Uit onderzoek van Hasseltse Jessa Ziekenhuis blijkt dat fietsecho overlevingskans kan voorspellen van mensen met vernauwde aortaklep

Volgens recent onderzoek van het Hasseltse Jessa Ziekenhuis, UHasselt, VUB en UZ Brussel kan een fietsecho de overlevingskans van een patiënt met een vernauwde aortaklep goed voorspellen. Aan het onderzoek namen in België 143 patiënten deel. Een tweede onderzoeksronde testte de bevindingen bij 141 Italiaanse patiënten. 

Meer krantenkoppen in België

Roger en Cecile vieren hun platina huwelijksjubileum

Het platina huwelijksjubileum van Roger Moreel en Cecile Verbeke kreeg een officieel tintje. Het echtpaar huwde 70 jaar terug op 7 mei 1954. Roger werd in Zwevegem geboren op 17 september 1931 en Cecile in Izegem op 21 oktober 1934. Hij werkte als onderhoudsmecanicien terwijl Cecile het huishouden deed. Ze hebben twee kinderen: Marianne en
The post Roger en

Lees meer »

“Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend

Tijdens het pinksterweekend opent in Poperinge Deb’Ace de deuren. Daar kan je terecht voor tennis, padel en pickleball. Op termijn volgt er nog een uitbreiding met een indoorhal.
The post “Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brouwerij Sint-Joris in Reningelst heeft na 47 jaar weer een roerkuip: “De Kinderbrouwerij serveert nu ook pils met eigen logo”

In Reningelst werd al heel wat gerestaureerd en heropgebouwd in de brouwerij-mouterij Sint-Joris. Om het volledige brouwproces opnieuw te kunnen vertellen, was nog een roerkuip nodig. Dankzij brouwerij De Poes kan het laatste puzzelstuk gelegd worden, want De Kinderbrouwerij krijgt een roerkuip in bruikleen. “We bieden nu ook de pils van De Poes aan en exclusief voor de Kinderbrouwerij werd

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Moskou zegt dat het Westen met “vuur aan het spelen is” – Poetin: geen ‘olympische’ wapenstilstand

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarvoor westerse wapens gebruikt. De Russische president Vladimir Poetin zal ook tijdens de Olympische Spelen doorgaan met de oorlog in Oekraïne. De Franse president Emmanuel

Lees meer »

Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de streek”

Sander en Sue Ellen zijn in café ’t Fonteintje aan hun laatste maanden bezig, maar daarna verkassen ze naar De Nieuwe Muide. Het jonge koppel combineert het horecaleven met een fulltime job. “We werken graag en ik heb weinig slaap nodig”, verduidelijkt Sander.
The post Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de

Lees meer »

VRT NWS krijgt Europees kwaliteitslabel voor factchecks

VRT NWS krijgt een officiële erkenning van het European Fact-Checking Standards Network (EFCSN). Dat is een netwerk van factcheckorganisaties en -redacties die werken volgens dezelfde deontologische code. Van 27 mei tot en met 9 juni organiseert VRT NWS samen met andere redacties een factcheckmarathon naar aanleiding van de verkiezingen.

Lees meer »