Hoe de publieke biecht van Bart De Pauw toch op televisie verscheen, met dank aan Gert Verhulst

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Ik snap niet hoe ze hun kinderen nog in de ogen durven kijken”: Belgische klimaatactivist (17) sleept TotalEnergies voor de rechter

De 17-jarige Benjamin Van Bunderen Robberechts daagt samen met zeven andere klimaatslachtoffers de top van oliebedrijf TotalEnergies voor de rechter voor onder meer doodslag. De Belgische activist verloor in 2021 zijn 15-jarige vriendin tijdens de watersnood in Wallonië en zet sindsdien zijn schouders onder het wereldwijde klimaatprotest. “Het is nog niet te laat.”

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet bouwen in overstromingsgebied verboden worden?

De gemeente Voeren kreeg opnieuw te maken met zware overstromingen door onder meer de aanhoudende regen tijdens de afgelopen dagen. Door de klimaatverandering neemt het risico op overstromingen ook alleen maar toe. Daarmee rijst de vraag of er een verbod moet komen op het bouwen van woningen in overstromingsgebied.

Lees meer »

Excentrieke horecabaas doet zijn hond zijn enkelband om en gaat daarna als een vip feesten: “Ik ben niet kapot te krijgen”

Een celstraf wegens verkrachting thuis uitzitten met een enkelband, die daarna losprutsen én vastplakken aan je hond om te kunnen feesten: dat is exact wat de omstreden en excentrieke horecabaas Ladislas L. (36) dit weekend deed. Terwijl de politie controleerde of hij thuis was, stond hij 100 km verderop in de vipruimte van een dancefestival. De verkrachting was trouwens niet

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen krijgt rechtspersoonlijkheid

Rode Kruis-Vlaanderen heeft voortaan rechtspersoonlijkheid. Dat is het gevolg van een decreet dat recent unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Die decretale verankering versterkt de samenwerking tussen Rode Kruis-Vlaanderen en de Vlaamse overheid, wat belangrijk kan zijn tegen de achtergrond van toenemende dreiging van conflicten en rampen.

Lees meer »

Steeds meer jongeren aan de e-sigaret, zelfs in lagere school. Kankerprof: “Kinderen beseffen niet eens dat het ongezond is”

Ze was eigenlijk bedoeld om rokers van hun sigaret te verlossen, maar de e-sigaret vindt gretig aftrek bij jongeren. Eén op de negen 15- tot 18-jarigen geeft toe te vapen, de grote meerderheid van hen dampt zelfs dagelijks. Kankerprof Filip Lardon (UAntwerpen) gaat spreken op scholen en ziet zelfs geregeld vapers in de lagere school. “We kunnen niet elke boekentas

Lees meer »

13 locaties langs de jaagpaden van de Leie worden beleefzones, waaronder Bissegem Plage

Op de oevers langs de Leie tussen Deinze tot Wervik komen minstens 13 beleefzones waar ten volle van de rivier en de streek kan worden genoten. Zeven beleefpunten krijgen dezelfde stijl en krijgen de koepelnaam roothoek, waaronder Bissegem Plage. “We willen de steden en gemeenten langs de Leie extra in de picture zetten en de identiteit in dit gedifferentieerd landschap

Lees meer »