Welke rol speelt Iran in de oorlog tussen Israël en Hamas? En heeft het land baat bij een escalatie? 

In de oorlog tussen Israël en Hamas wordt Iran ook vaak genoemd. Het land is een groot machtsbastion in de regio, heeft slechte banden met Israël en is een bondgenoot van Hamas en Hezbollah. Maar hoever reikt de invloed van Iran? En heeft het land ook baat bij een escalatie? Enkele vragen beantwoord door historicus en Iran-expert Peyman Jafari.

Meer krantenkoppen in België

‘Special guest’ Jean-Marie Pfaff opent Bar Madam in Zedelgem: “Ons groot scherm is klaar voor Rode Duivels”

Op vrijdag 14 juni opent pop-up Bar Madam opnieuw de deuren in Zedelgem. “Jean-Marie Pfaff zal erbij zijn voor de opening. Ons groot scherm werd ondertussen geïnstalleerd om alle matchen van de Rode Duivels op te vertonen”, zegt uitbater Nico Vanoost.
The post ‘Special guest’ Jean-Marie Pfaff opent Bar Madam in Zedelgem: “Ons groot scherm is klaar voor Rode

Lees meer »

Petra De Pauw onthult het succes van ‘Frietcast’: “Iedereen heeft iets met de frituur, dat zit in ons DNA”

“Als je naar de frituur gaat, wat bestel je dan?” Het is dé vraag waarmee Petra De Pauw (45) – schrijfster, programmamaakster en vrouw van Herman Verbruggen (61) – haar wekelijkse ‘Frietcast’ opent. En dat leidt tot verrassende en diepgaande gesprekken met haar podcastgasten, zoals ‘FC De Kampioenen’-actrice Danni Heylen en Jacky Lafon. “Aan de T-shirts die ik m’n gasten

Lees meer »

Zes maanden cel voor bodyguard die klant tegen de grond slaat in Mechelen

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een Nederlandse bodyguard schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen. Hij werkte voor de Nederlandse artiest ‘Mula B’ en sloeg een klant die volgens hem een ongepaste ketting droeg tijdens een optreden in De Loods in Mechelen. Hij liet verstek gaan voor zijn proces en kreeg 6 maanden effectief en een boete van 800

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Harelbeke: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Harelbeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Harelbeke.
The post Verkiezingsresultaten in Harelbeke: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeroen Soete (Vooruit) verkozen in de Kamer: “Ook in Brussel een oog op Oostende”

Jeroen Soete ziet zijn inzet bij Vooruit bekroond met een zetel in het federaal parlement. Hij blijft wellicht geen fractieleider in de Oostendse gemeenteraad en zal daar vanaf oktober geen prominente rol meer spelen. “Ik wil als parlementslid over de partijgrenzen heen werken voor onze stad.”
The post Jeroen Soete (Vooruit) verkozen in de Kamer: “Ook in Brussel een

Lees meer »

Briljanten feest voor Noella en Emiel

Noella Schoutteet (85) en Emiel Vantyghem (88) uit Oudenburg mochten op 5 juni toosten op hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze stapten op die dag in 1959 in het huwelijksbootje.
The post Briljanten feest voor Noella en Emiel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie-inspecteur niet vervolgd na dodelijke schietpartij in centrum Brugge

De politie-inspecteur die vorig jaar een 41-jarige man neerschoot in het centrum van Brugge wordt niet vervolgd. Volgens het parket gaat het om wettelijke zelfverdediging en kan hem strafrechtelijk niets verweten worden. Bij het schietincident kwam Alexander B. (41), geen onbekende voor de politie, om het leven.
The post Politie-inspecteur niet vervolgd na dodelijke schietpartij in centrum Brugge appeared

Lees meer »

Verliezers likken wonden, winnaars stellen zich constructief op: partijvoorzitters analyseren resultaten in voorzittersdebat

De man waar het vanaf morgen allemaal om draait, is N-VA-voorzitter Bart De Wever. Op Vlaams niveau wordt hij informateur en ook federaal lijkt hij ‘incontournable’. In een laatste verkiezingsdebat met zijn collega-voorzitters waagt hij zich dan ook niet aan té straffe uitspraken. "Politiek is ideologie en wiskunde. En wiskunde, dat is voor morgen." Hij geeft wel aan dat hij

Lees meer »

SK Roeselare en Eendracht Hooglede slaan de handen in elkaar

Op het jeugdcomplex van SK Roeselare sloot een delegatie van het Roeselaarse jeugdbestuur een overeenkomst af met het hoofdbestuur van Eendracht Hooglede om een samenwerking aan te gaan.
The post SK Roeselare en Eendracht Hooglede slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Witteryck-Juweel voor Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud kreeg maandagavond in de voor de gelegenheid volgelopen gotische zaal van het Brugse stadhuis het ‘Juweel Witteryck’ uitgereikt. De Brugse muzikant Sam Claeys en het Brugse jongerenkoor Fioretti zorgden met eigenzinnige interpretaties van enkele nummers van Raymond van het Groenewoud voor gesmaakte intermezzi.
The post Witteryck-Juweel voor Raymond van het Groenewoud appeared first on KW.be.

Lees meer »