LIVE OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 60 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van de NAVO vandaag lidstaten op om wapens uit eigen voorraad aan Oekraïne te leveren, zelfs als hiermee de eigen voorraad niet meer voldoet aan de NAVO-afspraken. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Open VLD zet 70 meter lange ‘Muur van AI’ in Ieper: “Tonen dat we artificiële intelligentie omarmen”

Op een kruispunt in Ieper heeft Open VLD een 70 meter lange muur met verkiezingsaffiches geplaatst. Niet alleen als stunt, maar ook om het geloof in artificiële intelligentie te prediken. “AI is een van de technologieën van de toekomst”, zeggen lijsttrekkers Jasper Pillen en Vincent Van Quickenborne.
The post Open VLD zet 70 meter lange ‘Muur van AI’ in

Lees meer »

STREAMINGTIPS. Tijdreizen met Doctor Who en riskante slippertjes

Niets zo fijn als na een drukke werkweek in de zetel ploffen en een serie bekijken. Ziet u echter – met al die verschillende streamingdiensten – door het streamingbos de bomen niet meer? Dan zijn we er iedere vrijdag om u te helpen. Kakelverse reeksen, het nieuwste seizoen van oude getrouwen of verborgen pareltjes: u ontdekt ze hier.

Lees meer »

Vrouw (82) komt om bij woningbrand in Bazel

Dinsdagnamiddag is een vrouw om het leven gekomen tijdens een uitslaande brand in een halfopen bebouwing in de Nieuwe Baan in Bazel. De mug kwam ter plaatse, maar voor de 82-jarige bewoonster kwam alle hulp kwam te laat. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Londen: Sjojgoe verantwoordelijk voor “meer dan 355.000 slachtoffers” in Russische leger – Dodental loopt op na raketaanval op Russische stad Belgorod

Sergej Sjojgoe, de Russische minister van Defensie die zondag werd ontslagen door president Vladimir Poetin, is verantwoordelijk voor “meer dan 355.000 slachtoffers”, zowel doden als gewonden, “onder zijn eigen soldaten” sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. Dat heeft de Britse minister van Defensie Grant Shapps gezegd. En in de Russische oblast Belgorod, net over de grens met Oekraïne,

Lees meer »

“Dit had fataal kunnen aflopen”: jonge renster ontsnapt aan drama nadat onoplettende ploegleider haar ten val brengt met volgwagen

De Franse jeugdrenster Amandine Muller (17) is zondag aan een drama ontsnapt tijdens het Frans kampioenschap voor vrouwen junioren. Ze reed samen met latere winnares Célia Gery aan de leiding in de wedstrijd, toen ze plots werd aangereden door de volgwagen van Gery’s ploegleider. “We zijn zo dankbaar dat ze niet naar de rechtse kant is gevallen”, zei Adam Hansen,

Lees meer »

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey wint de 33e Ebbenhouten Schoen

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey is de winnaar van de 33e editie van de Ebbenhouten Schoen. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse verkiezing voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League maandagavond bekendgemaakt tijdens een gala in het Tangla Hotel in Sint-Lambrechts-Woluwe. De 23-jarige Togolees haalde het voor de andere genomineerden Mohamed Amoura (Union), Bilal El

Lees meer »

Cato Verleye naar EK U13 tafeltennis in Roemenië

Cato Verleye – uit Oostkamp en lid van TTC Zandvoorde – staat momenteel eerste op de nationale ranglijst in het tafeltennis en neemt van woensdag 22 mei deel aan het Europees kampioenschap U13 in Boekarest. “Een goede ervaring die mij in de toekomst veel kan helpen.” Unieke kans Cato Verleye heeft als klassement C2, staat
The post Cato Verleye

Lees meer »

Definitief akkoord Nederlandse regeringsvorming: 130 per uur op snelwegen, drastische hervorming asielbeleid en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Daarnaast wordt er een tijdelijke asielstop ingevoerd en worden er meer woningen gebouwd. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van

Lees meer »

Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion

Een 19-jarige Bredenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij een vijftiger op twee vuistslagen trakteerde in de tribunes van het Brugse Jan Breydelstadion. Het openbaar ministerie eist een werkstraf en een jaar stadionverbod.
The post Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion appeared first on KW.be.

Lees meer »

Negen aanhoudingen bij elf huiszoekingen in onder andere Genk: zes kilo cannabis en 1.400 XTC-pillen gevonden

In een lopend drugsonderzoek zijn vorige week elf huiszoekingen uitgevoerd in Genk, Berlaar, Herentals, Lille en Ranst. Er werd een grote hoeveelheid drugs, cash geld, gsm-toestellen en laptops in beslag genomen. Negen verdachten werden aangehouden, waaronder een vrouw uit Tessenderlo. Acht van hen zijn intussen al voor de raadkamer verschenen en blijven in de cel.

Lees meer »