Politie organiseert vrijdag 24 uur durende flitsmarathon

De federale wegpolitie en de lokale politie organiseren vrijdag vanaf 6 uur de twintigste flitsmarathon. Gedurende 24 uur zal de politie de snelheid van weggebruikers op Belgische wegen extra controleren, klinkt het woensdag in een persbericht. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Zijn naam is Eli Kouptar”: Analist Israëlische televisiezender deelt zonder het te beseffen grap over dood Iraanse president

Een analist van de Israëlische televisiezender i24news heeft een blunder begaan op televisie. Hij citeerde informatie die circuleert op de berichtenapp Telegram dat de helikopterpiloot, die betrokken was bij de dood van de Iraanse president Raisi, een Mossad-agent was die ‘Eli Kouptar’ heette. Overduidelijk een grap, maar dat had de analist zelf schijnbaar niet door. De beelden van het incident

Lees meer »

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en heeft de rijkentaks die Groen, PVDA en Vooruit voorstellen geen nut?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

Op een mooie pinksterdag

Liever eerst het slechte nieuws? KV Oostende dus. Woensdag gooide de bewindvoerder een bommetje – de handdoek mag ook. In het kort: zelfs al zou hoofdaandeelhouder Conway (50,1 procent) ultiem toch zijn aandelen willen overdragen, dan leek de laatst overgebleven kandidaat-overnemer Apex Capital Global niet langer bereid tot de nodige kapitaalsinjectie. Door de schuldenberg van
The post Op een

Lees meer »

Primeur: Leerlingen SBSO Ter Zee op buitenlandse stage

Tien leerlingen uit de kwalificatiefase metaal-hoeknaadlasser van SBSO Ter Zee van GO! scholengroep Stroom gaan van 2 tot en met 15 juni in het kader van Erasmus+ voor het eerst op buitenlandse stage in het Duitse Wiesbaden.
The post Primeur: Leerlingen SBSO Ter Zee op buitenlandse stage appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem”

In de inmiddels toepasselijk genaamde Tjollenstraat in Waregem is voor de zoveelste keer een bestelwagen tegen de brug onder de spoorweg gebotst. Ondanks een grote schildering blijven bestuurders, vooral van gehuurde bestelwagens, de hoogte verkeerd inschatten.
The post Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open oorlog bij Nationale Loterij blijft duren: ook derde verzoeningspoging levert niets op

Ook een derde bemiddelingspoging tussen Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, en de vakbonden heeft niets opgeleverd. Eind april stuurden zij een officiële klachtenbrief over hun topman naar de raad van bestuur omdat hij “soms dronken op kantoor zit”, “rookt op de werkvloer” en “werknemers uitscheldt”. “Haek heeft zich wel geëxcuseerd voor zijn gedrag”, klinkt het.

Lees meer »

Stad Oostende houdt circusworkshops in de wijk Konterdam

Van 16 mei tot 20 juni kunnen kinderen en jongeren uit de Wijk Konterdam op donderdagnamiddag deelnemen aan circusworkshops op het Touwtrekkersplein aan OC Schaperye. De workshops worden georganiseerd door Stad Oostende, Arktos en Woesh circusatelier, met een subsidie voor straat- en wijkactiviteiten. Zo wil de Stad kwetsbare jongeren in de wijk op een laagdrempelige manier bereiken.
The post

Lees meer »