Poetin roept Iran en Israël op tot “terughoudendheid”: “Verdere escalatie zou catastrofale gevolgen hebben”

Vladimir Poetin (71) heeft gereageerd op het conflict tussen Iran en Israël. De Russische president vreest naar eigen zeggen voor “catastrofale gevolgen” en roept beide landen op om een verdere escalatie te vermijden. 

Meer krantenkoppen in België

Tadej Pogacar als held onthaald in thuisland Slovenië, blik gaat nu volledig op WK (en niet op Olympische Spelen)

Het zijn drukke dagen voor Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Zondag kroonde de Sloveen zich nog met veel overmacht tot eindwinnaar in de Tour de France, twee dagen later kwam hij in actie tijdens het Natourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Pogacar won daar voor Jasper Philipsen. Vandaag volgde er een huldiging in zijn thuisland. Pogacar komt niet in actie op

Lees meer »

Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot”

Op zondag 4 augustus organiseren Simon Boudry, Philip Lajoie en Yvan Cauwenberg voor de tweede keer een recreatief padeltornooi op de padelvelden bij het Ieperse zwembad. Tijdens het tornooi houden ze een minuut stilte voor de overleden schepen van Sport en hun padelmakker Patrick Benoot.
The post Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot” appeared

Lees meer »

Opnieuw leven en eenheid in de partij

Zo verdeeld als de Democratische Partij was over het aftreden van Joe Biden, zo verenigd is ze nu over de kandidatuur van Kamala Harris. Of zij van Trump kan winnen, is hoogst onzeker, maar in ieder geval brengt ze opnieuw leven en eenheid in de partij.

Lees meer »

Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug

Joris De Loore (ATP 192) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Zwitserse Zug (gravel/148.625 euro). De 31-jarige West-Vlaming rekende in zijn eerste ronde in twee sets (6-2 en 7-6 (7/3)) af met de Fransman Maxime Janvier (ATP 209).
The post Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug appeared

Lees meer »

Camp Lophem steunt ’t Wit Huis: beleef de oorlogsjaren met re-enactments, rondritten en lichtwandelingen

Het Park van Loppem wordt van 15 tot en 18 augustus een WO II-decor voor het ruime publiek. Met onder andere meer dan 100 legervoertuigen, re-enactments, rondritten en lichtwandelingen kan je de oorlogsjaren levensecht beleven. De tweede editie van Camp Lophem is ten voordele van de mensen met een beperking van ’t Wit Huis.
The post Camp Lophem steunt

Lees meer »

7 miljoen flitsboetes vorig jaar, maar deze Vlamingen kregen er nog nooit één: “Haastige chauffeur duwde met zelfs eens tussen twee vrachtwagens”

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna zeven miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Twee van hen vertellen waarom ze zich steeds nauwgezet aan de snelheidslimieten houden, hoe ze dat voor elkaar krijgen en – vooral – hoe de andere chauffeurs daarop reageren.

Lees meer »

Oud-Lichterveldenaar Modest Maertens (92) overleden: “We zullen hem echt missen”

Modest Maertens overleed op zaterdag 14 juli in wzc Patershof in Beernem, op 92-jarige leeftijd. Modest woonde al meer dan een halve eeuw in Assebroek, waar hij leraar was, maar hij bleef nauw verbonden aan zijn geboortedorp Lichtervelde, waar hij opgroeide aan de Posterij op de Markt.
The post Oud-Lichterveldenaar Modest Maertens (92) overleden: “We zullen hem echt missen”

Lees meer »

Na verschillende meldingen besluit bpost Phone House in Kortrijk niet langer als pakjespunt te gebruiken: “Het spijt ons”

Phone House in Kortrijk zal door verschillende klachten niet langer als postpunt gebruikt worden door bpost. De uitbater respecteert de eigen openingsuren onvoldoende daarvoor. “Het spijt ons”, aldus bpost.
The post Na verschillende meldingen besluit bpost Phone House in Kortrijk niet langer als pakjespunt te gebruiken: “Het spijt ons” appeared first on KW.be.

Lees meer »