TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 60 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van de NAVO vandaag lidstaten op om wapens uit eigen voorraad aan Oekraïne te leveren, zelfs als hiermee de eigen voorraad niet meer voldoet aan de NAVO-afspraken. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 april terug. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw kopstuk Britse conservatieven opzij gestapt

Opnieuw zet een Tory-kopstuk een stap opzij in de aanloop naar de Britse verkiezingen. Dit keer is het Michael Gove, minister van Huisvesting in de regering van premier Rishi Sunak. De Brit kondigde vrijdag aan niet meer mee te doen aan de verkiezingen, die op 4 juli plaatsvinden. Gove noemde de tol van het ministerschap en de “tijd voor een

Lees meer »

Karel Cambien schrijft boek over 101 gedenkwaardige Kortrijkzanen: “Weet je dat een stadsgenoot het uranium leverde voor de atoombom?”

Karel Cambien brengt op maandag 27 mei het boek ‘101 iconische en historische Kortrijkzanen’ uit. Wie ook maar een beetje interesse heeft in de sleutelfiguren die de Guldensporenstad kleur hebben gegeven, moet zich deze pil van bijna 400 bladzijden zeker aanschaffen. “Ik heb zelf veel bijgeleerd bij het opzoekingswerk”, klinkt het.
The post Karel Cambien schrijft boek over 101

Lees meer »

Frederic krijgt met V-Chocolatier ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo: “Meer vertrouwen van onze klanten”

Frederik Debacker, zaakvoerder van V-Chocolatier by Sweertvaegher in de Korte Steenstraat 2 in Kortrijk, kreeg het HIB-label van Unizo, wat staat voor Handmade in Belgium. “Zo schrijven we verder aan het fascinerend verhaal van onze ambachtelijke chocolaterie”, zegt Frederik.
The post Frederic krijgt met V-Chocolatier ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo: “Meer vertrouwen van onze klanten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beelden tonen hoe agenten vrouw uitwijzen die een jaar in bord boven supermarkt woonde: “De manager zal blij zijn om me te zien”

Een Amerikaanse vrouw (34) woonde een jaar lang in de ruimte achter een reclamebord van een supermarkt in Midland, Michigan. Eind april werd haar piepkleine woning ontdekt en werd de politie op haar afgestuurd om ze uit te wijzen. Beelden die toen door de bodycam van één van die agenten werd gemaakt, werden nu vrijgegeven door de politie van Midland.

Lees meer »

Blijft Nicky Hayen trainer van Club Brugge? “We zitten vandaag samen”

“Dit overtreft mijn stoutste dromen.” Nicky Hayen (43) had niet verwacht dat hij dít – een landstitel als hoofdcoach van Club Brugge – zou meemaken in z’n trainerscarrière. Een triomf die naar meer smaakt. “Iedere coach zou in mijn plaats willen aanblijven.” Voorzitter Bart Verhaeghe is “trots en dankbaar” en liet weten vandaag samen te zitten met Hayen.

Lees meer »

Dag nadat “nieuwe rooftop bar” werd onthuld: zeker vier doden en twintigtal gewonden nadat terras op Mallorca instort

Drama op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca: donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant/club in en viel dit op het terras op de begane grond. Er zijn zeker vier doden te betreuren en een twintigtal mensen raakten gewond. Zeven gewonden zouden in levensgevaar verkeren. Mogelijk loopt de dodentol verder op, vrezen plaatselijke media.

Lees meer »

60 maanden cel gevraagd voor man die loods verhuurt voor drugslabo in Meulebeke: “Straatwaarde van drugs zeker 3 miljoen euro”

Op 13 februari 2023 werd in de Buysveldstraat in Meulebeke een drugslabo ontmanteld. De loods werd verhuurd door Jo V. (47), die daarvoor een celstraf van zestig maanden riskeert. Ook zijn zoon, die drugs kreeg van zijn vader, moest voorkomen. Nog een derde man hangt 40 maanden cel boven het hoofd.
The post 60 maanden cel gevraagd voor man

Lees meer »