Welke rol speelt Iran in de oorlog tussen Israël en Hamas? En heeft het land baat bij een escalatie? 

In de oorlog tussen Israël en Hamas wordt Iran ook vaak genoemd. Het land is een groot machtsbastion in de regio, heeft slechte banden met Israël en is een bondgenoot van Hamas en Hezbollah. Maar hoever reikt de invloed van Iran? En heeft het land ook baat bij een escalatie? Enkele vragen beantwoord door historicus en Iran-expert Peyman Jafari.

Meer krantenkoppen in België

Vlaggendraagster Emma Meesseman maakt met Belgische delegatie in boot op de Seine intrede op de Spelen

De Belgische delegatie, door 37 atleten vertegenwoordigd, heeft vrijdag als twintigste land zijn intrede op de Zomerspelen in Parijs gemaakt. Dat gebeurde op een boot op de Seine. Emma Meesseman kon er als vlaggendraagster al een eerste keer pronken met de nationale driekleur.
The post Vlaggendraagster Emma Meesseman maakt met Belgische delegatie in boot op de Seine intrede op

Lees meer »

Bestuur van provinciale afdeling van Tuinhier voor gezellig etentje bijeen

In aanwezigheid van provinciaal voorzitter Dirk De fauw (vooral bekend als burgemeester van Brugge) en provinciaal secretaris David Ghesquière (uit Torhout) kwam het bestuur van de West-Vlaamse koepel van Tuinhier samen voor zijn jaarlijkse receptie en etentje. Ook de partners waren uitgenodigd.
The post Bestuur van provinciale afdeling van Tuinhier voor gezellig etentje bijeen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Dat God een Gentenaar is!

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Het jonge volkje heeft al meer dan z’n deel gekregen, met onder meer de Ketnetband en de Vlaspoppenworp. Intussen is het tijd voor wat goddelijke beleving — in het Gents, uiteraard. De stembanden van Koen Crucke blijken alvast gesmeerd, later vanavond is het nog aan Urbanus. Mis niets van deze Gentse

Lees meer »

? “En neen, Pogacar weet van geen ophouden”

Het doek valt over de Alpen. Tadej Pogacar heeft de puntjes op de ‘i’ gezet en zal morgen in Nice zijn derde eindzege in de Tour op zak steken. Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel verdelen de overige twee podiumplaatsen nadat ze elkaar nog het vuur aan de schenen legden. “De gooi naar plek twee van Remco getuigde wel van lef”,

Lees meer »

Belgen vast op luchthavens door wereldwijde computerstoring: “Dat heeft ons uiteindelijk bijna 1.800 euro gekost”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Napels en Boedapest. Door de chaos moesten veel Belgen zelf op zoek naar oplossingen.

Lees meer »

Ontdek Kunstenfestival Watou met gids of ga op kinderzoektocht

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie tijdens de nieuwe editie van Kunstenfestival Watou. Je kan het parcours ook tijdens een geleid bezoek op maat ontdekken, maar ook aan de kinderen wordt er gedacht.
The

Lees meer »