband met nieuwe toelages aan voorschoolse kinderopvanginitiatieven in Poperinge. Nieuwe en bestaande kinderopvanginitiatieven krijgen een duwtje in de rug van de stad. Starters krijgen een nieuwe starttoelage, voor bestaande initiatieven wordt de speelgoedpremie uitgebreid en omgedoopt tot ‘uitrustingstoelage’.
The post Poperinge geeft extra toelages

Lees meer »