Wint Pommelien Thijs negen MIA’s of scoort Brihang met zes MIA’s?

VRT en VI.BE – het steunpunt voor artiesten en de muzieksector – hebben zonet de genomineerden van de Music Industry Awards (MIA’s) 2023bekendgemaakt. Pommelien Thijs is de grote favoriet, met maar liefst negen nominaties op haar naam. De top wordt vervolledigd door Brihang, dEUS en Metejoor.

Nieuw dit jaar is dat de Vlaamse muziekprofessionals bij radio, televisie, geschreven pers en online muziekmedia per categorie vijf genomineerden hebben geselecteerd (in plaats van vier genomineerden, zoals vorige jaren). Resultaat: voor deze Mia’s zijn in totaal 42 verschillende groepen en artiesten genomineerd. Daarbij enkele opvallende nieuwkomers zoals Loverman, Kids With Buns, Amber Broos, DIKKE, Ão, Aaron Blommaert en Gustaph. Ook nieuw deze editie: de categorieën ‘Solo man’ en ‘Solo vrouw’ zijn samengevoegd in de genderneutrale categorie ‘Solo artiest’. In deze categorie neemt nominatie-koningin Pommelien Thijs het op tegen Coely, Metejoor, Brihang en Loverman. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen.

Stemmen kan vanaf vandaag tot en met zondag 10 december via mias.be. Wie live bij deze feestelijke awardshow wil zijn, op woensdag 24 januari in het Sportpaleis in Antwerpen, kan tickets kopen via mias.be.

De MIA’s vallen midden in de Week van de Belgische muziek, die vanaf 22 januari tot en met zondag 28 januari volop te beleven is. VI.BE en VRT slaan voor het vierde jaar op rij de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van hier te vieren.

Pommelien Thijs is de grote favoriet deze editie, met negen nominaties: voor de publiekscategorieën ‘Album’ (voor Per ongeluk), ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo artiest’, ‘Hit van het jaar 2023’ en voor de sectorcategorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/componist’, ‘Live act’ en ‘Videoclip’.

Brihang is genomineerd in zes categorieën: ‘Album’ (Droomvoeding), ‘Hiphop’, ‘Nederlandstalig’, ‘Solo artiest’ (publieksprijzen), ‘Artwork’ en ‘Auteur/componist (sectorprijzen).

dEUS en Metejoor hebben allebei vijf nominaties op hun naam. Voor dEUS is dat ‘Alternative’, ‘Groep’ (publieksprijzen), ‘Artwork’, ‘Live act’ en ‘Videoclip’ (sectorprijzen). Metejoor is dan weer genomineerd in de publiekscategorieën ‘Album’ (Joris), ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo artiest’ en Hit van het jaar 2023?.

Songfestival-revelatie Gustaph is genomineerd voor de publiekscategorieën ‘Doorbraak’, ‘Pop’, Solo artiest’ en de sectorprijs ‘Videoclip’. Loverman mag ook vier nominaties op zijn naam schrijven: voor ‘Alternative’, ‘Doorbraak’, Solo artiest’ (publiekscategorie) en de sectorprijs ‘Auteur/componist’.

Het wordt ook voor Bazart, CAMILLE, Coely, Glints, Lost Frequencies en Warhaus een spannende uitreiking: zij hebben elk drie nominaties op hun naam. (PADI)

Stemmen kan vanaf vandaag tot en met zondag 10 december via mias.be. Wie live bij deze feestelijke awardshow wil zijn, op woensdag 24 januari in het Sportpaleis in Antwerpen, kan tickets kopen via mias.be.

The post Wint Pommelien Thijs negen MIA’s of scoort Brihang met zes MIA’s? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

België maakt 9 miljoen vrij om Oekraïense energie-infrastructuur te herstellen

België trekt 9 miljoen euro uit om energie-infrastructuur in Oekraïne, die vaak het doelwit is van Russische aanvallen, te helpen herstellen. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) vrijdag aangekondigd. Het geld zal gaan naar het United Nations Development Programme (UNDP), een VN-organisatie die gespecialiseerd is in economische ontwikkeling.

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits

Langs de Bollestraat in Gits bij Hooglede gebeurde er vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur een ongeval. Een jongeman was er met zijn tractor met aan aanhangwagen op weg toen het ter hoogte van een bocht verkeerd liep.
The post Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien: “Met een koord aan de brug gebonden. Om te moorden”

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. Zijn vrouw – die als passagier naast hem zat – kon de vrachtwagen doen stoppen. “De daders hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van

Lees meer »