Politie organiseert vrijdag nieuwe flitsmarathon: 24 uur lang extra snelheidscontroles

De federale wegpolitie en de lokale politie organiseren vrijdag vanaf 6 uur de twintigste flitsmarathon. Gedurende 24 uur zal de politie de snelheid van weggebruikers op Belgische wegen extra controleren.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. België wil gesprekken EU-toetreding Kiev starten voor juli – Duitsland pleit voor meer luchtafweer voor Oekraïne

Het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wil nog voor eind juni de toetredingsgesprekken met Oekraïne en Moldavië starten. Dat heeft buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) dinsdag bevestigd. Hongarije, dat in juli het voorzitterschap overneemt, blijft in die onderhandelingen namelijk de belangrijkste hinderpaal. De Duitse buitenlandminister heeft vandaag bij aankomst in Kiev opgeroepen tot meer luchtverdediging voor Oekraïne.

Lees meer »

Energieke Mika zoekt gouden mandje

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij de Pandora Stichting. Zij zoeken een thuis voor Mika (5), een border collie kruising die zich niet makkelijk laat vangen.
The post Energieke Mika zoekt gouden mandje appeared first

Lees meer »

Cvo MIRAS opent fototentoonstelling ‘diversiteit in beeld’ op Internationale Dag van de Culturele Diversiteit

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS viert hun rijke culturele diversiteit met een inspirerende fototentoonstelling in hun gebouw aan het Nelson Mandelaplein, die loopt van 22 mei tot en met 12 juni en is vrij toegankelijk te bezoeken tijdens de openingsuren. De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit op 21 mei markeerde de start van de tentoonstelling.
The post

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. Honderden Vlamingen gedupeerd nadat installateurs zonnepanelen plots failliet gaan: “Ik ben 6.000 euro kwijt”

“Ik betaalde een voorschot van 6.000 euro aan een bedrijf dat zonnepanelen zou komen leggen, maar dat ging recent failliet. Dat geld ben ik kwijt”, vertelt Steve Vandamme (52). Hij is een van de honderden Vlamingen die duizenden euro’s betaald hebben voor een zonnedak dat er nooit kwam. Dat komt omdat plots heel wat installateurs van zonnepanelen de boeken moeten

Lees meer »

Björn Soenens neemt na acht jaar afscheid van de Verenigde Staten: “Hoe langer ik hier woon, hoe minder ik met de bullshit om kan”

Björn Soenens heeft het een beetje gehad met Amerika: na acht jaar correspondentschap is hij klaar voor het volgende hoofdstuk. Ergens na de presidentsverkiezingen in november, zijn derde als verslaggever en expat in New York, vertrekt hij opnieuw naar België. Afscheid nemen doet hij met een terugblik op de woelige politieke jaren in zijn nieuw boek De laatste walvis.

Lees meer »

Zeven redenen waarom je vaak nog veel belastingen betaalt op je pensioen

Het is niet omdat je een pensioen krijgt van de overheid, dat je geen belastingen moeten betalen. Integendeel, gepensioneerde moeten soms nog veel bijbetalen wanneer ze hun aangifte indienen. De aanvullende gemeentebelasting en het systeem van de indexering zorgen er ook voor dat gepensioneerden soms hoge belastingen moet betalen. "Een hoger pensioen wordt ook zwaarder belast dan een hoger loon.

Lees meer »

Sint-Eloois-Vijve stapt op zondag 26 mei naar Oostakker

Nadat er enkele edities geschrapt werden door corona, pikten Frank De Smyter en Christ Vanackere vorige jaar de draad van de voettochtbedevaart naar Oostakker weer op. Een veertigtal deelnemers schreven toen in, maar dat aantal zal nu ruim overtroffen worden.
The post Sint-Eloois-Vijve stapt op zondag 26 mei naar Oostakker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gratis dubbel tuinconcert bij Huis Proot

In de tuin van Huis Proot in de Noordomstraat zal prachtige muziek weerklinken op pinkstermaandag 20 mei tijdens een dubbelconcert van de Koninklijke Fanfare Sint-Joris Koekelare en de Koninklijke Fanfare Sint-Martinus van Dilsen en Sint-Dyonisiuis uit Opoeteren. De Limburgse gasten zijn op repetitieweekend in West-Vlaanderen aan de kust en sluiten hun weekend af in Koekelare met een tuinconcert samen met

Lees meer »