LIVE OEKRAÏNE. Minstens 14 doden en 60 gewonden bij nieuwe raketaanval – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 14 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van de NAVO vandaag lidstaten op om wapens uit eigen voorraad aan Oekraïne te leveren, zelfs als hiermee de eigen voorraad niet meer voldoet aan de NAVO-afspraken. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Poetins meest hilarische benoeming ooit: zoon van een van de corruptste Russen moet nu… corruptie bestrijden

In Rusland gaat Boris Kovaltsjoek (46) het Rekenhof leiden. Een opmerkelijke keuze, want in die rol wordt hem de strijd tegen corruptie toevertrouwd. En die corruptie is zowat uitgevonden door de Kovaltsjoeks. Vader Joeri (72) geldt als de persoonlijke bankier van Poetin, versluisde meer dan een miljard naar belastingparadijzen en profiteert nu volop van de oorlog. Een portret van de

Lees meer »

LIVE. Trucker was ooggetuige van drieste aanval in Normandië: “Cipier lag op de grond, met bebloede handen aan zijn hoofd”

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

De succesformule achter Action, Wibra, Zeeman en Kruidvat onthuld: dit is waarom we massaal gaan winkelen in budgetketens

Action scoort recordomzet na recordomzet, Kruidvat telt in ons land wekelijks een miljoen kopers en Wibra opent deze maand liefst drie extra winkels. De schaamte die we vroeger hadden over winkelen bij budgetketens, is volledig verdwenen. Wat is de formule achter Action, Wibra, Zeeman en Kruidtvat? Experts onthullen hun strategieën en leggen uit voor welke producten je in welke winkels

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

OPROEP. Praat u (zeer) open over uw loon met collega’s?

Al veel taboes zijn gesneuveld de voorbije jaren, maar over onze loonbrief blijven we – meestal – angstvallig zwijgen. Toch merken bedrijven en hr-dienstverleners stilaan een kentering: collega’s delen steeds vaker wat ze verdienen. Acerta plakte er zelfs een cijfer op. Volgens hen zijn liefst zes op de tien werknemers vandaag transparant over hun loonpakket tegen collega’s. Vooral jongere collega’s

Lees meer »