Waarom Libanon veel te verliezen heeft bij verdere escalatie tussen Israël en Iran

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe fietsbrug op komst

Studiebureau Arcadis deed een eerste onderzoek naar de herinrichting van het kruispunt van de Noorderring (N38) met de Pilkemseweg en stelt voor om het doorgaand verkeer van de Noorderring onder het kruispunt te laten rijden. Voor fietsers zou er een nieuwe brug over het Kanaal Ieper-IJzer komen.
The post Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe

Lees meer »

“Hij verwees naar Tedesco met emoji van Pinokkio! – We gaan hem niet missen”: niet-selectie Courtois logisch voor ‘Deviltime’

Een opvallende quote op de persconferentie van Tedesco na de bekendmaking van de EK-selectie, was die over Thibaut Courtois: “Hij was er zelf héél duidelijk over en vroeg bij, hij kent zijn lichaam het beste.” Maar voor onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse in ‘Deviltime’, was de niet-selectie van de doelman een logische. En gaan we Courtois niet missen,

Lees meer »

Man krijgt enkelband nadat buur sterft tijdens ruzie in De Panne

De 60-jarige man uit De Panne, die vorig weekend werd opgepakt nadat zijn bejaarde buurman overleed tijdens een ruzie, is vrijgelaten uit de cel. Hij krijgt wel een enkelband en blijft onder elektronisch toezicht in het huis van zijn moeder. Dat wil zeggen dat hij het huis niet mag verlaten. De verdachte ontkent dat hij zijn buurman heeft aangeraakt.

Lees meer »

Bakkersdochters openen koffiebar More than Cake in Oostduinkerke: “Koffie van versgemalen bonen met een vleugje gestoomde melk”

De zussen Romanie (20) en Marie-Charlotte Ottevaere (25) hebben hun eigen koffiebar More than Cake geopend op de Zeedijk in Oostduinkerke, de kustgemeente waar ze al jaren op vakantie komen. Hun ouders runnen in de Zwevegemse deelgemeente Moen bakkerij Ottevaere die al 135 jaar bestaat. “We brengen het zuiderse gevoel van Ibiza aan onze kust”, lachen de bakkersdochters vriendelijk. En

Lees meer »

Marine Le Pen nodigt Italiaanse premier Meloni uit om extreemrechtse ‘supergroep’ te vormen in Europees Parlement, maar die heeft nog een ander ijzer in het vuur

Marine Le Pen, de leider van het extreemrechtse Rassemblement National, pleit voor een hergroepering van de extreemrechtse partijen in het Europees Parlement. Momenteel zitten die nog onderverdeeld bij de Europese Conservatieven en Reformisten (ECR) en Identiteit en Democratie (ID). Door een nieuwe ‘supergroep’ in het leven te roepen, wil de Franse politica de tweede grootste fractie worden. “Dit is een

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Zondag wordt er beslist over de titel. Maar de coaches van Club en Anderlecht mogen allebei niet in de dug-out door een schorsing.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ministers komen wel vaker mensen tegen waartegen ze rechtszaken hebben lopen. Maar op een podium bij een prijsuitreiking?”

Uitgeroepen worden tot de vrouwelijke ondernemer van het jaar en tegelijk aangeklaagd worden wegens het mogelijk niet correct toepassen van cao’s en RSZ-kortingen. Dat kan blijkbaar samengaan. De oprichter en co-ceo van Glowi – waar dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau toe hoort – ontving vorige week nog de Womed-award. Zelfs uit de handen van koningin Mathilde. Bovendien stond ook minister van Werk

Lees meer »

Zorghotel Dunepanne in De Haan vraagt faillissement aan: “Inkomsten uit verhuur kunnen kosten niet dekken”

Zorghotel Dunepanne in de Maria-Hendrikalaan in De Haan gaat eind mei definitief dicht: de achterliggende vzw vroeg eerder deze maand het faillissement aan. De hoge erfpachtvergoeding, in combinatie met noodzakelijke renovaties aan het gebouw, zouden aan de basis liggen. “Het is met de inkomsten uit verhuur onmogelijk om die kosten te dekken”, klinkt het. Een aantal van de achttien vaste

Lees meer »