Tweede kampioenschap stokpaard rijden voor iedereen

De Kleutervrienden, Camping Eugène en de VZW Zombietrail organiseren op zondag 21 april, ter gelegenheid van het schoolfeest van kleuterschool De Loopbrug, het tweede Stadens kampioenschap stokpaard rijden.

De ouderverenigingen van Groot-Staden organiseerden in juni vorig jaar het eerste Stadens kampioenschap stokpaard rijden ter gelegenheid van Camping Eugène, een kampeeravond met tal van activiteiten voor kleuters en leerlingen uit de plaatselijke lagere scholen, naar aanleiding van het einde van het schooljaar.

“Dat kampioenschap bleek een succes”, zegt Wouter Van Vooren van Camping Eugène. “De Kleutervrienden, dat is de ouderraad van de Westrozebeekse kleuterschool De Loopbrug, vroegen ons of ze het tweede kampioenschap stokpaard rijden mochten organiseren ter gelegenheid van hun schoolfeest dat op zondag 21 april plaatsvindt.”

Disciplines

“Bij stokpaard rijden houdt de ruiter een stokpaard tussen de benen terwijl hij oefeningen uitvoert. Er zijn verschillende disciplines, zoals dressuur, springen, cross en western. In Finland is stokpaard rijden een officiële sport. Sinds 2021 wordt er ook een Belgisch kampioenschap ingericht. Het eerste wereldkampioenschap stokpaard rijden vond in augustus 2022 plaats in Geraardsbergen. Het kampioenschap staat open voor alle leeftijdscategorieën. Zowel kinderen als volwassenen kunnen deelnemen.”

Het tweede Stadens kampioenschap stokpaard rijden vindt op zondag 21 april om 11.15 uur plaats in kleuterschool De Loopbrug in de Filip van Arteveldestraat 1 in Westrozebeke. (BCH)

The post Tweede kampioenschap stokpaard rijden voor iedereen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beste vrouwelijke Britse olympiër 6 maanden geschorst na opduiken van video waarin ze paard mishandelt: “Een inschattingsfout”

Donkere wolken pakken zich samen boven paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39). De Britse kondigde al aan niet deel te zullen nemen aan de Olympische Spelen nadat een oude, mysterieuze video was opgedoken. Op de beelden, die nog altijd niét circuleren op sociale media, zou te zien zijn dat Dujardin haar paard fysiek mishandelt. Ze wordt al zeker

Lees meer »

Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide

De Provincie West-Vlaanderen stelde maandag het laatste deel van de Frontzate officieel open. Dit nieuwe traject, dat zich uitstrekt tussen het rondpunt in de Kaaskerkestraat en de IJzerdijk in Diksmuide, is een belangrijke schakel in de fietsverbinding van de regio.
The post Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

Wisselvallige maar vrij warme nationale feestdag

Het is zondag wisselvallig met afwisselend opklaringen en vaak veel wolkenvelden, soms vergezeld van plaatselijke buien. In het oosten van het land kan daar ook onweer bijzitten. Aan zee is de kans op regen kleiner. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Kindjes gaan uit de bol op kinderrave op Vlasmarkt en De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Momenteel palmen kinderen de Vlasmarkt in voor een heuse rave en De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein. Het belooft een warme,

Lees meer »

Paaldansers pleiten voor hun sport op de Olympische Spelen: “Dit zijn verticale turnoefeningen zoals op de balk”

Paaldansers willen dat hun sport opgenomen wordt in de competitie op de volgende Olympische Spelen in 2028. De Internationale Paaldans Sportfederatie (IPSF) is momenteel aan het onderhandelen met het Internationaal Olympisch Comité. Enkele West-Vlaamse paaldansers getuigen hoe intensief hun sport is en wat die erkenning kan betekenen.
The post Paaldansers pleiten voor hun sport op de Olympische Spelen: “Dit

Lees meer »