Politie organiseert vrijdag nieuwe flitsmarathon: 24 uur lang extra snelheidscontroles

De federale wegpolitie en de lokale politie organiseren vrijdag vanaf 6 uur de twintigste flitsmarathon. Gedurende 24 uur zal de politie de snelheid van weggebruikers op Belgische wegen extra controleren.

 

Meer krantenkoppen in België

Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt

Een persoon is woensdagmiddag op de Nederlandse luchthaven Schiphol in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig terechtgekomen en overleden. Bij het ongeluk zou een toestel van KLM Cityhopper betrokken zijn geweest, een dochteronderneming van Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. Het is nog niet duidelijk of het om een passagier of medewerker gaat.

Lees meer »

“Heb altijd benadrukt dat ik hier graag werk”: de opvolger van Besnik Hasi bij KV Mechelen wordt wellicht… Hasi zelf

Verrassing bij KV Mechelen. Een paar weken nadat hij zijn afscheid aankondigde, blijft Besnik Hasi (52) dan toch de trainer van Malinwa. Althans, zo ziet het ernaar uit. Beide partijen zijn naar mekaar toegegroeid, eerstdaags komt er duidelijkheid. “Het is nog steeds de bedoeling dat ik maandag op vakantie vertrek”, aldus Hasi na Mechelen-Standard.

Lees meer »

Werkstraf en maand rijverbod voor jongeman uit Izegem voor opgefokte bromfiets

Amper 14 dagen nadat hij tot een werkstraf was veroordeeld voor een opgefokte bromfiets, bleek de tweewieler van een 17-jarige bromfietser uit Izegem opnieuw te snel te rijden. Toch vroeg hij de politierechter dezelfde gunst als de eerste keer…
The post Werkstraf en maand rijverbod voor jongeman uit Izegem voor opgefokte bromfiets appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Politie zet traangas in bij manifestatie aan Israëlische ambassade in Ukkel – 21 doden bij nieuwe Israëlische aanvallen in Rafah

Israëlische tanks hebben het centrum van Rafah bereikt. Dat zeggen getuigen dinsdag tegen persbureau ‘Reuters’. De Israëlische troepen zouden gezien zijn bij de Al Awsamoskee, een centraal punt in de stad. De brand in een vluchtelingenkamp waarbij zondag volgens lokale autoriteiten 45 Palestijnen om het leven kwamen, kan niet alleen veroorzaakt zijn door de munitie waarmee Israël een nabijgelegen doelwit

Lees meer »

Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn

De grondige renovatie van het cultuur- en vrijetijdscentrum Zomerloos zit in een laatste rechte lijn. In drie fases wordt hard doorgewerkt aan de oplevering en opening. Een eerste fase daarin is gepland voor 25 juni, de laatste voor begin oktober.
The post Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Saudi-Arabië zat achter terreuraanslagen 9/11, volgens nieuwe gerechtsdocumenten

11 september 2001, dag van de grootste terreuraanslagen in de geschiedenis. De Verenigde Staten houden al meer dan 20 jaar de Saudi-Arabische miljonair Osama bin Laden en zijn terreurorganisatie Al Qaida als enige verantwoordelijk voor het afschuwelijke bloedbad. Maar daarin zouden ze zich kunnen vergissen, blijkt nu. Volgens nieuwe gerechtsdocumenten was de staat Saudi-Arabië veel dieper betrokken bij de aanslagen

Lees meer »

Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen”

Sinds drie jaar staan er in het straatbeeld enkele kleurrijke regenboogbanken die een permanent symbool vormen tegen discriminatie. Op de internationale dag tegen homo- en transfobie maakte het stadsbestuur van Wervik een nieuw initiatief bekend: 20 reflectietegels rond het thema diversiteit.
The post Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brits-Italiaanse tiener stap dichter bij heiligverklaring: paus Franciscus schrijft ‘God’s influencer’ 2e mirakel toe

Paus Franciscus heeft een 2e mirakel toegeschreven aan Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg. Acutis werd in 2020 zalig verklaard nadat een eerste wonder aan hem werd toegeschreven. Het Vaticaan zet nu de deur open voor een heiligverklaring. Acutis zou de eerste ‘millenial’ kunnen worden die die eer te beurt valt.

Lees meer »

Van boksen tot triatlon: onder anderen Delfine Persoon en Frederik Van Lierde begeleiden vijf bekende Vlamingen in ‘De Strijd om Goud’ op VTM GO

Ook in de showbizzwereld barst de strijd om goud los. In de gloednieuwe SHORTIE ‘De Strijd om Goud’, vanaf 24 mei elke vrijdag exclusief op VTM GO, nemen zangeres Pauline Slangen, actrice Jamie-Lee Six, acteur Malik Mohamed en content creators Jonatan Medart en Gerben Tuerlinckx het tegen elkaar op in vijf sportdisciplines. Ze worden gecoacht door ex-topatleten Robin De Vos,

Lees meer »