‘Buitenspeeldag’ wordt ‘Buienspeeldag’: “Een beetje regen maakt een kind niet ziek”

Op vele plaatsen valt de 17de editie van de Buitenspeeldag woensdag in het water. Er is veel begrip voor de organisatoren, die hun evenement gefnuikt zien door de weergoden. Al mag

een spat regen en een zucht wind kinderen niet tegenhouden om naar buiten te trekken, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

“Winnen is belangrijkst voor ons”: Filou Oostende is in 29ste playoff-finale op zoek naar 25ste landstitel

Het kampioenschap zit in de laatste rechte lijn. Zowel in Belgiê als in Nederland vatten de finalereeksen aan. Leiden won het eerste duel in Den Bosch. In ons land hield Filou Oostende zijn thuisvoordeel vast door maandag met 93-89 tegen Antwerp Giants te winnen. Na de woensdagavondwedstrijd in Antwerpen (87-66-verlies) ontvangt Filou vrijdagavond in de COREtec Dôme opnieuw de Giants.<br

Lees meer »

Neos reist naar Cap Griz Nez en Champagnestreek

Bij Neos hebben ze een boontje voor Frankrijk. De reislustige leden zijn net terug van hun reis naar Cap Griz Nez. Daar verkenden ze de steile kliffen en genoten ze van de Franse gastronomie. Aan de Franse kust lieten ze de Ardooise Neos vlag wapperen. Wie van de zuiderburen houdt, moet bij Neos zijn, want
The post Neos reist

Lees meer »

Massale vechtpartij met ex-Wagner-soldaten in Russische stad

In de Russische stad Tsjeljabinsk, in het Oeralgebergte, heeft de politie drie verdachten opgepakt nadat voormalige huurlingen van de paramilitaire Wagner-groep op de vuist zijn gegaan met een aantal mannen. Volgens televisiezender RTVI zouden er tijdens de knokpartij ook schoten zijn gelost.

Lees meer »

“Humor is in mijn leven altijd essentieel geweest”: Erwin (57) vertaalt ’s lands belangrijkste strips in zijn Wingens atelier

Wanneer je even bladert door ’s lands belangrijkste strips zoals Thorgal, Largo Winch, Buck Danny, XIII, Blake & Mortimer of Guust Flater sta je er waarschijnlijk niet bij stil dat de man die al die Franse ballonnetjes in het Nederlands vertaalt gewoon in Wingene woont, in de Vinkestraat. Zijn naam is Erwin Cavens (57) en van zijn werk worden jaarlijks

Lees meer »

KIJK. Man met rijverbod moet verschijnen voor rechter, maar belt in voor rechtszaak… vanachter het stuur: “Waarom haalt hij het in zijn hoofd?”

Een Amerikaanse rechter kan zijn ogen niet geloven wanneer hij de zaak moet behandelen van Corey Harris. Corey (44) moet zich verantwoorden voor rijden met een rijverbod en belt in via een videoverbinding. Rechter Cedric Simpson ziet Corey verschijnen op het scherm maar stelt dan vast dat de man achter het stuur van zijn auto zit. “Wat zijn we aan

Lees meer »

Treinverkeer onderbroken tussen Brussel-Schuman en Brussel-Noord

Het treinverkeer is onderbroken tussen de stations Brussel-Schuman en Brussel-Noord. Dat laat infrastructuurbeheerder Infrabel weten, die erop wijst dat het verkeer tijdens de ochtendspits verstoord zal zijn. De bovenleiding is per ongeluk beschadigd bij werken die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvonden tussen de twee stations.

Lees meer »

Vijfde minder bultrugwalvissen in Stille Oceaan door klimaatverandering: “Dit onderzoek is een wake-upcall”

Sinds 2012 is het aantal bultrugwalvissen in de noordelijke Stille Oceaan met een vijfde afgenomen. Uit langdurig onderzoek naar de populaties bultrugwalvissen in de noordelijke Stille Oceaan, blijkt dat die daling een gevolg is van de klimaatverandering. Door de mariene hittegolf tussen 2014 en 2016, de sterkste ooit geregistreerd, was er minder prooi op de plaatsen waar de bultrugwalvissen hun

Lees meer »