‘Buitenspeeldag’ wordt ‘Buienspeeldag’: “Een beetje regen maakt een kind niet ziek”

Op vele plaatsen valt de 17de editie van de Buitenspeeldag woensdag in het water. Er is veel begrip voor de organisatoren, die hun evenement gefnuikt zien door de weergoden. Al mag

een spat regen en een zucht wind kinderen niet tegenhouden om naar buiten te trekken, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Fuck Eurovision”: Joost Klein haalt tijdens optreden uit naar Songfestival

Nu zijn diskwalificatie van het Eurovisiesongfestival achter hem ligt, staat Joost Klein (26) weer op het podium. Dit keer in het Canadese Vancouver, tijdens het benefietconcert BB’s Bonanza. Hij zingt hardcore versies van zijn populaire hits, waaronder uiteraard ‘Europapa’. Wanneer de Nederlandse zanger op punt staat het podium te verlaten, grijpt hij zijn kans om zich toch even uit te

Lees meer »

Opperrechter VS trekt zich niet terug uit zaken over Capitoolbestorming na omstreden vlaggen bij zijn huis

De hoge Amerikaanse rechter Samuel Alito weigert zich terug te trekken uit twee rechtszaken rond de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Dat was nochtans gevraagd door enkele Democratische parlementsleden omdat er bij huizen van Alito vlaggen wapperden die in verband worden gebracht met Trump. Alito is een van de zeven rechters van het Hooggerechtshof. Hij kwam in

Lees meer »

“Geruchten kloppen niet”: schepen Patricia Waerniers reageert op vermeende problemen met zwembad in Beernem

Het gloednieuwe zwembad van Beernem is nog geen twee maanden open en toch zijn er de laatste weken geruchten over problemen met de infrastructuur. Zwemmers zouden getuigd hebben dat de zwarte lijnen op de bodem van het bad verdwijnen en dat het plafond afbrokkelt. Schepen van Sport Patricia Waerniers (CD&V) is stellig: “Er zijn inderdaad een aantal kinderziektes, maar deze

Lees meer »

“Slachtoffer uit ‘The Voice of Holland’ wil hem toespreken in de rechtszaal”: nieuwe details bekend over verkrachtingszaak Ali B.

Rapper Ali B. (42) zal op 12 en 13 juni voor de rechter verschijnen als verdachte van twee verkrachtingen en een aanranding. AD.nl meldt nu dat een van de slachtoffers uit ‘The Voice of Holland’ Ali B. zelf zal toespreken in de rechtszaal. Bovendien heeft de rapper ook beloofd op alle vragen te antwoorden en zou hij, naar verluidt, na

Lees meer »

Tien jaar na de moord op haar zoon Mikey (19) spreekt zijn moeder voor het eerst: “Ik moest tegelijk rouwbrieven en geboortekaartjes opsturen”

Al 10 jaar weet de politie waar de moordenaar van haar zoon precies woont. Hij is veroordeeld tot 30 jaar cel. Maar tien jaar na de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge, blijft hij nog steeds ongestraft. Vanuit Tsjetsjenië kan hij niet uitgeleverd worden. “Of ik de moordenaar soms online zoek? Neen, nooit”, zegt Lesley Lecluyse (53), de mama

Lees meer »