Indonesische matroos (20) verdrinkt in Gentse haven na val van binnenschip

In de haven van Gent is vanmorgen een matroos verdronken, vermoedelijk nadat hij tijdens het werk van een binnenschip was gevallen. Het gaat om een jongeman van 20 uit Indonesië, de man voer aan boord van een binnenschip onder Nederlandse vlag. De brandweer en scheepvaartpolitie vonden het lichaam deze middag, verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies is foutgelopen. 

Meer krantenkoppen in België

Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen: “Veilige en ondersteunende omgeving bieden”

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is. De Hoppestad is de eerste stad die dit engagement aangaat.
The post Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn”

Arne Degryse van Team Dartshop Vanhee Menen neemt op zaterdag 27 en zondag 28 juli deel aan de Youth Development Tour in Engeland. De grootste Europese dartstalenten nemen het daar tegen elkaar op.
The post Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chris (74) en Yvette (72) zijn al 40 jaar kookmoeder bij de Chiro: “Onze spaghetti blijft de lekkerste van de hele wereld”

Gisterenmiddag op het menu van de meisjeschiro van Pamel: gehaktballen met wortelstoemp en bruine saus. Alle 140 balletjes zijn door twee paar handen gerold, van zussen Yvette (72) en Chris Tielemans (74). Hun staat van dienst als kookmoeder is fenomenaal: Yvette gaat al 42 jaar mee op kamp, Chris pikte 2 jaar later in. En nee, ze kunnen zich geen

Lees meer »

“Ik was in de war”: ex-olympische topatlete excuseert zich nadat ze veroordeelde kinderverkrachter “het allerbeste” toewenste voor de Spelen

De deelname van de controversiële Nederlandse topbeachvolleyballer Steven van de Velde (29) blijft voor ophef zorgen. Tien jaar geleden zat hij nog in de gevangenis voor de verkrachting van een 12-jarig meisje, vanaf zondag strijdt hij voor een medaille in Parijs. Paula Radcliffe, voormalig wereldrecordhoudster op de marathon, sprak initieel haar steun uit voor de Nederlander, om zich daarvoor vervolgens

Lees meer »

PS “diep gekwetst” door toespraak van koning Filip op 21 juli

PS kon de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag niet smaken. Dat laat voorzitter Paul Magnette woensdag blijken in een interview met La Libre. De vorst zei dat de verkiezingsuitslag een kans biedt op een “nieuw samenhangend project”, maar daar maken de Franstalige socialisten voorlopig geen deel van uit.

Lees meer »