Levenloos lichaam van matroos uit het water gehaald in Gentse haven

In de Gentse haven is woensdagmiddag het levenloze lichaam van een matroos uit het water gehaald. De persoon was enkele uren daarvoor als vermist opgegeven.

 

Meer krantenkoppen in België

Roglic wint Dauphiné met amper 8 seconden na spektakelrijke finale – Rodriguez pakt slotrit na beulwerk De Plus

Carlos Rodriguez heeft de laatste etappe van de Dauphiné op zijn naam geschreven. De renner van Ineos Grenadiers klopte Matteo Jorgenson (Visma-Lease a Bike) in de sprint. Die laatste leek nog even aanspraak te mogen maken op de eindwinst, maar uiteindelijk hield leider Roglic (Bora-Hansgrohe) nog enkele seconden over. Evenepoel werd achtste in de laatste rit.

Lees meer »

Ruth blikt tevreden terug op lancering eigen kledinglijn: “Dit smaakt naar meer”

Uitgerekend op een moment dat talloze modemerken failliet gaan, lanceerde onderneemster Ruth Goethals in haar vier Miss Allure-boetieks de nieuwe Belgische kledinglijn Allures. Drie maanden later blikt ze tevreden terug. “De lancering verliep prachtig en onze kledinglijn verkoopt het beste van al onze merken”, glundert Goethals.
The post Ruth blikt tevreden terug op lancering eigen kledinglijn: “Dit smaakt naar

Lees meer »

MR en Les Engagés gaan Waalse regering vormen en klikken zich aan elkaar vast voor de federale en Brusselse regeringsonderhandelingen

MR en Les Engagés, de grote winnaars van de verkiezingen in Franstalig België, gaan onderhandelen over de vorming van een Waalse Gewestregering en een Franse Gemeenschapsregering. Dat hebben partijvoorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) aangekondigd op een gezamenlijke persconferentie. Ook in Brussel en op het federale niveau klikken MR en Les Engagés zich aan elkaar vast.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Raoul Hedebouw (PVDA) na audiëntie: “Koning toonde constructieve houding” – Theo Francken: “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde voor de vorming van een Vlaamse regering. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters, met het oog op de vorming van een federale regering. Verwacht wordt dat hij morgenavond een informateur

Lees meer »

“Nieuw concept om het half jaar”: Ward Devriese van L’Estaminet opent Rufus Seafood op Sint-Amandsplein in Brugge

Horecaondernemer Ward Devriese, vooral bekend van de bruine eetkroeg L’Estaminet, opende in het voormalige ING-bankkantoor op het Sint-Amandsplein de deuren van het seafoodrestaurant Rufus. “Het opmerkelijke aan dit project is dat we iedere zes maanden van concept en dus ook menu zullen wisselen”, zegt Ward.
The post “Nieuw concept om het half jaar”: Ward Devriese van L’Estaminet opent Rufus

Lees meer »

Ex-crisismanager De Zathe krijgt alsnog jaar cel voor grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Een jaar geleden kreeg de ex-crisismanager van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort nog de vrijspraak voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en aanranding van een 32-jarig personeelslid, maar dat vindt het Hof van Beroep nu niet juist. Zij oordelen dat de man, waarbij ook sprake was van alcoholmisbruik, wel degelijk ongepaste opmerkingen maakte tegenover de vrouw én haar in de keuken betastte.

Lees meer »

CD&V moet vrede nemen met 4de plaats: “Misschien hebben we onze ‘staatsbonminister’ te weinig uitgespeeld”

Geen podiumplek voor Sammy Mahdi en de zijnen. Waar de christendemocraten hadden gemikt op een derde plaats, lijken ze genoegen te moeten nemen met hooguit een vierde stek, ná rechtstreekse concurrent Vooruit. CD&Vierde dus. Volgens voormalig boegbeeld en oud-premier Yves Leterme heeft zijn partij te weinig durf en smoel getoond. Een analyse die sommigen in de zaal deelden: “We hebben

Lees meer »

Hun video’s gingen viraal op TikTok en plots zaten ze in een sekte: het bizarre verhaal achter ‘Dancing for the Devil’

Sociale media zijn vaak een beetje schone schijn, maar de nieuwe Netflix-docu ‘Dancing for the Devil’ over TikTok-sekte 7M tart alle verbeelding. De Amerikaanse pastoor en zakenman Robert Shinn lokt populaire TikTok-influencers naar zijn sekte en spijst zijn bankrekening met miljoenen dankzij hun vrolijke dansvideo’s. Compleet gehersenspoeld en geïsoleerd van hun familie, dansen ze naar zijn geldbeluste pijpen. “‘Sterf voor

Lees meer »

EXCLUSIEF. Het laatste woord van de kopstukken: wat vinden ze het pijnlijkste moment van de campagne? En hoe willen ze je ultiem overtuigen?

De kopstukken van de acht Vlaamse partijen zijn de afgelopen dagen en weken plat geïnterviewd, maar toch kunnen ze nog verrassen. En dat doen ze hier exclusief bij HLN met hun laatste woord. Welke concurrent heeft volgens hen de campagne het best doorstaan? Waar hebben ze zelf spijt van? En hoe willen ze jou ultiem overtuigen? Ontdek het hier: “Ik

Lees meer »