LIVE OEKRAÏNE. Minstens 13 doden en 60 gewonden bij nieuwe raketaanval: “Wereld is niet vastberaden genoeg om Russische terreur te stoppen”

Bij de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn al zeker 13 doden en 60 gewonden geteld. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Ihor Klymenko weten. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Gevaarlijke bijtschildpad gevonden in Brugge: schild van 60 centimeter!

In Sint-Kruis bij Brugge werd woensdagochtend een opmerkelijke vondst gedaan. In het gras zat namelijk een bijtschildpad. “Het dier had zijn veilige waterpartij voor onduidelijke reden verlaten”, klinkt het bij SOS Reptiel, dat de schildpad opvangt.
The post Gevaarlijke bijtschildpad gevonden in Brugge: schild van 60 centimeter! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nog meer communicanten in centrum Zwevegem

Tijdens de tweede viering kwamen nog heel wat kinderen voor het eerst de communie ontvangen. Op de foto zien we Audrey Adams, Luca Callens, Lowie Coorevits, Lex Couwelier, Lilly De Cocker, Oona De Jonghe, Céleste Delannoy, Kamiel Deleersnyder, Joppe Demeulemeester, Martha Demeulemeester, Jorre Depraetere, Yaro Fraeye, Jules Goegebeur, Stella Lambrecht, Lotte Laverge, Mathis Lorenz, Justin
The post Nog meer

Lees meer »

Waarom ook de jongste generatie weet wat “Protput” betekent

Twintig jaar geleden loste scenarist Jan Eelen ‘Het eiland’, een zogezegde blik achter de schermen van een doodgewoon kantoor langs de zoveelste steenweg. Het werd een schot in de roos, niet enkel bij TV-kijkers van toen maar ook bij de nieuwe generatie streamers. “Het is bijna ongezond hoe goed ik de volledige reeks vanbuiten ken en hoeveel ik het al

Lees meer »

Heleen en Robbie runnen therapeutische ezelboerderij in Deerlijk: geniet van hapje en drankje in de Donkibar

Heleen De Wulf en Robbie Courtens organiseren op vrijdag 31 mei hun jaarlijkse Donkibar in de therapeutische ezelboerderij Elza en Valère in Deerlijk, die ze samen runnen in de Oude Heerweg in Sellewie. Genietend van een hapje en een drankje maak je er kennis met de doelstellingen en werking van de vzw.
The post Heleen en Robbie runnen therapeutische

Lees meer »

Lerares Sofie Cloet debuteert met erotische roman

Leerkracht Sofie Cloet schreef haar eerste roman ‘Verkocht’, een boek in het genre steamy romance. “Met een fantastische miljoenenvilla in haar portfolio is makelaar Nora goed op weg om haar carrière een boost te geven. Maar dan ontmoet ze Andreas, een succesvolle selfmade miljonair en bovendien de meest aantrekkelijke man die ze ooit zag.”
The post Lerares Sofie Cloet

Lees meer »