TAC Rally zakt naar Divisie 2-kampioenschap

De promotoren van het Belgisch kampioenschap rally hebben de kalender voor volgend jaar bekend gemaakt en merkwaardig daarbij is het feit dat de overvolle kalender, met 13 rally’s, opgesplitst werd in een Divisie 1- en een Divisie 2-kampioenschap. Opvallend is dat de TAC Rally in Divisie 2 onder gebracht werd, terwijl de Tieltse rally dit jaar nog een Championship rally was, een bevoorrechte rally.

“Het Belgisch kampioenschap rally wordt inderdaad compleet gewijzigd”, opent Boudewijn Baertsoen. “We krijgen in 2024 een Divisie 1 en een Divisie 2 kampioenschap waarbij de TAC Rally van 6 april ondergebracht is in het Divisie 2 kampioenschap. De promotoren hebben waarschijnlijk wel hun best gedaan maar komen met een halfslachtige oplossing. Vorig jaar maakten allebei onze rally’s deel uit van het Championship terwijl we dit jaar nog enkel de East Belgian Rally in de Divisie 1 hebben en we met de TAC Rally tevreden moeten zijn met een plaats in het Divisie 2 kampioenschap.”

“Ik denk dat vooral de geografische ligging ons parten speelt want met drie West-Vlaamse rally’s van hoog niveau in het kampioenschap was dat voor sommigen te veel. We hebben onze plaats moeten afstaan aan de Omloop van Vlaanderen zodat er volgend jaar opnieuw ‘slechts’ twee West-Vlaamse rally’s op het hoogste niveau organiseren.”

“We laten echter de moed niet zakken en gaan in 2024 opnieuw proberen een prachtige en boeiende TAC Rally te organiseren. Zowel de deelnemers als de toeschouwers gaan niet echt een verschil zien. We moeten natuurlijk afwachten wat het resultaat van dit Divisie 2 kampioenschap zal zijn want het is een compleet nieuw gegeven maar ik weet zeker dat de West-Vlaamse toppers bij ons aan de start zullen staan. We gaan misschien wat minder R5 wagens uit Wallonië op de deelnemerslijst krijgen maar het gros van de piloten op onze deelnemerslijst is liefhebber van de TAC Rally met zijn uitdagend asfaltparkoers. Er is maar een handvol piloten dat een volledig kampioenschap rijdt. Door het hoge kostenplaatje kiezen steeds meer piloten hun rally’s uit en rijden ze een programma à la carte. Met een mooi parkoers en een goede organisatie zal de TAC Rally wel overleven.”

“Vergeten we evenmin niet dat onze tweede rally, de East Belgian Rally in Sankt Vith op 28 september, wel in het Divisie 1 kampioenschap zit zodat we als club wel bewijzen dat we in staat zijn om een geslaagde rally te organiseren.” (FM)

The post TAC Rally zakt naar Divisie 2-kampioenschap is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Misschien is Mathieu net als ik. Ik moest niks van grote rondes hebben”: Adrie van der Poel ziet dat het voor z’n zoon moeilijk is in de Tour

“Natuurlijk had Mathieu graag een rit gewonnen in deze Tour de France.” Maar dat is er ook dit jaar nog niet van gekomen. Sinds Mûr de Bretagne in de Tour van 2021 staat de wereldkampioen droog. Vader Adrie van der Poel weet hoe dat komt. “Dit is een Tour voor klassementsmannen en voor sprinters. Een renner als Mathieu wordt het

Lees meer »

Pros Slachmuylders overleden: de districtsburgemeester die geen homo’s wilde huwen, zat in een Filipijnse cel voor ‘kindermisbruik’

In een ziekenhuis in de Filipijnse stad Tagbilaran op het eiland Bohol is Pros Slachmuylders overleden. Dat bevestigt zijn familie aan onze redactie. De voormalige districtsburgemeester van Berchem zat sinds begin juli opnieuw in de gevangenis op beschuldiging van kindermisbruik, een aanklacht die hij al acht jaar met klem ontkent. Slachmuylders werd 84.

Lees meer »

Open VLD Sint-Truiden behoudt vertrouwen in Hilde Vautmans

Open VLD Sint-Truiden behoudt het vertrouwen in voormalig schepen Hilde Vautmans. Gisteren raakte bekend dat het gerecht een onderzoek opent naar Vautmans, omdat ze als Europees Parlementslid mogelijk misbruik gemaakt heeft van Europees geld. Maar voor Open VLD in Sint-Truiden staat haar 2e plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet ter discussie.

Lees meer »

Akropolis in Athene gesloten wegens hitte: temperaturen van wel 43 graden verwacht

Een hittegolf die al bijna sinds begin juli aanhoudt, heeft donderdag een nieuw hoogtepunt bereikt in grote delen van Griekenland. Omdat de lokale temperaturen naar verwachting de 43 graden zullen overschrijden, worden alle archeologische sites tussen 12 en 17 uur lokale tijd gesloten, zo kondigde het ministerie van Cultuur aan. Onder de getroffen sites bevinden zich de Akropolis en de

Lees meer »

Parket onderzoekt doodsbedreigingen aan Koerdische man in Gent: “Ze geven me 3 dagen tijd om te verdwijnen”

Het parket in Oost-Vlaanderen onderzoekt doodsbedreigingen aan het adres van een Koerdische man. Hij beweert dat hij in het Turks bedreigd is in de snackbar waar hij werkt. De dreigers zouden hem in verband brengen met de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Intussen circuleren er beelden op sociale media waarin de man geviseerd wordt. De man ontkent elke betrokkenheid bij de beweging.

Lees meer »

Redders halen zwemmer die onwel werd uit water tijdens Sea Swim in Nieuwpoort

Tijdens de Sea Swim in Nieuwpoort, een wedstrijd openwater zwemmen in zee, is een zwemmer gisterenavond onwel geworden in het water. Gelukkig hadden de redders die de wedstrijd begeleidden dat snel door en kon de zwemmer uit het water worden gehaald. “De omkadering van zo’n evenement is top en dus werd er snel ingegrepen”, zegt An Beun van de kustreddingsdienst

Lees meer »

Sander Loones (N-VA) polst over het communautaire bij vijf partijen die samen nieuwe federale regering willen vormen

Vlaams Parlementslid Sander Loones (N-VA) zal bij de vijf partijen die samen een nieuwe federale regering willen vormen polsen naar hun wensen en veto’s voor een eventuele volgende staatshervorming. Dat schrijft De Tijd.
The post Sander Loones (N-VA) polst over het communautaire bij vijf partijen die samen nieuwe federale regering willen vormen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurman (40) aangehouden voor poging tot doodslag na schietincident in Kortemark

De 40-jarige man uit Kortemark die zondagnacht betrokken was bij een uit de hand gelopen burenruzie waarbij een schot werd gelost, werd maandag aangehouden door de onderzoeksrechter. De man wordt verdacht van poging tot doodslag, opzettelijke slagen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en verboden wapenbezit. Hij haalde een jachtgeweer boven en schoot ermee op een bestelwagen.
The post Buurman (40)

Lees meer »