Nog nooit zoveel leerkrachten, en toch vinden directeurs er te weinig: “Meer aan de hand dan personeelstekort”

Uit nieuwe cijfers van minister Ben Weyts (N-VA) blijkt dat nooit eerder zo veel mensen voor het onderwijs ­kozen. Toch blijft het voor directeurs harken om leraren te vinden. “Er is meer aan de hand dan een personeelstekort”, zegt Weyts.

 

Meer krantenkoppen in België

Op de Mercator met marien fotograaf Mike Louagie: “Er overkomen mij fantastische dingen”

Zijn liefde voor de zee, schepen en de natuur is grenzeloos, net als zijn liefde voor de pure, ongerepte schoonheid van de poolgebieden. Hij fotografeerde ooit voor De Zeewacht bekende Oostendenaars met – geloof me vrij – hun favoriete vis, en hij dankt zijn passie voor de fotografie en het schrijven aan al even gepassioneerde leerkrachten uit zijn wonderjaren. Voor

Lees meer »

Bollestraat Torhout en Weststraat Lichtervelde worden heraangelegd

Ten vroegste vanaf 2026 worden de Bollestraat in Torhout en de Weststraat in Lichtervelde heraangelegd. Het gaat om de weg die zich, afhankelijk van de straatkant, deels op het grondgebied van de ene gemeente bevindt en deels op dat van de andere.
The post Bollestraat Torhout en Weststraat Lichtervelde worden heraangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Unizo vindt dat werknemers te veel beschermd zijn: dit zijn de 26 regels waardoor je niet ontslagen mag worden

Dé beschermmaatregel tegen ontslag die momenteel over de tongen gaat: een plaatsje op de lijst bij de sociale verkiezingen. Maar er zijn nog 25 regels waarop u zich als werknemer kan beroepen tegen ontslag. Te veel, volgens ondernemersorganisatie Unizo. “Afgedankte werknemers kunnen de bijhorende ontslagvergoedingen bovendien ‘opstapelen’”, hekelt topman Danny Van Assche bij HLN. Wij sommen alle 26 regels op

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts bezoekt geitenboerderij in Klemskerke: “Situatie van onze landbouwers onder de aandacht brengen”

Mgr. Lode Aerts bezocht donderdag de biologische geitenbioboerderij ’t Reigershof in Klemskerke, een deelgemeente van De Haan. De aanleiding van dat hoog bezoek was tweeërlei: enerzijds de negende verjaardag van de pauselijke encycliek Laudato Si’, anderzijds om de boeren een hart onder de riem te steken nu de landbouw meer en meer onder druk komt te staan. De Brugse bisschop

Lees meer »

“Vorig jaar wandelde ik naar Compostela, vandaag kan ik niet meer normaal stappen”: Josse (13) lijdt aan zeldzame aandoening

In Bikschote woont de dappere Josse Vangheluwe. Wat ongeveer een jaar geleden begon met een rode plek op haar knie resulteerde na een lange zoektocht tot de diagnose van CRPS, het Complex Regionaal Pijnsyndroom. Nu doet ze openhartig haar verhaal over hoe haar leven in een jaar tijd een plotse wending kreeg.
The post “Vorig jaar wandelde ik naar

Lees meer »

Brandweer kan ree redden uit kanaal in Merkem

De brandweer van Diksmuide heeft een opvallende reddingsactie uitgevoerd in Merkem, bij Houthulst. Een volwassen ree was in een kanaal gesukkeld en geraakte er zelf niet meer uit. Met een net kon de brandweer het dier uiteindelijk bevrijden.

Lees meer »

Opperrechter trekt zich niet terug uit rechtszaken over Capitoolbestorming na vlagincident

Een van de meest conservatieve rechters in het Amerikaanse Hooggerechtshof, Samuel Alito, heeft woensdag laten weten dat hij zich niet zal terugtrekken uit twee rechtszaken rond de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Dat was nochtans gevraagd door enkele Democratische parlementsleden omdat er bij zijn huizen vlaggen wapperden die in verband worden gebracht met Trump.

Lees meer »