Ziekenhuizen rekenen vaak onterecht supplementen aan – Zeker 18 doden bij nieuwe Israëlische aanval op Rafah

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.

 

Meer krantenkoppen in België

MULTILIVE PREMIER LEAGUE (17u). Basisspelers De Bruyne én Doku moeten City aan de titel helpen – Ook Trossard in de basiself

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

Van rijbewijs tot belastingbrief en verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Geen enkele Van den Bossche nog veilig in ‘Familie’ na comeback van opperschurk: “We willen ‘Game of Thrones’ achterna”

Al wekenlang wordt er bij de ‘Familie’-kijkers volop gespeculeerd. Wie is het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) dat enkele maanden geleden zijn intrede maakte in de reeks en wat is hij van plan? Het is Simon, het is Bert, het is Xavier Latour, het is Didier De Kunst: de gekste theorieën deden de ronde en kijkers gingen helemaal los bij

Lees meer »

Andenne in shock nadat lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “17-jarige daagde z’n vrienden uit”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Europese consumentenorganisaties klagen Chinese webwinkel Temu aan: “Manipulatieve praktijken om consumenten meer te doen kopen of betalen”

De Europese consumentenorganisatie BEUC en zeventien van haar leden hebben klacht ingediend tegen de Chinese webwinkel Temu. Ze beschuldigen Temu ervan de nieuwe Europese regels rond digitale diensten te overtreden. Terwijl BEUC een klacht indiende bij de Europese Commissie, deden de zeventien leden dat bij de bevoegde autoriteiten in eigen land. In België gaat het om Testaankoop.

Lees meer »

Van Celine tot Pixie: viergeslacht in Ledegem

Onze fotograaf trof volgend viergeslacht aan in Ledegem. Op de foto herkennen we Fabienne Vandevelde (54), Celine Vermeulen (85), Pixie Depovere (3) en Kimberly Tanghe (32).
The post Van Celine tot Pixie: viergeslacht in Ledegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

De Iraanse president Ebrahim Raisi is zondag omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam bij de crash om het leven, net als de overige zeven inzittenden van het toestel. Dat bevestigt een Iraanse overheidsfunctionaris deze ochtend vroeg aan persbureau Reuters. Ook de Iraanse vicepresident Mansouri bevestigt op X het overlijden van president Raisi, maar er

Lees meer »

VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe speelsters”

Het Butterblommetornooi vorig weekend van VVGA was succesvol voor de eerste ploeg dames. Zij spelen in tweede provinciale, maar konden met 2-1 winnen van de dames van SK Reningelst die in eerste provinciale spelen. Ook aanwezig was Alveringemnaar en oud-trainer Stefaan Vankemmelbeke. Hij plant op 17 augustus een kampioensreüniewedstrijd.
The post VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe

Lees meer »

“Als het rode lampje van de camera oplicht, vervellen politici nu eenmaal snel tot acteurs”

Een grappige, sarcastische en zelfs gevoelige Bart De Wever die toegeeft de totale leegte te vrezen als zijn politieke carrière erop zit. Een getormenteerde Tom van Grieken die afvraagt wat hij daar zit te doen. En Conner Rousseau die zijn nederige kiescampagne tackelt met een aanval waarin hij nog altijd heer en meester is: een tv-optreden. Donderdagavond is op VTM

Lees meer »