KIJK – “Meer dan alleen maar bier drinken, dit is topsport”: onze man neemt deel aan het eerste West-Vlaamse kampioenschap beerpong

Zaterdagavond werd in Menen voor het eerst het West-Vlaams kampioenschap beerpong georganiseerd. Niet minder dan tachtig teams namen het tegen elkaar op, in een poging een ticket voor het Belgisch kampioenschap te kunnen bemachtigen. Zelf namen we ook deel en ondervonden al snel dat het veel meer is dan alleen maar pinten drinken. “Dit is topsport meneer!”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Wie kan met hand op het hart zeggen dat hij of zij zich nog nooit heeft laten verleiden tot het spelen van beerpong? Van op de toog van je lokale café tot de jeugdverenigingen en de obligatoire camping in de zomer? Het gooien van een balletje in een beker met bier staat gelijk aan uren vertier, voor een habbekrats. België zou België niet zijn, mocht het niet in één of andere wedstrijdvorm worden gegoten. Dat hebben ze in Menen ook begrepen want de mensen van de KSA, samen met Beats ‘n Bots, stampten er het allereerste West-Vlaamse kampioenschap uit de grond. “Een stad die de stempel van de meest marginale van Vlaanderen kreeg, zal hier toch maar netjes een kampioenenduo afleveren!”

Bruno Deloof, een van de organisatoren, maakte ons met een kwinkslag duidelijk dat beerpong spelen een serieuze zaak is. “Reformation, special bal en deadcup? Het zijn termen die je hier vaak zal horen vallen. Voor de deelnemers gaat het dan ook om heel wat meer dan alleen maar bier drinken. Bij velen onder hen zit er zelfs een zekere strategie achter en ze gaan volop voor de winst. Niemand gaat hier huiswaarts met een riant prijzenpakket. Het gaat hier vooral om de eer, de winnaars zullen wereldberoemd worden in Menen en krijgen natuurlijk het ticket voor het Belgisch kampioenschap. De winnaars van de avond zullen West-Vlaanderen mogen vertegenwoordigen.”

Met echt bier

Een kleine zoektocht op het wereldwijde web leerde ons al snel dat heel wat organisatoren ondertussen overschakelen op water en het bier achterwege laten. “Nee, we gaan niet woke met het West-Vlaams kampioenschap”, lachte Bruno nog. “Hier is het nog steeds echt bier en dat gaan we niet veranderen. Trouwens, alle deelnemers zijn heus wel verstandig genoeg om niet te overdrijven. Als je ladderzat bent, zal je nog weinig punten kunnen scoren in de competitie.”

Die competitie? Dat is een serieuze zaak voor alle deelnemers. In een afgeladen sportzaal van het Park Ter Walle was de concentratie bij de tachtig teams te snijden. Sommigen kozen voor een ludieke outfit, anderen dan weer voor een rasechte teamtenue. We kwamen oog in oog te staan met onze tegenstanders: de Flippots. Of ze ons nog even snel de regels wilden uitleggen? “Balleke smijten, in de bekers mikken en als het niet lukt gaan we wel helpen.” Een korte, duidelijke uitleg die meteen ook onderstreepte dat er een studentikoze collegialiteit heerste. Iedereen wil winnen, maar het moet plezant blijven natuurlijk.

Met mijn arendsoog op de bekertjes van de tegenstanders gericht, wierp ik het eerste balletje. Tien worpen later werd duidelijk dat ik niet echt getalenteerd ben. Voor onze neus stonden nog drie van de tien originele bekers, bij de tegenstanders stonden er nog zeven. De drie bekers die ze hebben moeten wegwerken, waren de verdienste van mijn echtgenote. In minder dan 10 minuten was het voor ons al game over. “Proficiat gastjes, of moeten we zeggen proficiat madam!” Het was de reactie die ik volledig kon verwachten want de beerpongtalenten van mijn ega overklasten de mijne met factor 30.

Geen ordinair zuipfestijn

Tijdens onze aanwezigheid vielen enkele dingen me wel op. Hoewel bier centraal stond in het volledige gebeuren, speelde het absoluut niet de hoofdrol. De sfeer was uitgelaten, mensen riepen en zongen maar dat deden ze eigenlijk ook al voordat ze aan de wedstrijd begonnen. Het idee dat het hier zou gaan om een ordinair zuipfestijn, klopte dan ook voor geen meter. Daarnaast beweren sommige kwatongen ook dat het jongeren zou aanzetten tot overmatig drankgebruik. Heel wat van die jongeren werden vergezeld van hun ouders, die ook deelnamen. Op plezier hebben staat geen leeftijd.

De titel van West-Vlaams kampioen was alvast niet voor ons. Na afloop van een bloedstollende finale, die qua spanning perfect op het niveau van een Superbowl kon worden geplaatst, kroonden Bas en Niels zich tot de allerbesten. Met hun team Danny Danny Sucky zullen ze onze provincie later dit jaar vertegenwoordigen op het Belgische Kampioenschap.

The post KIJK – “Meer dan alleen maar bier drinken, dit is topsport”: onze man neemt deel aan het eerste West-Vlaamse kampioenschap beerpong is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-wielrenner Steve (49) ziet peperdure racefietsen verdwijnen uit eigen garage: “Samen hebben ze een waarde van 26.000 euro”

Steve De Wolf (49) en zijn partner Evi Bické (45) uit Meerbeke, bij Ninove, zagen vorige week woensdag twee dure racefietsen gestolen worden uit de garage van hun woning. De politie kon ondertussen een verdachte arresteren, maar de fietsen zelf werden niet aangetroffen. “Via de bewakingscamera van de buren zagen we de dader eerst aan verschillende autodeuren voelen”, getuigt Evi.

Lees meer »

Google’s moederbedrijf Alphabet in gesprek over mogelijk grootste overname ooit: 21 miljard euro voor Wiz

Alphabet, het moederbedrijf van de zoekmachine Google, voert gesprekken om de cyberveiligheidsstart-up Wiz over te nemen. Dat melden persbureau Bloomberg en zakenkrant The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Met de inlijving is mogelijk 23 miljard dollar (omgerekend 21 miljard euro) gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit zou worden voor het Amerikaanse technologieconcern.

Lees meer »

Tweelingzussen runnen Momselle

Tweelingzussen Evelien en Elien Gilles runnen aan de Baron Ruzettelaan Momselle. In de speciaalzaak voor moeder en kind bieden ze ook kine, massages en een babyspa aan. “We kiezen voor duurzame en ethisch verantwoorde producten.”
The post Tweelingzussen runnen Momselle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overbuur (40) lost schot met jachtgeweer om ruziënd duo stil te krijgen: politie arresteert drie lichtgewonden

De politie werd in de nacht van zondag op maandag opgeroepen voor een schietpartij in de Koekelarestraat in Kortemark. Twee mannen hadden er ruzie op straat, waarop een overbuur hen aanmaande om stiller te zijn. Daarop ontstond extra tumult waarna de 40-jarige overbuur een schot loste met een jachtgeweer. Uiteindelijk ontaardde het incident in een vechtpartij, waardoor het drietal lichtgewond

Lees meer »

KIJK. Sterrenchef Nick Bril draait eenzame dj-set op Tomorrowland

De tweede festivaldag van Tomorrowland is inmiddels van start gegaan met een opvallende naam op de line-up: sterrenchef Nick Bril. De sterrenchef reed in januari met zijn terreinwagen over een stagiair waarna die laatste zijn benen verloor. Bril stond na het incident al op Extrema Outdoor als dj, maar kon vandaag op opvallend weinig publiek rekenen tijdens zijn dj-set.

Lees meer »