LIVE MIDDEN-OOSTEN. Na VS roepen ook Duitsland en Groot-Brittannië Israël op tot terughoudendheid

Iran heeft zich tijdens een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad beroepen op het “recht op zelfverdediging” voor de aanval op Israël in de nacht van zaterdag op zondag. De Iraanse VN-ambassadeur verzekerde dat Iran geen escalatie wilde, maar waarschuwde dat het land zou antwoorden op “elke bedreiging of agressie”. Israël eist intussen dat de VN-Veiligheidsraad de aanval veroordeelt en de Iraanse Revolutionaire Garde als een terreurorganisatie bestempelt. De Belgische overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt voorlopig alle reizen naar Israël “formeel” af. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Verdwijnt iconische attractie na bijna 25 jaar uit Plopsaland?: “Er liggen verschillende opties op tafel”

Het Bos van Plop, de iconische familieattractie in Plopsaland De Panne, neemt bezoekers al 24 jaar mee op een magische boottocht door een wereld vol kabouters. Ondanks plannen uit 2015 om de verouderde attractie te vervangen, blijft die tot op vandaag operationeel én populair. Binnenkort komt het Plopsa-bestuur opnieuw bijeen om de toekomst ervan te bespreken. “Er liggen verschillende opties

Lees meer »

Deze bezoekers van de Belastingmarathon spaarden bijna 10.000 euro uit: “Alsof ik de lotto gewonnen heb”

De Belastingmarathon van HLN en VTM Nieuws – zaterdag in het DPG-gebouw in Antwerpen én online – was een succes. Twaalf uur lang hebben zestig fiscaal experten maar liefs 1.341 mensen geholpen met hun belastingaangifte. Samen konden ze 217.402 euro recupereren. Onder anderen deze vier bezoekers liepen op wolkjes weer buiten. Waarop konden zij besparen? “Met dit geld ga ik

Lees meer »

Jaarrekening brengt goed nieuws voor Langemark-Poelkapelle

Met ruim 21 miljoen euro ontvangsten en 17 miljoen euro uitgaven bleef het exploitatiesaldo ondanks alle onheilsspellingen en indexsprongen gezond in 2023 in Langemark-Poelkapelle. Ook de financiële schulden namen de afgelopen jaren een duik. Dat blijkt uit de jaarrekening van 2023.
The post Jaarrekening brengt goed nieuws voor Langemark-Poelkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuur van Songfestival steunt diskwalificatie Joost Klein: “De gedragsregels moeten consequent gevolgd worden”

Het internationale bestuur van het Eurovisiesongfestival steunt de beslissing om Joost Klein (26) te diskwalificeren. Dat laat Bakel Walden, voorzitter van de zogenoemde Reference Group, weten aan de songfestivalwebsite ‘Eurovoix’. Deze referentiegroep bestaat uit enkele delegatiehoofden, uitvoerend producenten van eerdere edities en songfestivalbaas Martin Österdahl.

Lees meer »

Mensen komen in Seoul samen voor wedstrijd om helemaal niets te doen

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul konden mensen afgelopen zondag deelnemen aan een wedstrijd om helemaal niets te doen. De persoon met op het einde de laagste en meest consistente hartslag won, dat schrijft ‘The Guardian’. Mensen van alle leeftijden en klassen kwamen voor het iconische Gyeongbokgung-paleis samen.

Lees meer »

Herman Verbruggen waagt zich aan stand-up comedy: “Ik sta niet op podium als Marc Vertongen”

“Ik ben hier vier weken ongezond nerveus voor geweest.” Herman Verbruggen (61) gooit het over een andere boeg: de ‘F.C. De kampioenen’-acteur ontpopt zich tot comedian. Al wil hij niet zo genoemd worden: “Dat is een te grote eer.” Hij heeft zijn eerste optreden met vlag en wimpel overleefd, een eerste stap richting een grote zaalshow. “Ja, ook anekdotes over

Lees meer »

Jongetje gaat minigolfen met papa, maar raakt… de verkeerde ballen

Papa James zal de volgende keer wellicht twee keer nadenken vooraleer hij zijn zoontje George nog mee uit minigolfen neemt. De twee stonden op een terreintje toen het jongetje zijn best deed, maar… de verkeerde ballen raakte. James zakte in elkaar terwijl mama op de achtergrond haar lach niet kon inhouden. George was zich van geen kwaad bewust en speelde

Lees meer »

PORTRET. Natalie Harp (32), als ‘menselijke printer’ het nieuwe lievelingetje van Donald Trump

De Amerikanen zijn in de ban van ‘de menselijke printer’, alias Natalie Harp (32). De jonge, blonde vrouw werkte zich in geen tijd op tot de persoonlijk assistente van Donald Trump en voorziet haar baas voortdurend van vers afgedrukte quotes en ander papierwerk. Met haar draagbare printer volgt ze de voormalige (en toekomstige?) Amerikaanse president zelfs tot op de golfbaan.

Lees meer »

Opnieuw dode op Mount Everest

Nabij de top van de Mount Everest (8.849 meter) in Nepal is het lichaam gevonden van een Keniaanse bergbeklimmer. Het is al de derde dode op de Everest in twee weken tijd, tijdens het hoogseizoen voor de beklimming van de hoogste berg ter wereld.

Lees meer »

Open VLD blijft zorgwekkend dicht bij de gevarenzone

Open VLD krijgt de motor maar niet aan de praat. Op twee weken voor de verkiezingen blijven de liberalen steken op 7,7 procent. Dat is zorgwekkend dicht bij de gevarenzone, voor een partij die met premier De Croo nochtans een van de populairste politici in de rangen heeft.

Lees meer »

Chinese blogger Zhang Zhan, die kritische video’s deelde over coronabeleid in zijn land, vrijgelaten

De Chinese blogger Zhang Zhan is vrijgelaten. Dat meldt de mensenrechtenorganisatie Verslaggevers Zonder Grenzen (RSF) woensdag. Zhang zat vier jaar vast omdat ze kritische video’s deelde over het Chinese coronabeleid. Volgens RSF staat de voormalige advocate, die ook als burgerjournaliste wordt gezien, nog steeds onder toezicht en wordt haar bewegingsvrijheid beperkt.

Lees meer »

Auto volledig uitgebrand in De Panne: onderzoek naar mogelijke brandstichting

De hulpdiensten moesten afgelopen nacht rond 2.30 uur uitrukken voor een autobrand in de Kerkstraat in De Panne. Bij aankomst bleek een Renault Koleos in lichterlaaie te staan, maar was er niemand aanwezig. Het gaat wellicht om brandstichting, want de auto met Fransen aan boord zou eerder aan de kant zijn gezet voor een wegcontrole.
The post Auto volledig

Lees meer »