Amsterdam gaat strijd aan met ‘overtoerisme’ en verbiedt bouw nieuwe hotels

In de Nederlandse hoofdstad Amsterdam mogen geen nieuwe hotels meer worden gebouwd. Het stadsbestuur meldt woensdag dat de hele stad een zogenoemd ‘nee-gebied’ wordt voor nieuwe hotels. Ook mag het aantal hotelovernachtingen per jaar niet boven de 20 miljoen uitkomen. De stad wil op die manier het overtoerisme tegengaan.

 

Meer krantenkoppen in België

DEBAT VAN DE DAG. Moet ons land Palestina als staat erkennen?

Verschillende landen, zoals Noorwegen, Spanje en Ierland, hebben aangekondigd dat ze de erkenning van Palestina als staat goedkeuren. Ons land erkent Palestina (voorlopig) niet. Wat denk jij? Moet ons land Palestina erkennen als staat? Lees hieronder alvast wat enkele politici en experts ervan vinden.

Lees meer »

Tom Waes helpt jongeren stemmen in ‘Eerste keus’: “Mijn eigen kinderen geef ik geen politiek advies”

Zelf is hij gegeerd wild bij zowat elke partij, maar de politieke ambitie van Tom Waes (55) beperkt zich tot het maken van een nieuw tv-programma. Samen met Wetstraatjournalist Pieterjan De Smedt (38) informeert hij jongeren in ‘Eerste Keus’ op hun weg naar de stembus, en die blijken bijzonder direct. “Bart De Wever kwam blazend buiten na zijn vagevuur.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 6 doden en 40 gewonden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv: “Russische waanzin”

Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de noordoostelijke stad Charkiv zijn zaterdag zeker zes doden gevallen. Veertig anderen raakten gewond. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky waren er “meer dan 200 mensen” in de hypermarkt op het moment van de aanslag. Het Russische leger beweert intussen het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne,

Lees meer »

Holocaust-overlever Gronowski blijft geloven in vrede tussen Israël en Palestina: “Vriendschap zal haat overwinnen”

Holocaust-overlever Simon Gronowski (92) blijft geloven in vrede tussen Israël en Palestina. Hij verwijst daarbij naar onder meer de Tweede Wereldoorlog. "Er waren toen gruweldaden en haat die nóg erger waren dan nu in Gaza. Nu zijn Frankrijk en Duitsland bondgenoten en zelfs vrienden. Israëli’s en Palestijnen zullen op een dag ook leven in een wereld waarin vriendschap de haat

Lees meer »

Hoe is het nog met ex-prof Eliot Lietaer?

Momenteel vindt in Frankrijk de Boucles de la Mayenne plaats, een UCI Pro-rittenkoers. Tien jaar geleden behaalde Eliot Lietaer (33) er zijn eerste en enige zege als prof. Anno 2024 is geen wielrenner meer.
The post Hoe is het nog met ex-prof Eliot Lietaer? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Carcasse in top 5 van beste steakrestaurants ter wereld: “Unieke insteek van onze zaak zorgt voor inspiratie”

Een grote eer voor restaurant Carcasse in Koksijde: het staat op de vijfde plek in de lijst van ‘World’s 101 Best Steak Restaurants’. Zo wint de zaak, met sterrenchef Timon Michiels, de felbegeerde titel in de categorie ‘Continental Europe’. Vanaf 27 juni kan je Carcasse ook vinden in Knokke.
The post Carcasse in top 5 van beste steakrestaurants ter

Lees meer »