LIVE OEKRAÏNE. Minstens tien doden en twintig gewonden bij nieuwe raketaanval: “Wereld is niet vastberaden genoeg om Russische terreur te stoppen”

Bij de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn al zeker tien doden en twintig gewonden geteld. Dat laat president Volodymyr Zelensky weten. “De zoek- en reddingsoperaties worden voortgezet”, klinkt het op Telegram. De aanval was onder meer gericht op een ziekenhuis. De stad werd getroffen door drie raketten. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Van Nistelrooij en Geraerts op trainershortlist van Racing Genk

Racing Genk hoopt binnen nu en twee weken zijn nieuwe hoofdtrainer te kunnen voorstellen. Inmiddels is de shortlist van de Limburgers bekend. Behalve de reeds genoemde Thorsten Fink (STVV) zijn ook Ruud van Nistelrooij, Karel Geraerts (Schalke) en Johan Van Rumst, die lang T2 was onder Philippe Clement, in beeld om Wouter Vrancken op te volgen.

Lees meer »

Dronken bestuurder (31) zonder rijbewijs veroorzaakt veel schade in slagerij en vlucht weg: “Kosten lopen zeker op tot 10.000 euro”

Een 31-jarige dronken bestuurder richtte zondagnacht veel schade aan bij slagerij Nili’s in de Ooststraat in Veurne. Tijdens een manoeuvre knalde de man met zijn bestelwagen tegen de luifel van de zaak waarna die de etalage aan diggelen sloeg. De man pleegde vluchtmisdrijf maar kon ingerekend worden door de politie, en bleek al een lang rijverbod te hebben lopen. “Ik

Lees meer »

Laatste kans om je Sinksen-bekers in te ruilen

Feestgangers genoten afgelopen weekend niet alleen van een bruisende sfeer, maar droegen ook hun steentje bij aan een groenere toekomst. Maar liefst 330.000 herbruikbare bekers hebben ervoor gezorgd dat de Sinksenfeesten opnieuw op een duurzame manier verliepen. Dit jaar werd er ook voor het eerst gebruikgemaakt van een waarborgsysteem voor herbruikbaar cateringmateriaal bij de eetkraampjes, zodat het totaal aantal herbruikbare

Lees meer »

Twee wandelingen in teken van 10.000 stappenclash

In het kader van de 10.000 stappenclash stippelde de gemeente twee wandelingen uit. Zowel in Dadizele als in Moorslede kan men de hele maand mei stappen verzamelen. De gemeente Moorslede neemt ook dit jaar deel aan de 10.000 stappenclash, een organisatie van het Vlaams Instituut Gezond Leven. “Eigenlijk wagen we ons aan twee clashes. Enerzijds
The post Twee wandelingen

Lees meer »

Dansende De Ketelaere wint Europa League met Atalanta en viert met vriendin Jozefien: “In augustus nooit durven denken”

Zou de telefoon van Karel Fraeye vandaag rinkelen? Het onklopbare Leverkusen kreeg in de Europa Leaguefinale in Dublin een dreun van ene Ademola Lookman, ooit gelanceerd door een Belgische trainer. Charles De Ketelaere pronkt in blauw en zwart met zijn eerste prijs. Ook al was het zijn finale niet. “We kwamen als halve leeuwen op het veld.”

Lees meer »

Hoe Harry en Meghan blijven spoken in het Britse koningshuis: “Daardoor kunnen William en Charles geen hulp inschakelen”

De ziektes van koning Charles (75) en prinses Kate (42) veroorzaken een nijpend personeelstekort in de Britse koningshuis. Andere familieleden staan klaar om in te springen en meer officiële taken te vervullen. Zo maakten prinsessen Beatrice en Eugenie deze week een goeie beurt op een tuinfeest in Buckingham Palace. Maar “de geest van Harry en Meghan” verhindert dat zij als

Lees meer »