Tweede kampioenschap stokpaard rijden voor iedereen

De Kleutervrienden, Camping Eugène en de VZW Zombietrail organiseren op zondag 21 april, ter gelegenheid van het schoolfeest van kleuterschool De Loopbrug, het tweede Stadens kampioenschap stokpaard rijden.

De ouderverenigingen van Groot-Staden organiseerden in juni vorig jaar het eerste Stadens kampioenschap stokpaard rijden ter gelegenheid van Camping Eugène, een kampeeravond met tal van activiteiten voor kleuters en leerlingen uit de plaatselijke lagere scholen, naar aanleiding van het einde van het schooljaar.

“Dat kampioenschap bleek een succes”, zegt Wouter Van Vooren van Camping Eugène. “De Kleutervrienden, dat is de ouderraad van de Westrozebeekse kleuterschool De Loopbrug, vroegen ons of ze het tweede kampioenschap stokpaard rijden mochten organiseren ter gelegenheid van hun schoolfeest dat op zondag 21 april plaatsvindt.”

Disciplines

“Bij stokpaard rijden houdt de ruiter een stokpaard tussen de benen terwijl hij oefeningen uitvoert. Er zijn verschillende disciplines, zoals dressuur, springen, cross en western. In Finland is stokpaard rijden een officiële sport. Sinds 2021 wordt er ook een Belgisch kampioenschap ingericht. Het eerste wereldkampioenschap stokpaard rijden vond in augustus 2022 plaats in Geraardsbergen. Het kampioenschap staat open voor alle leeftijdscategorieën. Zowel kinderen als volwassenen kunnen deelnemen.”

Het tweede Stadens kampioenschap stokpaard rijden vindt op zondag 21 april om 11.15 uur plaats in kleuterschool De Loopbrug in de Filip van Arteveldestraat 1 in Westrozebeke. (BCH)

The post Tweede kampioenschap stokpaard rijden voor iedereen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas betreurt kritiek Palestijnse president Abbas

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden

Hier en daar zie je in het West-Vlaamse landschap paarse bloemen opduiken, nadat vorig najaar 50.000 alliumbollen aangeplant werden op 31 verschillende sites. Door het natte weer is het resultaat echter nog niet overal zichtbaar. Ondertussen werd ook een nieuwe reizende expo geopend.
The post Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meryl Streep krijgt ere-Gouden Palm in Cannes

Het is een bijzondere dag voor Meryl Streep (74). De Amerikaanse actrice krijgt dinsdagavond een ere-Gouden Palm tijdens de openingsavond van de 77ste editie van het filmfestival van Cannes. Daarmee krijgt ze erkenning voor haar grote bijdrage aan de filmindustrie.

Lees meer »

Mister Gay-finalist houdt regenboogactie in Wenduine: “Hier kan je gewoon jezelf zijn”

Naar aanleiding van de ‘Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie’ hield Tom Glazemaekers, finalist Mister Gay Belgium, een symbolische regenboogactie aan het spioenkopje in Wenduine. “Tom komt hier al meer dan dertig jaar op vakantie, voor hem is de openheid naar de LGBTQ-gemeenschap in ons badplaatsje dan ook heel belangrijk”, zegt schepen Marleen De Soete.
The post

Lees meer »

INTERVIEW. Roland Duchâtelet over de crisis bij Standard: “Een vermogende buitenlandse investeerder zal de club overnemen. Nu of later”

Had tijdreizen bestaan, de Standard-supporter had zich graag terug naar het tijdperk Roland Duchâtelet (77) laten teleporteren. Toen stonden de Rouches nog bovenaan de voedselketen van het Belgisch voetbal, nu lonkt de afgrond. Een gesprek met de voormalige eigenaar van de Luikse club. “Ik heb het op vele vlakken zwaar onderschat en zou er niet meer aan beginnen.”

Lees meer »

Cadeautje voor Kremlin en aanval op Westen: waarom ‘wet op buitenlandse invloed’ in Georgië zo omstreden is

In Georgië stemt het parlement vandaag over de controversiële wet op buitenlandse agenten. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. Voorstanders van de wet verwijzen naar de VS, waar – naar eigen zeggen – een soortgelijke wet van kracht is. Tegenstanders noemen de wetgeving "een cadeautje

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Kinderdagverblijf in Lier gedeeltelijk open na brand in bovengelegen appartement: “Brandweer was onder indruk van onze aanpak”

Het kinderdagverblijf in Lier dat gisteren ontruimd moest worden door een brand, is voorlopig gedeeltelijk weer open. De brand was in een appartement boven kinderdagverblijf De Witte Wolk, maar door de bluswerken is er ook beneden heel wat waterschade. Daardoor is er momenteel maar plek voor de helft van de kindjes, maar volgens het kinderdagverblijf zijn de ouders begripvol en

Lees meer »