Pommelien Thijs werkt haar eerste grote tapijt af: “Heel veel respect voor mensen die dit maken”

“Ik ging tapijt leren maken en vandaag werk ik het af”, klinkt het in de video die Pommelien Thijs (23) deelt op Instagram. De zangeres liet haar volgers al in eerdere video’s meegenieten van haar nieuwe hobby. Maar nu heeft ze eindelijk het gewenste resultaat: haar eerste grote tapijt. 

Meer krantenkoppen in België

50.000 dollar én een gooi naar de titel later dit jaar: Shirzad Qadrian wint hoofdkamp van Cage Warriors 174 na intens gevecht

In Londen vond zaterdagavond het Cage Warriors 174-evenement plaats. Onder andere ex-wereldkampioen Vucenic en Qadrian mochten de octagon betreden. Die laatste trad aan in dé kamp van de avond en won van de Zweed Lööf. Daardoor mag de Brit zich opmaken voor een titelgevecht tegen Gittens later dit jaar. Een overzicht van de gevechten.

Lees meer »

Film en meditatie in de shelter in Maldegem

Ook deze zomer staat er aan het terrein naast cc Den Hoogen Pad en in het Sint-Annapark een shelter opgesteld, waar van alles te beleven valt voor jong en oud.
The post Film en meditatie in de shelter in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Asusena (23) opent met Cascade nieuwe damesboetiek in centrum Oostende: “Passie voor mode combineren met zin voor ondernemen”

In de Koningsstraat vind je sinds kort de nieuwe hippe damesboetiek Cascade. Zaakvoerster Asusena Vandenameel (23) combineert haar liefde voor kledij en accessoires met haar ambitie om mensen op een toegankelijke manier zichzelf te laten uitdrukken door middel van mode. In Cascade komen klanten niet louter shoppen, ze krijgen een totaalbeleving. “In Cascade vind je klassieke, maar ook heel hippe

Lees meer »

Luxevilla als belegging trekt Duitse miljoenen naar onze kust: “Enkelen zijn bereid om meer op tafel te leggen, voor nóg exclusievere panden”

Kapitaalkrachtige Duitsers steken hun miljoenen niet alleen in superjachten aan de Côte d’Azur, maar steeds vaker ook in exclusieve woningen aan de Belgisch-Nederlandse kust. De voorbije jaren is het aandeel Duitse kopers er opvallend toegenomen, vooral in één heel specifieke regio. En dat mag gerust wat kosten: “Kopers gaan almaar meer op zoek naar de meest exclusieve panden van boven

Lees meer »

“Ik had dat meisje op die foto eerst niet herkend. Bleek het onze dochter te zijn”: prins Laurent over de vakantie en de Instagram van zijn zoon Aymeric (18)

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

Eugène Beernaert volgt zijn goede, maar betreurde vriend Rik Baert op als nieuwe voorzitter Vlaams Belang Izegem

In april moest Vlaams Belang Izegem afscheid nemen van een waar boegbeeld en Vlaams-nationalist in hart en nieren, afdelingsvoorzitter Rik Baert. Recent werd Eugène Beernaert (61) intern verkozen om het voorzitterschap op zich te nemen. “Niettegenstaande de uiterst pijnlijke context en het verlies van een goede kameraad, ben ik heel vereerd met deze kans”, aldus Eugène Beernaert.

The post Eugène

Lees meer »

Nieuw Unesco-werelderfgoed: een vroegchristelijk klooster in Gaza en de Markiezeneilanden, bekend van Jacques Brel

De archeologische resten van het klooster van Sint-Hilarion-Tell Umm Amer in de Gazastrook (4e eeuw) zijn ingeschreven op de Unesco-lijst van werelderfgoed. Dat gebeurde met een spoedprocedure, op initiatief van ons land. Ook nieuw op de lijst van werelderfgoed: de Markiezeneilanden in de Stille Zuidzee, waar zanger Jacques Brel en schilder Paul Gauguin begraven liggen.

Lees meer »

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »

“Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) heeft Eldis NV overgenomen. Eldis is een Iepers bedrijf in de Dehemlaan. Reeds 50 jaar groothandel in de automotive (auto- en carrosserie onderdelen) en industriesector. De afdeling Wallecan staat in voor machines en toebehoren voor de metaalbewerking.
The post “Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over appeared first on KW.be.

Lees meer »

Turkije en Duitsland vechten döneroorlog uit: “Heel wat snackbars gooien er rommel bij om je kebab goedkoper te maken”

Turkije en Duitsland raken raken in een döneroorlog verwikkeld. Verkopers van de populaire snack – de druipende broodjes zijn de favoriete snack van de Duitsers – staan met getrokken kebabspiezen tegenover elkaar nu Turkije de döner als traditioneel gerecht erkend wil zien. Maar wat zit er eigenlijk precies in zo’n ‘traditionele döner kebab’ ? En wat met de prijs als

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse 21 juliviering in teken van sport en pluraliteit: “De magie van sport en sportbeleving is voor velen een lichtpunt”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juliviering gehouden. Die stond ditmaal in het teken van sport en pluraliteit. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen.

Lees meer »