Poetin roept Iran en Israël op tot “terughoudendheid”: “Verdere escalatie zou catastrofale gevolgen hebben”

Vladimir Poetin (71) heeft gereageerd op het conflict tussen Iran en Israël. De Russische president vreest naar eigen zeggen voor “catastrofale gevolgen” en roept beide landen op om een verdere escalatie te vermijden. 

Meer krantenkoppen in België

“Deze race is dé ultieme test voor mens en machine”: Renzo en Valé Van der Donckt naar eiland Man voor gevaarlijkste motorrace ter wereld

Op het eiland Man wordt ieder jaar een van de spectaculairste, maar tegelijk ook een van de gevaarlijkste motorraces ter wereld georganiseerd. Tijdens de race scheuren de deelnemers gedurende 60 kilometer langs dorpjes en smalle straten. Kanegemnaar Renzo Van der Donckt (47) is een bekende naam in het wereldje. Hij nam in het verleden al een aantal keer individueel deel

Lees meer »

Na het wel heel rode schilderij van koning Charles: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gynaecoloog die ‘ongewenste behandelingsmethoden’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”

“Ik kreeg mijn voorschrift terwijl hij met zijn hand over de binnenkant van mijn dijen wreef.” Er was donderdagochtend weinig liefde in het Antwerpse hof van beroep voor Ben V.R. De 60-jarige gynaecoloog uit Turnhout kreeg een laatste kans om een wat gunstiger licht te doen schijnen op de verkrachtingszaak waar hij al enige tijd in vervolgd wordt. Een deskundigenverslag

Lees meer »

Open oorlog bij Nationale Loterij blijft duren: ook derde verzoeningspoging levert niets op

Ook een derde bemiddelingspoging tussen Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, en de vakbonden heeft niets opgeleverd. Eind april stuurden zij een officiële klachtenbrief over hun topman naar de raad van bestuur omdat hij “soms dronken op kantoor zit”, “rookt op de werkvloer” en “werknemers uitscheldt”. “Haek heeft zich wel geëxcuseerd voor zijn gedrag”, klinkt het.

Lees meer »

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “De respons is geweldig”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt werd door geiten. De burgemeester van het desbetreffende eiland kwam met een bijzonder creatieve oplossing: hij lanceerde een campagne waarbij hij het zeshonderdtal geiten ter adoptie stelde. De campagne blijkt nu een enorm succes te zijn, zo schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »