“15.000 mensen voor Pommelien Thijs”: ’t Zand in Brugge afgeladen vol op eerste avond van de Warmste Week

De optredens van Bazart, Coely, Regi, maar vooral van Pommelien Thijs konden heel wat mensen naar ’t Zand in Brugge lokken. “Op de eerste avond van de Warmste Week waren er maar liefst 15.000 aanwezigen”, vertelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) trots. Dat is dubbel zoveel als vorig jaar, want toen konden er in het Hasseltse stadspark slechts 7.500 mensen tegelijk binnen in het Warmste Dorp.

Maandag om 16 uur ging de Warmste Week in Brugge nog maar net van start en de eerste avond zat er al meteen boenk op. Naast heel wat andere bekende gezichten, zoals Danira Boukhriss , minister Benjamin Dalle en Zita Wauters, die op bezoek kwamen, stonden er nog heel wat artiesten op de gastenlijst. Zo kwamen onder andere Coely, Bazart en Regi optreden. Maar het was vooral Pommelien Thijs, die met de show ging lopen. Dat het publiek niet kon wachten op haar, werd al snel duidelijk voor de luisteraars thuis toen ze de massa haar naam hoorden scanderen op de achtergrond van het live radionieuws vanuit Brugge om 21 uur.

Afgeladen vol

“Vanaf 21 uur waren er maar liefst 15.000 mensen op ’t zand aanwezig”, vertelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) trots. Dat is maar liefst dubbel zo veel als de laatste edities van de Warmste Week. Vorig jaar in het Hasseltse stadspark had het Warmste Dorp een capaciteit van maximum 7.500 personen en in 2019 toen het een laatste keer voor corona doorging in Kortrijk was het terrein ook ingesteld op 7.000 bezoekers. ‘t Zand was afgeladen vol, een goeie start alvast van de week.

Onder toeziend oog van 15.000 man gaf sterartieste Pommelien Thijs het beste van zichzelf. Ze knalde de ene na de andere hit over ‘t Zand en kreeg iedereen aan het dansen. Maar tijdens het optreden maakte ze ook wat ruimte voor een rustiger intiem momentje met haar single ‘Meisjes van Honing’ en haalde ze er ook even haar zus Kaat Thijs bij om samen ‘Kleine Tornado te zingen. Voor de bezoekers in Brugge was de eerste avond er al vast één, die zeker en vast geslaagd is en is er nog heel wat ander leuks om deze week naar uit te kijken.

The post “15.000 mensen voor Pommelien Thijs”: ’t Zand in Brugge afgeladen vol op eerste avond van de Warmste Week is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Nederland hakt massaal op Joost Klein

Joost Klein, Droom groot! De Nederlandse zanger is geplaatst voor de grote finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag met het nummer ‘Europapa’. Joost wist de harten van Europeaan en mensen van over de hele wereld te veroveren met zijn grappige teksten en hak-intermezzo. NU.nl vroeg aan zijn lezers om te tonen hoe zij losgingen op de pompende beats.

Lees meer »

LIVE GAZA. Frankrijk eist dat Israël de aanval op Rafah onmiddellijk stopzet – Rapport uit kritiek op Israël, maar VS blijft wapens leveren

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd zetten, geen woord teveel zeggen, maar daar ben ik niet zo goed in”

Op het podium van Schiervelde in Roeselare stond Natalia in een organisatie van PMLE. De zaal was goed gevuld voor deze zangeres uit de Kempen, die 90 minuten op het podium stond én zo gelukkig was dat ze mocht optreden voor zo’n enthousiast publiek.
The post IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat is er gebeurd?”: Tyson Fury gelooft z’n ogen niet wanneer hij z’n vader plots met bebloed gezicht ziet staan na kopstoot

Zaterdag nemen Tyson Fury en Oleksandr Usyk het tegen elkaar op voor de titel van ‘undisputed heavyweight’-kampioen, maar het spel zit nu al op de wagen. In een hotel in Riyad deelde vader Fury (John) een kopstoot uit aan iemand uit de entourage van de Oekraïense bokser. Tyson geloofde z’n ogen niet toen hij z’n vader plots aantrof met een

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »