En de twee West-Vlaamse winnaars van De MIA’s zijn Brihang (Artwork), Maarten Devolder (Beste Auteur/Componist), maar door de serie ‘Knokke Off’ is Pommelien Thijs ook een beetje een ‘West-Vlaamse’ geworden

Voor de zestiende keer werden De MIA’s uitgereikt. Dit jaar was men te gast in het Antwerpse Sportpaleis. Vorig jaar vond het feest nog plaats in Paleis 12 in Brussel. En met hoeveel MIA’s gingen onze West-Vlamingen naar huis? Dat kon beter, zelfs veel beter voor onze West-Vlamingen. Brihang was genomineerd in zes categorieën en CAMILLE in drie, maar helaas verzilverde Brihang maar één MIA in de categorie ‘Artwork’. Gelukkig vonden we nog een West-Vlaming, die afkomstig is uit Kortrijk en nu in Gent woont. Maarten Devolder van Warhaus won het beeldje van ‘Beste Auteur/Componist’.

Presentator Niels Destadsbader mocht de volledige show van De MIA’s aan elkaar praten. Guga Baul mocht De MIA uitreiken in de categorie ‘Vlaams Populair’. En de winnaar was Hugo Sigal. “Ik had dat echt niet zien aankomen. Ik was al tevreden met de nominatie in deze categorie en nu heb ik die MIA in handen. Ik heb er geen woorden voor. Dank aan iedereen. Eén iets wil ik nog kwijt. Colleke Hierboven, dit is niet mijn MIA, maar onze MIA!” Net voor Hugo stond Portland op het podium en ook deze artiest kreeg een krop in de keel toen hij zijn naam hoorde weerklinken. Pech voor Compact Disk Dummies uit Desselgem, want de MIA in hun categorie ging naar… Regi. In de categorie ‘Hip Hop was de MIA voor Coely in plaats van voor Brihang. Gelukkig mocht Brihang nog een liedje zingen. Een song die werd opgenomen met start buiten voor het Antwerpse Sportpaleis, waarna de zanger de zaal in kwam, al zingend zijn vest uit deed en gaf aan Willy Sommers die aan de eretafels zat. Daarna zong hij verder op het podium.

Pommelien Thijs kreeg zelfs een MIA-zak om al haar awards mee te nemen. © PADI

En het bleef maar MIA’s ‘regenen’ voor Pommelien Thijs. Niels Destadsbader maakte er dan maar ‘Pommelien Prijs’ van. Ze won er in totaal maar liefst vijf! Na nog één MIA mocht ze ook ‘Erop of Eronder’ zingen. Tine Embrechts en Ella Leyers mochten nogmaals Pommelien Thijs op het podium roepen, want ze won eveneens in de categorie ‘Solo Artiest’. Geen beeldje voor CAMILLIE, wél diverse voor Pommelien Thijs. En eerlijk, laten we ze nu ook een beetje ‘West-Vlaamse noemen, want als actrice/zangeres was ze te zien in de succesvolle serie ‘Knokke Off’. (PADI & Marianne)

Maarten Devolder, afkomstig uit Kortrijk. © PADIHugo Sigal, zo fier op zijn MIA. © PADI

The post En de twee West-Vlaamse winnaars van De MIA’s zijn Brihang (Artwork), Maarten Devolder (Beste Auteur/Componist), maar door de serie ‘Knokke Off’ is Pommelien Thijs ook een beetje een ‘West-Vlaamse’ geworden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hanne Borstlap en twee andere studenten vertellen over hun ervaringen aan Amerikaanse topuniversiteiten: “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je”

Harvard, Princeton, Yale. Hanne Borstlap uit Wilrijk en twee andere studenten studeren of studeerden aan een Amerikaanse topuniversiteit, net zoals prinses Elisabeth zal doen, en vertellen over hun wedervaren. En geven de kroonprinses advies. “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je, maar geniet van de unieke ervaring.”

Lees meer »

Vliegen op Londen vanuit Antwerpen niet meer mogelijk

Begin 2023 heropende de “iconische verbinding” tussen London City Airport en Antwerpen. Door personeelstekort bij de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair zal het traject opnieuw worden geschrapt vanaf juni. Dat bevestigt de luchthaven van Deurne.

Lees meer »

Groen wil lessen over seksuele diversiteit en geen aparte toiletten meer op school

Groen wil expliciete minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in het onderwijs. Dat voorstel maakt deel uit van het ‘’Regenboogplan’ dat de partij donderdag voorstelt. “Het is belangrijk dat leerlingen de juiste informatie krijgen over thema’s rond LGBTQIA+ (verzamelterm om diversiteit aan gender en seksuele oriëntatie te benoemen, red.). Kinderen brengen veel tijd door op school. Een veilige omgeving om

Lees meer »