Vrouw neemt dode oom mee naar bankkantoor om lening af te sluiten

In Brazilië belden bankmedewerkers de politie nadat een vrouw 17.000 real (iets meer dan 3.000 euro) probeerde te ontlenen met behulp van een dode man in een rolstoel.

 

Meer krantenkoppen in België

Eeuwelinge Nelly Balcaen (104) overleden in Wevelgem

In woonzorgcentrum Sint Camillus in Wevelgem is woensdag de 104-jarige Nelly Balcaen overleden. Ze woonde jarenlang in Lauwe. Nelly werd geboren in Aalbeke op 7 oktober 1919 en groeide op als enig kind.
The post Eeuwelinge Nelly Balcaen (104) overleden in Wevelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen VTI Oostende leveren 100 handgemaakte menstruatiekastjes aan scholen: “Grootste uitdaging? Het ontwerp uittekenen”

Het zou niet mogen dat meisjes in 2024 niet naar school durven komen, omdat ze zich geen hygiënische producten kunnen veroorloven. Daar een concrete oplossing van de Vlaamse overheid uitblijft, namen scholen het heft in eigen handen. De leerlingen uit de richting Houttechnieken van het VTI Oostende maakten 100 menstruatiekastjes voor alle deelnemende ‘Goed GeRegeld-scholen’ van de Middenkust. “Ik heb

Lees meer »

Koksijdenaar deelt vuistslagen uit ‘nadat hij beledigd’ werd op café

Een 55-jarige man uit Koksijde riskeert drie maanden cel en een geldboete van 400 euro nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Koksijdenaar deelt vuistslagen uit ‘nadat hij beledigd’ werd op café appeared first on KW.be.

Lees meer »

Undav naar EK en Sadiki al elfde debutant voor zijn land: hoe Brusselaars kweekfabriek zijn voor A-internationals

Midden de titelstrijd kreeg Noah Sadiki zijn eerste selectiebrief voor Congo. Union is sinds zijn opmars naar 1A een kweekfabriek voor nieuwe A-internationals: al elf spelers braken door voor hun land. Wie ging Sadiki voor en hoe mag ook oud-speler Deniz Undav zijn EK-plek bij Duitsland aan Union danken? Ex-speler Dante Vanzeir, die bij Union ook zijn enige cap versierde,

Lees meer »

Brugge verkoopt Stella Mariskerk in Zeebrugge aan Roemeense religieuze gemeenschap

De kerkfabriek van Sint-Donaas heeft aangegeven de Stella Mariskerk in Zeebrugge niet langer aan te houden als gebouw dienstig voor erediensten. Dit onroerend goed, eigendom van stad Brugge, werd aan de eredienst onttrokken. “Het gebouw vergt een hoge renovatie, daarnaast wou de bisschop de ontwijding enkel laten doorgaan indien de huidige huurders het gebouw verder kunnen gebruiken. Daarom hebben wel

Lees meer »

“‘F*ck, die bal is erachter’, zei Odoi tegen Mignolet”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ over waanzinnige apotheose

De laatste aflevering van ‘vier-nul’ en we hebben een landskampioen. Maar wat scheelde het. Odoi nadat hij de bal wegtrapte tegen Mignolet: “F*ck, die is erover”. Dé fase die over de titel besliste, is hoofdvoer voor de vaste analisten Marc Degryse, Frank Boeckx en Jarno Bertho bij presentator Aster Nzeyimana. Net als de hectische minuten, inclusief veldbestorming, die daarop volgden.

Lees meer »

Naar de (Oude) markt met Sammy Mahdi (CD&V) : “Het beeld dat N-VA probeert te creëren – het is wij of Vivaldi – gelooft niemand. Er komt geen Vivaldi II”

“Voor minder dan 12 procent gaan we niet. Ik hoop de derde grootste partij van Vlaanderen te zijn.” Dat de christendemocraten licht achteruit zijn gegaan in de laatste grote peilingen van HLN en VTM NIEUWS lijkt voorzitter Sammy Mahdi maar weinig te deren. Maar komt hij ook zo zelfzeker over op de markt? Wij trokken naar Vlaams-Brabant en gingen er

Lees meer »